Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji chorų kova: kariai prieš moteriškumą

Šeštadienio vakarą Lietuvos televizijos eterį sudrebino naujas muzikinis projektas – neprofesionalių chorų konkursas „Lietuvos balsai“. Pirmojoje muzikos kovoje susirungė solidūs veteranai – karininkų choras „Aidas“, jaunatvišku entuziazmu trykštantis choras „Sounds in G“, merginų choras „Virgo“, spinduliavęs moterišku žavesiu, bei meniškas Vilniaus dailės akademijos kamerinis choras.
Choras „Virgo“
Choras „Virgo“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komisiją savo simpatijas atidavė chorams „Aidas“ ir „Sounds in G“, o žiūrovai nusprendė, kad kovą dėl geriausio choro vardo privalo tęsti moteriškasis „Virgo“. Į tolesnį konkurso etapą nepateko Vilniaus dailės akademijos kamerinis choras.

„Pradžioje visi keturi dirigentai dirigavo vienu metu – tai unikalus reiškinys pasaulyje“, – naujuoju projektu negalėjo atsižavėti komisijos pirmininkas Vytautas Miškinis, kuriam vėliau dar ne kartą teko žarstyti komplimentus choristams.

Saulius Urbonavičius–Samas, pasiklausęs jaudinančios ir drebinančios dešimčių balsų muzikos, siūlė chorų dainininkams išsiskirstyti į popgrupes ir tokiu būdu pakelti populiarios muzikos lygį.

Manau, mano mama tikrai apsiverkė. Šis choras kėsinasi į moterų širdis.Pirmiausia kiekvienas choras atliko laisvosios programos kūrinį, kuriuo prisistatė žiūrovams ir papirko komisiją, kurioje be V. Miškinio ir Samo dar teisėjavo B. Dvariono muzikos mokyklos direktorė Laimutė Užkuraitienė bei dainų švenčių organizatorius Juozas Mikutavičius.

„Manau, mano mama tikrai apsiverkė. Šis choras kėsinasi į moterų širdis“, – konstatavo Samas po pasitempusių vyrų choro „Aidas“ dainos.

Tuo tarpu V. Miškinis išdavė, kad chorams dainuojant jis Samui aiškina chorvedybos pamokas. Šis į tai atsakė, kad po konkurso žada įkurti chorą „Bix 2“.

Komisijos vyrai neslėpė susižavėjimo merginų choru „Virgo“, kurį gyrė ne tik už muziką.

„Gražu jūsų ne tik paklausyti, bet ir pasižiūrėti“, – neslėpė komisijos pirmininkas.

Net balais nesimėtantis komisijos narys J. Mikutavičius vienintelį kartą aukščiausią balą skyrė būtent šioms merginoms.

Už kūrybiškumą komisiją gerų žodžių negailėjo drąsiai improvizuojančiam chorui „Sounds in G“, kuris dar buvo pavadintas ir solistų choru, negalinčiu gyventi be scenos. V. Miškinis ypatingai pagyrė „trečią iš kairės merginą, kuri ne tik gražiai dainavo, bet ir judėjo“.

Vyrai, matau, kad nelabai lankote repeticijas... Moterys taip dirbot, taip dirbot, bet už vyrus viso darbo nepadarysi.Po vieno pasirodymo pylos iš komisijos gavo Vilniaus dailės akademijos kamerinis choras: „Studentams prieš egzaminus pritrūko dviejų naktų.“

„Vyrai, matau, kad nelabai lankote repeticijas... – supratingai į choristus kreipėsi Samas. – Moterys taip dirbot, taip dirbot, bet už vyrus viso darbo nepadarysi.“

Tikriausiai įdomiausia žiūrovams ir sunkiausia chorams buvo paskutinė – improvizacijos – užduotis, kai chorai dainavo kartu su grupės „Antis“ lyderiu Algirdu Kaušpėdu. Kiekvienas choras turėjo įsijungti į dainą, kai rampų šviesa jį nušviesdavo. Garsioji daina „Krantas“ šeštadienį nuskambėjo naujai su keturiais muzikiniais atspalviais, užbaigdama pirmąją „Lietuvos balsų“ laidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius