-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąją parodą pristačiusi jaunoji juvelyrė Karina Lazauskaitė: „Mano papuošalai skirti drąsiai moteriai“

Ketvirtadienio vakarą Karina Lazauskaitė (26) Vilniuje įsikūrusiame B.Grincevičiūtės memorialiniame bute-muziejuje „Beatričės namai“ pristatė pirmąją juvelyrikos parodą.
Karina Lazauskaitė
Karina Lazauskaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

K.Lazauskaitė juvelyrika pradėjo užsiimti prieš trejus metus – ketvirtame dizaino kurse Vilniaus dailės akademijoje, kuomet bakalauriniam darbui pasirinko kurti besitransformuojančius papuošalus. Po studijų mergina išvyko į Londoną, kur lankė juvelyrikos kursus pas Karolą Torko, Masako Yamaguchi, vėliau du mėnesius stažavosi Vokietijoje.

„Tai yra pirmoji mano personalinė paroda, kurioje pristatoma apie 30 mano kūrinių.  Dominuoja auskarai, žiedai ir pakabukai, kurie yra labiau pritaikomi mūsų, moterų, garderobe. Vientisos temos parodoje nėra, tai labiau mano ieškojimai. Pastaruosius metus daug keliavau, kursus lankiau užsienyje, todėl viskas nugulė į ieškojimus ir bandymus atrasti savo braižą“, – portalui Žmonės.lt pasakojo menininkė.

Juvelyrė savo kurtuose darbuose naudojo sidabrą, žalvarį, natūralius ir nenatūralius akmenis, plastiką ir emalį. Karina, kurdama papuošalus, naudojo kuo įvairesnę techniką ir medžiagas, nes norėjo išbandyti ir atrasti kažką savito. „Kolekciją pradėjau kurti šį pavasarį. Įkvėpimo semiuosi iš žmonių, kasdienybės – stebiu aplinką ir stengiuosi rasti idėjų“, – kalbėjo K.Lazauskaitė.

Parodos atidarymo akimirka
Parodos atidarymo akimirka

Paklausta, ar paiso madų juvelyrikos pasaulyje, Karina atviravo: „Stebiu, nes man pačiai įdomu, kas vyksta aplinkui, tačiau savo darbuose to nepritaikau. Domiuosi Danielio Krugerio, Philipo Sajeto kūryba. Pastarasis kuria didžiausių pasaulio deimantų replikas iš stiklo ir juos komponuoja savo papuošaluose.“

Šiuo metu yra kuriamas Karinos asmeninis puslapis, tačiau mergina tikino, kad didelių užmojų neturi ir tikrai nenori ateityje turėti savo prekės ženklo. „Man tiesiog užtektų studijinės juvelyrikos, kad galėčiau kurti savo autorinius darbus“, – juokėsi Karina.

Kokia moteris turėtų puoštis Karinos papuošalais? Juvelyrė teigė, kad tai – moteris, besidominti savimi ir pasauliu, nebijanti netikėtų sprendimų – įdomesnės juvelyrikos, kuri nėra standartinė ir masinės gamybos.

Parodos atidarymo akimirka
Parodos atidarymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius