Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 11 metų L.Pobedonoscevas grąžino žmonai skolą – kartu šoko parašiutu: žiūrėkite video

Neseniai į Lietuvą iš Balio salos pusmečiui grįžęs aktorius Leonardas Pobedonoscevas-Leo su žmona Ieva Šabane ryžosi smagiam nuotykiui – savaitgalį Kyviškių aerodrome jiedu drauge išbandė šuolį tandemu. Ir nors Leo parašiutu šoko jau antrą kartą, šis šuolis jam – ypatingas. Kaip pat juokaudamas sako, tai skola žmonai, kurią jis grąžino... po 11 metų.
Leonardas Pobedonoscevas
Leonardas Pobedonoscevas / Asmeninio albumo nuotr.

„Prieš 11 metų žmona man gimtadienio proga padovanojo šuolį parašiutu. Tuomet ji dar laukėsi mūsų dukros Emilijos, mane stebėjo nuo žemės. O dabar, penktadienį grįžusi iš kelionės po Tenerifę, man sako – vyre, noriu šokti parašiutu, organizuok. Tai pagalvojome, kodėl gi ne?“ – 15min pasakojo Leo. Abu jie pasirinko šuolį iš 3 kilometrų aukščio, abu šoko tandemu, lydimi profesionalių instruktorių Justo Čepinsko ir Jonas Savicko.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš Balio pusmečiui į Lietuvą grįžęs L.Pobedonoscevas vaidins komiškame seriale

Abu instruktorius Leo atsimena dar iš ankstesnio vizito Vilniaus parašiutininkų klube. Dar tuomet, prieš tuos 11 metų, aktoriui pirmo šuolio krikštą teko paminėti neįprastai – jam teko patirti dvigubą dozę adrenalino.

Asmeninio albumo nuotr./Leonardas Pobedonoscevas
Asmeninio albumo nuotr./Leonardas Pobedonoscevas

Kaip pats 15min pasakojo, tuomet nuvykęs į aerodoromą jis kurį laiką lūkuriavo kol pasitarimui susibūrę instruktoriai kalbėdamiesi tarpusavyje vis žvilgčiojo į jį akies krašteliu.

„Vis mačiau, kaip instruktoriai sunerimusiais veidais vis pasitaria ir atsisuka į mane, vėl pakalba – ir vėl atsisuka. Klausiau jų, ar kas negerai, gal kas ne taip? O jie – ne ne, tuoj, sako. Tik vėliau, jau nusileidęs ant žemės, sužinojau, kad mano nusileidimas buvo neįprastas – tuomet iš 3 kilometrų aukščio leidausi vienas“, – prisiminė jis. Tuomet du instruktoriai, šokę kartu, per atstumą kontroliavo Leo nusileidimą.

„Taip įvyko todėl, kad tądien nebuvo instruktoriaus, kuris būtų galėjęs su manimi leistis tandemu. Pasirodo, jie tarėsi, ką su manimi daryti. O pasakyti, kad ne, nešoksi, nenorėjo – juk prieš 11 metų buvau žvaigždė. Todėl jie nusprendė rasti kitą būdą – davė atskirą parašiutą, aukštimatį, apmokė ir paleido vieną“, – linksmai prisiminė pašnekovas.

Šis nuotykis jam iki šiol įstrigęs atmintyje. „Va tuomet tai buvo reikalų – ir pats šuolis pirmas, o dar su savo parašiutu ant kupros!“ – šyptelėjo jis.

Tačiau tąkart viskas vyko saugiai – tai buvo apgalvotas sprendimas, tuomet Leo turėjo net dvigubą užnugarį, tik gal ne tiesiogiai – du profesionalai situaciją kontroliavo ne už nugaros, kaip įprasta tandemo šuoliui, o besileisdami greta.

Po pirmojo šuolio aktorius sako jau nieko nebebijojęs, todėl ir dabar labiau norėjo tiesiog mėgautis akimirka. Jo žodžiais tariant – „maksimaliai įkvėpti įspūdžių ir viską akimis tiesiog valgyti, mintimis fotografuoti nuostabius vaizdus“.

„Norėjosi klykti ir iš baimės ir iš laimės. Tačiau kai jau išsiskleidžia parašiutas – jau ramu, jau kažkaip žinai, kad saugu. Norėjosi, kad tas sklandymas tęstųsi amžinybę. Tai nėra tas pats, kas žiūrėti į dangų pro lėktuvo langą. Čia visas dangus yra tavo, viskas po tavimi, tavyje“, – pasakojo jis.

Asmeninio albumo nuotr./Leonardas Pobedonoscevas
Asmeninio albumo nuotr./Leonardas Pobedonoscevas
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Šabanė
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Šabanė

Nebebūdamas naujokas Leo jautėsi drąsiai nuo pat pirmų akimirkų. Neva jau tiek visko jau teko gyvenime patirti, kad dabar tai – tiesiog azartas. Tačiau jis neslėpė – daug smagiau buvo stebėti Ievos reakcijas – jokių panikos priepuolių, jokios baimės ar nerimo. „Tikra šaunuolė!“ – žmonai komplimentų negailėjo jis.

Ir nors nuo šuolio praėjo jau pora dienų, aktorius sako iki šiol dar gyvenantis įspūdžiais ir emocijomis. Esą kai ore darydamas salto pamatai lėktuvo dugną, kai suvoki dangaus platybes aplink save – tai neįtikėtinas jausmas.

Asmeninio albumo nuotr./Leonardas Pobedonoscevas su žmona Ieva Šabane
Asmeninio albumo nuotr./Leonardas Pobedonoscevas su žmona Ieva Šabane

„Tie visi matyti filmai (taip Leo vadina besileidžiant matytus vaizdus, – red.) – jie sukasi galvoje ir lepina mintis iki šiol. Žmona nusileidusi bėgo pas mane ir rėkė – noriu dar! Noriu ir aš. Ir labai džiaugiuosi, kad visa tai dar kartą patyrėme jau kartu.

Kai šokau pirmą kartą, dukros dar tik laukėmės, dabar ji stebėjo mus iš apačios ir nervinosi, kad ji dar per maža – čia galima tik nuo 14 metų. Bet... ji tokia nutrūktgalvė ir tikrai žinau, kad šoks, todėl vien dėl to turėsim visi dar kartą visa tai pakartoti“, – šyptelėjo Leo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius