Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą barzdaskučių paslaugą Berlyne išmėginęs Žilvinas Grigaitis: „Jaučiausi tarsi gulėčiau ant operacinės stalo“

Žilvinas Grigaitis (42) į Berlyno mados savaitę vyksta jau dešimtus metus iš eilės, tad verslininką nustebinti ar suintriguoti labai sunku. Tačiau šiais metais keturias dienas mados savaitėje viešėjas Ž.Grigaitis tikina, likęs ne tik nustebintas, bet ir išmėgino šį tą naujo – bazdaskučių paslaugą.
Žilvinas Grigaitis atsidavė į barzdaskučių rankas
Žilvinas Grigaitis atsidavė į barzdaskučių rankas / Asmeninio albumo nuotr.

„Aš niekada nebuvau to mėginęs. Jau seniai norėjau, kad mane nuskustų. Pirmą kartą  užsimaniau, kuomet lankiausi Rio de Žaneire. Tuomet nesiryžau, nes galvojau, kad tie vietiniai barzdaskučiai labai greitai gali tau kažką negerą padaryti. Jų naudojami skutimo peiliukai atrodo gąsdinančiai ir atstumia. O Berlyne ėmiau ir surizikavau“, – linksmai nusiteikęs portalui Žmonės.lt pasakojo verslininkas.

Anot Žilvino, anksčiau visose šalyse populiarus, o dabar nykstantis barzdaskučių amatas, išties kelia dviprasmiškus jausmus klientams. Verslininkas šią procedūrą prilygino pojūčiui, kurį patyrė, kuomet jam operavo rankos pirštą.

„Pats barzdos skutimas man paliko labai gerą įspūdį, nes po visko mano veidas buvo švelnus it ką tik gimusio kūdikio. Man buvo daroma pilna procedūra: karštas ir šaltas barzdos skutimas. Skuto tris kartus ir tai truko valandą. Laikas prabėgo maloniai, nors pradžioje tikrai sėdėjau kiek įsitempęs. Galvojau, o jei barzdaskučio ranką kas nors krustelėtų, tai man nosį be vargo nupjautų. Jaučiausi tarsi gulėčiau ant operacinės stalo“, – įspūdžiais dalinosi Ž.Grigaitis.

Tiesa, norint tapti barzdaskučiu būtina išklausyti įvairiausius kursus ir tik gavus patvirtinimą, kad gali dirbti šį darbą, tau įteikiamas skustuvas. Žilvinas pabrėžė ir tai, kad iš Olandijos atvykę ir jį skutę vyrukai atrodė tarsi laiko mašina persikėlę iš XX amžiaus Amerikos.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis atsidavė į barzdaskučių rankas
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis atsidavė į barzdaskučių rankas

„Tie barzdų kirpėjai atrodė labai įspūdingai. Jų rankos tatuiruotos, o ir stilius netradicinis. Mane skutęs vyras buvo vardu Paskalis ir atrodė tarsi iš praėjusio amžiaus: nuo kostiumo iki į viršų užriestų ūsų. Jie į Berlyną atvyko iš Roterdame esančios barzdaskučių studijos „New York Barbershop“. Žinau, kad pas juos tikrai nėra paprasta patekti, reikia užsirašyti iš anksto, paslauga atsieina nuo 45 eurų“, – pasakojo Žilvinas.

Kiekvienas asmeniškai pažįstantis Ž.Grigaitį, žino, kad jis yra labai išrankus tiek drabužiams, kuriuos vilki, tiek ir plaukų priežiūrai. Tad roterdamiečiams pasiūlius ne tik jį nuskusti, bet ir apkirpti, iš pradžių verslininkas reagavo skeptiškai.

„Aš nenorėjau leistis į eksperimentus su šukuoseną. Šioje vietoje esu labai išrankus ir būdamas užsienyje renkuosi tik „Toni&Guy“, o Lietuvoje šukuoseną patikiu savo stilistei iš „Hair culture“. Galiausiai leidau jiems padaryti man šiokį tokį plaukų stailingą“, – sakė Ž.Grigaitis.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis atsidavė į barzdaskučių rankas
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis atsidavė į barzdaskučių rankas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius