-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų stilisto Valerijaus Gigevičiaus patarimai besiruošiantiems slidinėti

Artėjant šaltajam metų sezonui, kartu su juo atkeliauja ir ekstremalios sniego pramogos – slidinėjimas. Norintys išbandyti slidžių ar snieglentės vikrumą, žiemą nedidelių kalnų nesunkiai suranda ir Lietuvoje, tačiau būtent užsienio kurortai sulaukia daugiausiai ekstremalių pojūčių mėgėjų. Vienas tokių – plaukų stilistas Valerijus Gigevičius, kuris prisipažįsta retai būnantis Lietuvoje vien dėl to, kad negali atsispirti užsienio šalių siūlomoms ekstremalioms pramogoms. Ypač – slidinėjimui snieglente.
Valerijus Gigevičius
Valerijus Gigevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Plaukų stilistas slidinėjimu užsiima apie 4 metus. Kaip ir daugelį, ekstremaliam sportui jį pastūmėjo draugai, tačiau dabar būtent jis yra tas žmogus, kuris organizuoja išvykas draugams ir kolegoms.

„Slidinėjimas mane sužavėjo savo ekstremalumu – labai mėgstu adrenaliną bei iššūkius. Patekimas į tau svetimą – ekstremalią – situaciją yra be galo įdomi patirtis, kai pamatai save iš šono – kaip tu elgiesi, reaguoji tokiose situacijose.

Be to, ekstremalių situacijų dėka, supranti, koks trapus ir svarbus yra gyvenimas. Pradedi vertinti kiekvieną akimirką, praleistą su šeima, draugais, darbe, kūryboje“, – sako V.Gigevičius. Vyras užsienio slidinėjimo kurortus renkasi ne tik dėl ekstremalių trasų, bet ir dėl kitų privalumų: kalnuose nesunku pabėgti nuo galvoje besisukančių minčių, visada vyrauja puiki nuotaika, o jei šalia geri draugai – „geriau ir būti negali“.

Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius
Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius

Besiruošiantiems slidinėti užsienio kurortuose, V.Gigevičius negaili patarimų:

Būkite fiziškai pasiruošę. Prieš stojant ant slidžių ar snieglentės, raumenys turi būti tvirti ir įsitempę, todėl reikėtų ne tik prieš lipant ant kalno padaryti mankštą, bet ir iš anksto pasirūpinti savo fizine forma – aktyvioms pramogoms pradėti ruoštis derėtų dar gerokai prieš kelionę.

Pasirūpinti inventoriumi. V.Gigevičius visada vežasi savo inventorių, tačiau nuramina, kad kurortuose jį išsinuomoti yra puikios sąlygos. Tereikia žinoti, kuo būtent norima čiuožti – slidėmis ar snieglente.

Iš anksto ieškoti apgyvendinimo. Taip ne tik būsite garantuoti, kad gyvensite norimoje vietoje, bet ir sutaupysite – nakvynės ieškant paskutinę minutę, kambariai gali būti ne tik labai brangūs, bet ir visi užimti.

Gyvenkite prie pat slidinėjimo trasų. Patikėkite, po ekstremalaus slidinėjimo būsite taip nuvargę, kad mažiausiai norėsis sukti galvą, kaip pasiekti nakvynės vietą.

Pasinaudokite papildomomis pramogomis. Kurortiniuose miesteliuose dažnai vyksta įvairios šventės ir atrakcijos – nepraleiskite progos pasilinksminti.

Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius
Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius
 
Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius
Asmeninio albumo nuotr./Valerijus Gigevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius