Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų stilistas Valerijus Gigevičius nuo šiol – Kevinas: oficialiai pasikeitė vardą

Žinomas plaukų stilistas Valerijus Gigevičius savo klientams padovanoja ne tik išvaizdos pokyčius, bet ir galimybę pasijusti tarsi nauju žmogumi. Tačiau šįkart svarbioms permainoms pasiryžo pats – pasikeitė nemėgtą vardą ir nuo šiol oficialiai yra Kevinas Gigevičius. Vyras atskleidžia apie šį pokytį šeimai dar nesakęs.
Valerijus Gigevičius
Valerijus Gigevič / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt ir asmeninio albumo nuotr.

Plaukų stilistas Valerijus, dabar jau – Kevinas Gigevičius šiuo metu išgyvena ypatingą laikotarpį: prieš kelias dienas Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriuje jis oficialiai pasikeitė 42-ejus metus turėtą vardą. Rytoj vyras važiuoja į Alytų: ten jis susitvarkys asmens dokumentus ir savo pase bei asmens tapatybės kortelėje matys naująjį vardą.

Portalui Žmonės.lt jis pripažįsta – nors šio pokyčio labai laukė, šiuo metu vyraujantis jausmas yra dvejopas.

„Labai džiaugiuosi ir esu laimingas, tačiau kartu man labai keista. Draugams, pažįstamiems išvis kosmosas, nes aš tikrai apie tai nekalbėjau ir niekam nepasakojau... Dokumentus tvarkiausi tyliai, ramiai ir kitiems pranešiau tik tada, kai mano prašymas buvo patvirtintas“, – pasakoja Kevinas Gigevičius.

Jis tvirtina, kad idėja pasikeisti vardą kilo tikrai ne prieš kelias savaites, mėnesius ar metus – savo ankstesnio vardo jis nemėgo jau vaikystėje. Vyras prisimena, kad atėjęs į svečius ir paprašytas prisistatyti, jis arba apsisukdavo ir išeidavo, nes negalėdavo pasakyti „Valerij“, arba ištardavo jį neaiškiai, kaip padriką garsą.

Vaikystėje puoselėta idėja netikėtai atgimė praėjusią savaitę. Anot Kevino, vieną rytą jis pabudo ir pagalvojo: „Viskas, noriu pasikeisti vardą.“

„Šiuo metu sulaukiu daug klausimų, kodėl to nepadariau anksčiau. Tai lėmė kelios priežastys. Baigus mokyklą viskas buvo ne taip lengva. Negalėjau tiesiog į „Google“ įsivesti klausimo „Kaip pasikeisti vardą?“, o pats nežinojau, kur eiti, į ką kreiptis. Vėliau prasidėjo karjera ir vardas su pavarde tapo žinomi, tad etapas taip pat buvo netinkamas“, – portalui Žmonės.lt aiškina jis.

Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius oficialiai pasikeitė vardą ir tapo Kevinu
Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius oficialiai pasikeitė vardą ir tapo Kevinu

Sunkiausia – pasiryžti

K.Gigevičius tikina, kad vardo pakeitimas – ganėtinai lengvas ir greitas procesas, kuriam nereikia jokių papildomų dokumentų. Asmuo turi užpildyti paraišką ir nurodyti vardo keitimo priežastį bei naująjį vardą.

„Manau, kad daugiausiai lemia pasirinktas vardas. Jei jis normalus, leidimą duos beveik šimtu procentu. Jei pradedi išsidirbinėti, tada gali kilti komplikacijų.

Pats procesas, kaip minėjau, yra pakankamai greitas. Reikiamus dokumentus nunešiau trečiadienį, o penktadienį nuvažiavau pasiimti išrašo. Tiesa, tuomet dar nežinojau, ar mano prašymas pasikeisti vardą bus priimtas, ar atmestas“, – dalijasi K.Gigevičius.

Kadangi vardo keitimo procesas – ne toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, vyras dėl jo nesijaudino. Jis pripažįsta, kad svarbiausia - turėti pakankamai noro ir drąsos.

„Sulaukiau labai daug žinučių. Mano sekėjai, pažįstami sveikino ir ypač pabrėžė drąsą tai padaryti. Kai tau dvidešimt, viskas lengviau, o kai virš keturiasdešimt, ryžto reikia kur kas daugiau“, – įsitikinęs plaukų stilistas.

„Visą gyvenimą žinojau, kuo noriu būti“

Dabartinio vardo pasirinkimas – ne atsitiktinis. Vaikystėje, kai jis ėmė „nebejausti“ savo vardo Valerij, berniuką ėmė žavėti kitas vardas – Kevin. Tikslios susidomėjimo priežasties vyras neatsimena, tačiau neatmeta, kad įtakos tam galėjo turėti kultinis Kalėdų filmas „Vienas namuose“.

„Visą gyvenimą žinojau, kuo noriu būti, tad kai dabar reikėjo pasirinkti vardą, man nebekilo jokių klausimų“, – tikina jis.

Vis tik Kevinas teigia suprantantis, kad priprasti prie naujo kreipinio jo draugams, kolegoms ir pažįstamiems gali būti sunku, todėl nežada ignoruoti tų, kurie jį nesąmoningai pavadins Valerijumi. Jis priduria net neįsivaizduojantis, kaip į tai sureaguos jo mama – šeimai apie šį pokytį vyras dar nesakė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valerijus Gigevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valerijus Gigevičius

„Galbūt rytoj nuvažiuosiu pasakyti. Manau, kad mamai bus labai labai didelis šokas. Kaip tik šiandien ryte galvojau, kaip jai pranešti šią žinią: ar padėti dokumentą ir leisti jai pačiai paskaityti, ar pasakyti kažkokią įžangą ir ją paruošti. Vis tik manau, kad atvažiavęs įvertinsiu mamos nuotaiką ir prisiderinsiu.

Tiesa, apie tai, kad man nepatinka mano vardas, jai sakiau jau vaikystėje. Na, bet dažnai į vaiką nekreipiama dėmesio, galvojama, kad jis nusišneka. Aš manau, kad vaiko vardo klausimas neturėtų būti ignoruojamas – svarbu jį iškelti jam gavus pirmąjį dokumentą“, – Žmonės.lt tvirtina K.Gigevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius