Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pinigų už „Buvusių moterų reikalus“ neatgaunantis J.Jankevičius kreipėsi į teismą: tarp atsakovų – R.Pinikas

Dviejuose humoro šou „Buvusių moterų reikalai“ sezonuose pasirodęs komikas Justinas Jankevičius buvo nusprendęs tiesos ieškoti teisme. 15min žiniomis, Klaipėdos apylinkės teismą buvo pasiekęs ieškinys, kuriuo J.Jankevičius prašo priteisti iš šou rengėjų jam priklausančius pinigus. Ketvirtadienį teismas pranešė, jog J.Jankevičius paprašė bylą nutraukti.
Mantas Stonkus ir Justinas Jankevičius
Mantas Stonkus ir Justinas Jankevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip 15min išsiaiškino, šou organizavusi viešoji įstaiga teatras „Vakaris“, už kurio stovi ir dviejų sezonų prodiuseris Ričardas Pinikas, neatsiskaitė su aktoriumi. Trečiajame humoro sezone iki šiol čia vaidinusio komiko žiūrovai nebeišvys, nors jį ėmėsi organizuoti kita įstaiga.

16 335 eurai ir 5 procentai metinių palūkanų – tokia buvo ieškinio, rugpjūčio pabaigoje pasiekusio Klaipėdos apylinkės teismą, suma. Atsakovu šioje byloje nurodoma viešoji įstaiga teatras „Vakaris“ bei jai vadovavęs Jevgenijus Sokolovas, trečiuoju asmeniu – Ričardas Pinikas, kuriam pareikšti įtarimai modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties tyrimo byloje.

„Dabar vyksta parengiamieji veiksmai, siunčiamos dokumentų kopijos trečiosioms pusėms“, – prieš savaitę 15min sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Olga Sadovskaja.

Ieškinį teatrui „Vakaris“ buvo pateikęs vienas ieškovas – J.Jankevičius. Už ką prašyta priteisti minėtą pinigų sumą, neatskleista.

„Kokiu pagrindu prašoma priteisti, ar buvo sudaryta autorinė, ar kita sutartis, negalime atskleisti, kadangi šiuo metu vyksta parengiamieji veiksmai. Gali būti, kad šalims pavyks susitarti taikiai arba bus paprašyta uždarų posėdžių, tad ši informacija nėra viešinama. Ši suma gali būti mažinama ar didinama, kol kas informacija yra vienpusė, nes gauta tik iš ieškovo“, – sakė O.Sadovskaja, ketvirtadienį pranešusi, jog J.Jankevičius atsiuntė prašymą bylą nutraukti.

Kaip 15min informavo O.Sadovskaja, priteisti skolas iš Všį teatro „Vakaris“ prašo ir dar viena įmonė bei fizinis asmuo. Ieškinių suma sudaro apie 2 000 eurų.

Všį teatras „Vakaris“ registruotas Klaipėdoje, Naujojo sodo gatvėje, kur veikia žinomas uostamiesčio viešbutis. Tokiu pačiu pavadinimu antrajame viešbučio aukšte čia anksčiau aktyviai veiklą vykdė pramogų salė „Vakaris“, kurios vadovu ir dabar yra R.Pinikas.

Prie kontaktų nurodomos dvi įmonės „Tris kavos“ ir „Versus Vertex“. Pastaroji įmonė figūravo rengiant ir humoro šou, mat per kelis sezonus humoro šou spėjo pakeisti ne vieną organizatorių.

15min jau rašė, kad pirmąją dalį „Buvusių moterų reikalai. Mano geriausias bernvakaris“ organizavo įmonė „Versus Vertex“, o už antrąją dalį –„Buvusių moterų reikalai 2“ – atsakingais tapo VšĮ teatras „Vakaris“. Pastaroji įstaiga veiklos pradžią skelbia nuo 2017-ųjų rugpjūčio 10-osios. Su abiem įmonėmis susijęs tas pats žmogus – prodiuseris R.Pinikas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ričardo Piniko šešėlis „Buvusių moterų reikaluose“: šou liko be J.Jankevičiaus, žiūrovai – be pinigų

Pirmoje jis užregistruotas kaip įmonės direktorius, antroje jo vardas oficialiuose dokumentuose nefigūravo, tačiau, 15min žiniomis, jis buvo vienas iš vadovų.

Įmonei VšĮ teatras „Vakaris“ nuo 2017-ųjų rugpjūčio oficialiai vadovavo J.Sokolovas. Lygiai po metų, 2018-ųjų rugpjūtį J.Sokolovas paliko šias pareigas.

J.Jankevičius detaliau situacijos, susijusios su šiuo humoro šou, 15min praėjusią savaitę nenorėjo komentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius