-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pitti Uomo“ mados savaitėje moterys nenusileidžia stulbinamai atrodantiems vyrams

Florencijos „Pitti Uomo“ yra viena įtakingiausių vyrų mados savaičių, pritraukianti stilingiausius mados gerbėjus iš viso pasaulio. Didžiausias dėmesys čia dažniausiai skiriamas vyrams, bet kaip gi merginos?
Mados savaitės viešnia
Mados savaitės viešnia / Marijos Palaikytės nuotr.

„Pitti Uomo“ mados savaitėje merginos ir moterys tikrai stengiasi nenusileisti pritrenkiamai atrodantiems vyrams. Netgi manau, galima teigti, kad vyriškos mados tiesiogine prasme persikelia ir į moteriškąsias tendencijas. Pastebima, kad kai kurios merginos, ypač azijietės, yra linkusios savo įvaizdžiui rinktis vyriškus drabužius.

Madų savaitės įpareigoja daug ir ilgai vaikščioti, tad dažna mergina ar moteris renkasi kuo patogesnę avalynę, kuri tuomet jau vargiai gali tapti įvaizdžio akcentu. Tad, norint sukurti didesnį įspūdį, dėmesį tenka nukreipti kitur.

Aiški tendencija eksperimentuoti su akiniais, tiek skaidriais stiklais, tiek tamsiais, madingi masyvūs metaliniai ar mediniai rėmeliai, dažni marginti gyvūnų kailių raštais arba vienspalviai, bet visada ryškūs ir išraiškingi.

Po tais akiniais dažniausiai slepiasi, sakyčiau, akinamai ryškus, fatališkas makiažas. Nebijoma derinti ryškių lūpų su ryškiais akių šešėliais, o spalvos visada tamsios, sodrios ir nepaliekančios abejingų.

Marijos Palaikytės nuotr./Mados savaitės viešnia
Marijos Palaikytės nuotr./Mados savaitės viešnia

Mano didžiam džiaugsmui, itin daug dėmesio yra skiriama galvos apdangalams: nuo skrybėlių iki apsmukusių megztų kepurių ar net turbanų! Vyrauja ryškios spalvos, o dažnos skrybėlaitės dar ir puoštos plunksnomis, odos raižiniais ar kitomis aplikacijomis. Nebijoma atrodyti ne tik elegantiškai, bet ir žaismingai.

Kaip ir vyrų aprangoje, didelis dėmesys yra skiriamas detalėms. Žėrintys, masyvūs kaklo vėriniai, vis dar madingi grandinės tipo aksesuarai varžosi su romantiškesniais blizgiais, kristalais puoštų gėlių motyvais.

Iš „Pitti Uomo“ stileivų įvaizdžių matyti, kad jos dažnai linkusios derinti nesuderinamą, pavyzdžiui prie masyvių kailinių derinti sportinius batelius bei tokia pat sportinę kepuraitę. Be to, kad ir kaip žalieji priešintųsi, visgi itin populiarūs yra kailiniai, ar bent kailio detalės. Stiliaus naujiena – indėniškų asociacijų turintys apsiaustai! Kaip alternatyva, gali būti „per dideli“ paltai, itin masyvios skaros ar pledo tipo viršutiniai apdarai.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Palaikytė
Marija Palaikytė

Kaip ir vyriškose tendencijose, pastebimai vyrauja ryškios, sodrios spalvos, tokios kaip raudona, garstyčių, geltona, mėlyna, violetinė bei žalia.

Renkantis audinio raštą, neabejotinai pirmauja klasikiniai škotiški langučiai, taip pat dažni įvairūs „metallic“ spalvų akcentai, gyvūnų kailių bei etniniai raštai.

Tad dar vienas, šį kartą moteriškas, gatvės stiliaus akimirkų rinkinys jums tiesiai iš Florencijos! Malonių įspūdžių ir tikiuosi, kad pavyks pasisemti idėjų 2014 metų garderobui.

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius