Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji ponia Diana – apie Nausėdų kalėdines tradicijas, karštą prezidento vyną ir stebuklus

„Patikėjau, kad Kalėdų Senelis yra stebuklingas“, – metais atgal į savo vaikystę įžengė pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Apie tai, apie pasikeitusius Nausėdų gyvenimus po rinkimų bei tai, kam atiteks po švenčių plauti indus – kalėdiniame 15min interviu su pirmąja ponia.

Prie prezidentūros žaliaskarės kalbinta moteris prisiminė visų pirma savo vaikystę bei tai, su kokiu kvapu Kalėdos jai asocijuodavosi.

„Iš savo vaikystės aš atsimenu natūralios eglutės kvapą – mes namuose visada puošdavome tik gyvą eglę. Didysis smagumas buvo bandyti nemiegoti visą naktį ir vis tiek užmigti, o ryte rasti, kaip Kalėdų Senelis tą stebuklą po egle kažkaip sugeba atnešti“, – pasakojo ji.

Anot D.Nausėdienės, jų namuose kamino nebuvo, tad kildavo klausimų, kaip šis Kalėdų Senis patekdavo prie eglutės. „Kažkokiu stebuklingu būdu sugebėdavo nuleisti – tai didžiausias prisiminimas“, – sakė pirmoji ponia.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Nausėdienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Nausėdienė

Taip pat ji atsiminė kadaise eglutėje radusi slides, įremtas į medžio vidurį. „Tai tikrai patikėjau, kad Kalėdų Senelis yra stebuklingas“, – prisiminimais dalijosi Diana Nausėdienė. Tiesa, moteris pridūrė Kalėdų Seneliu tikinti iki šiol – visgi, anot jos, ne visi iš jų yra tikri.

Nors šios rastos slidės pirmajai poniai įsirėžė atmintin, šiemet ji dovanų norėtų ko kita: „Džiaugsmo ir ramybės visiems. Bei sutarimo.“

Tarp kalėdinių tradicijų – G.Nausėdos karštas vynas

Pirmoji ponia 15min užsiminė, jog Nausėdų Kalėdos neapsieina tiek be lietuviškų, tiek be šeimoje įsitvirtinusių tradicijų. Visų pirma šioms šventėms šeima visada stengiasi grįžti į tėvų namus.

„Tradiciškai tėvelis padalina visai šeimai kalėdaitį, sukalba maldą už mirusius, prisimename išėjusius, jiems paliekame lėkštutę su eglės šakele. Tradiciškai ant mūsų stalo būna 12 Kūčių patiekalų ir tradiciškai bent jau stengiamės laikytis pasninko“, – apie kalėdinius papročius kalbėjo D.Nausėdienė.

Gitano ir Dianos šventinis sveikinimas – vaizdo įraše:

VIDEO: Prezidento Gitano Nausėdos ir pirmosios ponios Dianos Nausėdienės kalėdinis sveikinimas

Ji taip pat pridūrė, jog šios šventės – tai jaukus pabuvimas su artimiausiais šeimos nariais, lankymasis pas seseris, brolius, giminaičius. „Tas bendrystės jausmas, jos šventimas, pasitikimai“, – vardijo pirmoji ponia.

Vis dėlto, kaip ir daugelyje šeimų, Nausėdų namų židinys neįsivaizduojamas be vieno specialaus patiekalo, kuris bus gaminamas ir šiemet.

„Visi tradiciškai šeimyninėmis pajėgomis gaminsime grybų pyragėlius. Vyresnioji dukra gamina labai skanią tešlą, aš darau įdarą, po to mes visi lipdome pyragėlius. Matyt, tai mūsų bendras darbas“, – nupasakojo D.Nausėdienė.

Visgi G.Nausėda taip pat nesėdės rankų sudėjęs – jam kiekvienais metais yra paskirtas specialus darbas. „Mūsų šeimos galva verda skanų kalėdinį karštą vyną – jo pareiga tokia“, – šypteli pirmoji ponia.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė

O kam po švenčių teks viską tvarkyti? „Indus tvarkysime bendromis jėgomis“, – nusijuokė D.Nausėdienė.

Po rinkimų gyvenimas pasikeitė radikaliai

Kalėdos – metas apsvarstyti ir prabėgusius metus. O 2019-ieji Nausėdų šeimai buvo išties ypatingi. Kaip tikino pirmoji ponia, po prezidento rinkimų jų gyvenimas pasikeitė radikaliai.

„Viskas, kas vyksta su mumis, yra nauja, netikėta ir turime daug įvairiausių įspūdžių ir daug atradimų. Tiesą sakant, yra ir tokių atradimų, kurių nesitikėjome atrasti – tiek gerąja, tiek blogąja prasme“, – kalbėdama su 15min neslėpė pirmoji ponia.

Paklausta, ar sunku yra užimti pirmosios ponios pareigas – juk tikrai tik labai mažam skaičiui moterų yra tekus tokia dalia – D.Nausėdienė prasitarė, jog tai – išties atsakingas darbas.

„Būti vertam šitos pozicijos, mano supratimu, reikia atiduoti visas jėgas. Nežinau, ar tai galima pavadinti sunkumu, tai tiesiog yra tikrai atsakinga veikla“, – sakė ji.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Diana Nausėdienė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Diana Nausėdienė

Apsvarstyti besibaigiančius metus, o ypač savo elgesį per juos, į pirmosios šalies eglutės įžiebimo ceremoniją susirinkusiems vaikams siūlė ir pats G.Nausėda. Tuomet prezidentams jiems uždavė itin nepatogų klausimą – ką vaikai blogo padarė šiais metais?

Tačiau ar nebūtų įdomu sužinoti, kuo šiemet prasikalto pats prezidentas? D.Nausėdienė, matyt, yra geriausiai atsakymą žinantis asmuo.

„Nėra net kada pagalvoti, nes darbų yra tiek daug, tad išskirti kažką būtų sudėtinga. Turbūt nieko labai bloga, jeigu nekyla mintis kažką paminėti“, – G.Nausėdos elgesį reflektavo pirmoji ponia ir pridūrė, jog anglių po eglute prezidentas šiemet nerasiąs.

Linkėjimas Lietuvai

Paklausta, ko šiemet švenčių proga palinkėtų Lietuvai, D.Nausėdienė pažėrė gausybę sveikinimų: „Ramybės, santarvės, jaukumo namuose, šilumos, begalinio artimumo ir kad mes vienas kitam jaustume tikrą, nepameluotą žmogiškumo aurą, kad mus visus lydėtų šiluma ir jaukumas. To turbūt labiausia linkiu. Ir, žinoma, turėti jėgų naujiems iššūkiams, kurie laukia kitais metais.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Gitanas Nausėda įžiebė pirmąją šalies Kalėdų eglę: prezidentas vaikams pasižadėjo nebebijoti aukščio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius