-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Plaukti nemokėjusi Rima Petrauskytė su delfinais atsikratė didžiausios savo baimės

„Šeštadienį pas delfinus nersiu beveik tiesiai nuo „M.A.M.A“ apdovanojimų scenos... gyvenimo tempas dabar iš tiesų yra beprotiškai greitas,“ – toks savaitgalis laukia į sceną grįžtančios grupės „Man-go“ lyderės Rimos Petrauskytės-Malašičevės.
Rima Petrauskytė
Rima Petrauskytė / Alfonso mažūno nuotr.

Penktadienio vakarą merginų grupė rengia pasirodymą Kaune vyksiančiuose muzikiniuose apdovanojimuose, o jau 9 valandą ryto Klaipėdos delfinariume Rima turės pradėti repeticiją renginiui „Delfinai ir žvaigždės“. Šeštadienį ir sekmadienį jos ir kitų renginio dalyvių laukia net du pasirodymai, kuriuos pamatyti visi norintys gali įsigiję bilietus Jūrų muziejaus kasose.

„Grįšime tikriausiai tik paryčiais. Nuovargį jaučia ne tik dalyviai, bet ir treneriai, tačiau delfinų teikiamas džiaugsmas viską atsveria“, – pasakojo atlikėja. „Net gaila, kad turime riboti savo laiką delfinariume – negalime pagal savo norus piktnaudžiauti delfinų jėgomis, nors ir norėtųsi su jais turėti dar daugiau laiko. Kiekviena valanda su delfinais jau tapo aukso vertės“, – šypsojosi Rima, kuri delfinariume ir šiaip treniruojasi šešias dienas per savaitę.

Sudėtingas pasirengimo grafikas – ne vienintelė problema, su kuria turi susidoroti ypač užsiėmusi atlikėja. Rima neslepia, kad iki šių renginių pradžios ji nė nemokėjo plaukti: „Tačiau noras dalyvauti buvo didžiulis. Pasakiau sau: „Arba dabar, arba niekada!” Supratau, kad niekas gyvenime nepastūmės manęs taip gerai, kaip „Delfinai ir žvaigždės“. O kai esi priverstas pastumti savo baimes į šalį, viskas tampa įmanoma“, – džiaugėsi „Man-go“ lyderė.

Nors ir įveikė savo vandens baimę, Rimai pasirodymus apsunkina ir kitas dalykas – prastas regėjimas. Kontaktinius lęšius nešiojanti dainininkė plaukia ir nardo su specialiais akiniais, tačiau ir jie negarantuoja, kad viskas pavyks sklandžiai. „Po vandeniu išvystomas didžiulis greitis – vienos treniruotės metu dėl jo net pamečiau lęšius! Treneriui teko mano pačios automobiliu parvežti mane namo – juokas pro ašaras...“ – šypsosi Rima.

Tada buvo nutarta, kad Rima pasirodymuose naudos specialias trenerių kaukes, kurios yra uždaresnės ir suteikia daugiau apsaugos.

„Savo prisistatymu aš norėjau atkreipti dėmesį į vieną visuomenėje egzistuojančią problemą – galbūt kai kuriems ji nėra svarbi, tačiau man šis dalykas kelia nerimą... Norėjau parodyti, kaip mums pradeda trūkti gyvo bendravimo: visi gyvename įnikę į socialinius tinklus ir pamirštame, kas yra tikra draugystė, pokalbis, kai matai žmogaus akis. Savo pasirodymu norėjau perteikti sugrįžimą prie tikrumo, šaknų, gamtos – jei įmanoma bendrauti su gyvūnais, negalima pamiršti ir gyvo bendravimo su žmonėmis“, – savo pasirodymo mintį pristatė Rima.

Klaipėdos delfinariumo renginiuose pasirodantys delfinai taip pat dalyvauja ir specialiose reabilitacinėse programose – Lietuvoje jose dalyvavo jau 400 vaikų, dauguma jų – sergantys autizmu, Dauno sindromu ar cerebriniu paralyžiumi. Delfinų terapija – vienintelė LR Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtina gyvūnų terapijos rūšis Lietuvoje – taikoma ir suaugusiems, sveikstantiems po komos ar kovojantiems su depresija. Klaipėdoje terapija bus atnaujinta baigus delfinariumo remontą – dėl su kitomis šalimis palyginti mažos terapijos Klaipėdoje kainos, ja domisi ir daug užsieniečių.

Pirmieji „Delfinai ir žvaigždės“ renginio pasirodymai – jau šį vakarą 18.45 per LRT, o norintys renginį pamatyti gyvai, šeštadienį ir sekmadienį 15.00 laukiami Klaipėdos delfinariume!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius