Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Verkių rūmuose vyks prabangus operos pokylis

Ateinančio sekmadienio, gegužės 24-osios pavakarę Verkių rūmuose pirmą kartą neeilinį pokylį rengia Eugenijus Oneginas: į jį kviečia neabejingus meilei, rafinuotai XIX a. prabangai, grožiui bei operai. Pirmą kartą operai pasirinktas formatas, kai žiūrovai ne pasyviai stebės veiksmą, bet taps jo dalyviais, pokylio svečiais.
Opera „Eugenijus Oneginas“
Opera „Eugenijus Oneginas“ / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Į pokylį taip planuoja atvykti Onegino mylimoji Tatjana su savo vyru Greminu, bičiulis poetas Lenskis su savo vienintele meile Olga, kiti jų draugai.

„Didžioji dalis kūrinio veiksmo vyksta pokylyje. Spektaklio metu žiūrovai kartu su dainininkais keliaus per Verkių rūmų  erdves. Norime panaikinti ribą tarp scenos ir žiūrovo, praeities ir dabarties, iliuzijos ir realybės, sukurti ypatingą spektaklio atmosferą, kuri išplėštų iš kasdienybės, nukeldama į dviejų didžių kūrėjų meno pasaulį”, – pasakojo pastatymo iniciatorius, dainininkas Jonas Sakalauskas.

Baltijos kamerinio operos teatro ir režisierės, choreografės Rūtos Butkus sumanymu garsiosios Piotro Čaikovskio operos žiūrovai taps veiksmo dalyviais autentiškoje aplinkoje – rūmuose, kurie tebealsuoja ta pačia Aleksandro Puškino eiliuoto romano personažų dvasia.

Į jaunosios operos solistų kartos premjerinį spektaklį pakviesti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, operos dainininkas Vytautas Juozapaitis, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro muzikos vadovas Robertas Šervenikas, solistė Kristina Zmailaitė, kiti muzikos, kultūros bei verslo elito atstovai.

Operoje pagrindinius vaidmenis atliks jaunosios kartos solistai, Vilniaus operos studijos dalyviai: Jonas Sakalauskas (Oneginas), Dovilė Kazonaitė (Tatjana), Andrius Bartkus (Lenskis), Joana Stanelytė (Olga), Vaidas Bartušas (Trikė), Fausta Savickaitė (Nania), taip pat LNOBT solistai Inesa Linaburgytė (Larina), Liudas Norvaišas (Greminas). Beje, P.Čaikovskis šią operą sukūrė specialiai operos studijai, tai yra jauniesiems operos solistams.

Pasak projekto autorių, Verkių rūmai – ideali vieta Vilniaus muzikinės kultūros židiniui. Šiuo spektakliu jaunieji menininkai ne tik populiarina dvarų kultūrą, bet ir atkreipia dėmesį į save. Bus sudarytos sąlygos paremti jų veiklą bei siekį tobulėti toliau, pabaigus studijas.

Pokylio pradžia – 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius