Dabar populiaru
Publikuota: 2011 gruodžio 23d. 12:30

„Pinup Girls“. Gardžiausi patiekalai švenčių stalui

„Pinup Girls“. Gardžiausi patiekalai švenčių stalui
G. Skaraitienės nuotr. / „Pinup Girls“. Gardžiausi patiekalai švenčių stalui

Naujos merginų grupės „Pinup Girls“ narės Viktorija Sutkutė (22), Ieva Ambrazaitė (23) ir Agota Mašanauskaitė (21) moka ne tik gražiai dainuoti, seksualiai atrodyti, bet ir skaniai gaminti. Tai jos įrodė pakvietusios žurnalo „Privatu!“ redakciją į savo virtuvę. Merginos pagamino po vieną patiekalą, kuris puikiai tiks artėjančių švenčių proga.

Savo receptų knygutėse seksualios dainininkės turi užsirašiusios daugybę įvairių receptų, todėl nesunkiai galėtų nustebinti net ir išrankiausius maisto gurmanus. Salotos, saldumynai, užkandžiai, karšti patiekalai – „Pinup Girls“ narės sako galinčios pagaminti bet ką. „Maisto ruošos paslapčių mokėmės iš mamų, močiučių. Kartais idėjų valgiams ieškome internete, – sako pašnekovės. – Jei atvirai, mes labai mėgstame suktis prie puodų. Eksperimentai virtuvėje tokie pat įdomūs, kaip ir su vyrais miegamajame.“
Atlikėjos pasakoja, kad bent kartą per savaitę visuomet gamina šventinius pietus, kurių metu aptaria grupės reikalus, mergaitiškai apkalba pramogų ir mados pasaulio naujienas.

Ievos gamintas užkandis

„Šis patiekalas puikiai tiks kalėdiniam stalui. Ir skanu, ir gražu. Mėsos nevalgau tiek aš, tiek mano šeima, todėl žinau daug gardžių vegetariškų patiekalų receptų“ , – sako Ieva.

G. Skaraitienės nuotr./Užkandis
G. Skaraitienės nuotr./Užkandis "Avokadas su krevetėmis"

„Avokadas su krevetėmis“

Reikės: 2 sunokusių avokadų, 2 kiaušinių, pusės svogūno, indelio mažų virtų krevečių, pagal skonį majonezo, kelių mėtos lapelių ir didelės krevetės papuošti.
Išskobkite avokadus. Smulkiai supjaustykite išskobtų vaisių gabalėlius, kietai virtus kiaušinius, svogūną ir virtas krevetes. Paskui viską sumaišykite su majonezu, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos. Gautą masę sudėkite į išskobtus avokadus. Papuoškite vaisius mėtų lapeliais ir didele krevete. Užtruksite vos 30 minučių. Skanaus!

Viktorijos kalėdinis gardėsis

„Nors šv. Kalėdos būna kartą per metus, imbierinius sausainius galima kepti dažniau. Labai juos mėgstu. Tiesa, pati gaminau pirmą kartą. Atrodo, pavyko neblogai“, – šypteli balsingoji Viktorija.

„Imbieriniai sausainiai“

G. Skaraitienės nuotr./Imbieriniai sausainiai
G. Skaraitienės nuotr./Imbieriniai sausainiai

Reikės: 200 g sviesto, 100 g cukraus, 400 g kvietinių miltų, 2 kiaušinių, 2 šaukštų cinamono, 2 šauktų malto imbiero, šaukštelio kepimo miltelių, šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių, šaukštelio malto kardamono, šaukštelio malto muskato, pagal skonį medaus ir aguonų.
Glajui reikės: kiaušinio baltymo, 200 g miltelinio cukraus, šlakelio citrinos sulčių.
Kiaušinius ir cukrų sumaišykite, tada suberkite visus prieskonius. Paskui šakute sutrinkite sviestą ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais. Viską supilkite į kiaušinių, cukraus ir prieskonių masę ir išmaišykite. Idealu, jei tešlą nakčiai galėtumėte palikti šaldytuve, jei ne – padėkite vėsioje vietoje nors porai valandų. Tešlą iškočiokite, paruoškite norimo dydžio sausainius ir kepkite juos 200 ºC temperatūroje maždaug 10–15 minučių.
Kol jie keps, pasigaminkite glajų. Sumaišykite kiaušinio baltymus, miltelinį cukrų ir įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių. Glajų tepkite ant iškepusių sausainių.

Agotos pyragas

Mėgstu gaminti pagal šį receptą. Kartais jį patobulinu įdėdama papildomų ingredientų. Pyragas labai skanus ir nesunkiai pagaminamas. Puikiai tiks Kūčių stalui. Būtinai išmėginkite!“ – ragina Agota.

G. Skaraitienės nuotr./Karštas patiekalas „Kūčių vakarienė“
G. Skaraitienės nuotr./Karštas patiekalas „Kūčių vakarienė“

„Kūčių vakarienė“

Reikės: 700 g šviežios lašišos filė, 2 didelių lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos, 100 g šviežių špinatų, 3 kupinų šaukštų grietinės, 2 šaukštų baltojo sauso vyno, pagal skonį druskos, saujos fermentinio sūrio (nebūtinai).
Pasitieskite vieną sluoksniuotos bemielės tešlos lakštą ant stalviršio. Ant jo tolygiai uždėkite lašišos filė. Inde sumaišykite supjaustytus špinatus, grietinę, baltąjį sausą vyną ir druską. Jei mėgstate, galite įdėti saują tarkuoto fermentinio sūrio. Gautą padažą tolygiai paskirstykite ant lašišos, uždenkite viską antru tešlos lakštu, užlenkite šonus ir pašaukite į 200 ºC įkaitintą orkaitę. Pyragą kepkite 50 minučių. Kepinys skanus ir karštas, ir šaltas.

„Privatu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Žemaitė iš Plungės savo laimę rado didžiausiame Europos uoste

Popiežiaus vizitas Aktualu

Kauno Santakoje popiežiaus mišių išvakarėse renkasi tikintieji

Stiprus vėjas talžo regatos jūroje dalyvius: sraigtasparnis ieško dingusio tėvo ir sūnaus, gelbėja įgulas

Aktualu

Selemonas Paltanavičius: esame viena labiausiai grybaujančių Europos tautų

Sportas

Barselonos ekipą įveikęs „Real“ kyla į Ispanijos čempionato viršūnę

Vienos iš labiausiai jaudinančių vizito akimirkų: popiežius Pranciškus aplankė hospisą

Gyvenimas

Kas nutinka, jei neleidžiate savo smegenims pailsėti

Lietuvių įspūdžiai po susitikimo su popiežiumi: „Fantastika!“

Verslas

Vagiančius siuntinių išvežiotojus „Amazon“ nusprendė gaudyti tuščiomis dėžėmis

Sportas

„Bayern“ Vokietijoje toliau nestabdo: pratęsė „Schalke“ agoniją

Vardai

Renata Norvilė į grožio renginį atvyko su dukra Vanesa: „Vaikų nesustabdysi – dažosi nuo 12-os“

Popiežiaus vizitas Aktualu

Kelionė su popiežiumi: susitikimas gali atimti kalbos dovaną ir pačiam kalbiausiam reporteriui

24sek

Š.Jasikevičius po pirmosios pergalės – apie klaidas, energiją ir naujokus

Gyvenimas

Įspūdinga „Moschino“ nuotaka – G.Hadid pasipuošė vestuvine suknele su skraidančiais drugeliais

Aktualu

Popiežius Pranciškus: Gailestingumo Motina kužda kiekvienam į ausį: „Ieškok savo brolio“

24sek

Su vėjeliu: „Žalgiris“ triuškinančia pergale pradėjo LKL pirmenybes

Vardai

Vaidai Skaisgirei Ispanija – tarsi antri namai: čia dešimtmetį gyvena sesuo su šeima

Gazas

Patarimai: kur popiežiaus Pranciškaus vizito metu Kaune galima palikti automobilį

Popiežiaus vizitas Aktualu

Popiežius Pranciškus Lietuvoje: „Galite tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų“

Aktualu

Mokslininkė: kaimų Lietuvoje net neverta gaivinti

Naujienos

Aktualu

Žemaitė iš Plungės savo laimę rado didžiausiame Europos uoste

Popiežiaus vizitas Aktualu

Diakonas D.Chmieliauskas: popiežius Pranciškus atsigavo bendraudamas su paprastais žmonėmis

Aktualu

Vilnius kaip Gailestingumo miestas: pasaulis tai žino, tik patiems lietuviams reikia suvokti

Sportas

Diržų kolekcija lieka Londone: prakirsta nosimi A.Joshua sudorojo rusą A.Povetkiną

Aktualu

Prie Panevėžio su BMW vertėsi „klevo lapas“ – nušlavė stotelę ir rėžėsi į medį

Susitikimų su popiežiumi vietos ir programa

Aktualu

Pirmoji popiežiaus diena: penkios įsimintiniausios citatos

Aktualu

Iš Lietuvos ir Vatikano diplomatinių santykių istorijos. Dovana popiežiui Pijui XI

Verslas

Penkis šimtukus gavęs abiturientas dabar minta korepetitoriaus duona ir apie emigraciją negalvoja

Popiežiaus vizitas Aktualu

Popiežius Pranciškus Lietuvos jaunimui: negražus gyvenimas stovint prieš veidrodį

Aktualu

Popiežius ir vėl nustebino: netikėtai išėjo pasisveikinti su susirinkusiaisiais

Vardai

Julia Roberts išnuomoja namą Malibu: pas žvaigždę gyventi galima už 10,5 tūkst. dolerių per mėnesį

Gyvenimas

Garsus treneris R.Neverdauskas miestą iškeitė į kaimą, o kartingus – į alpakas

Aktualu

Sukčių laiškai „iš Nyderlandų“: Kauno įmonės reikalaujama sumokėti už KET pažeidimą

Pasaulis kišenėje

Kroatijos pakrantės subtilybės: nuostabu, bet netikėkit, kad čia rojus žemėje

Vardai

Popiežiaus Pranciškaus sutiktuvėse – ir žinomi žmonės: „Negalėjome praleisti istorinio įvykio“

15min recenzija Kultūra

Filmas „Knygynas“: popierinė istorija su iliustracijomis

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Kam skamba Pranciškaus buon pranzo – skanių pietų?

Popiežiaus vizitas Aktualu

Kauno Santakoje popiežiaus mišių išvakarėse renkasi tikintieji

Stiprus vėjas talžo regatos jūroje dalyvius: sraigtasparnis ieško dingusio tėvo ir sūnaus, gelbėja įgulas

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką