-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 3 metų Bogdanovičių ir K.Kaikarienės teismų mūšis baigėsi: vestuvių planuotoja švenčia pergalę

Po trejus metus trukusios bylos VšĮ „Renginių kodas“ vadovė Kristina Kaikarienė švenčia pergalę. Teismas nusprendė, kad 2015-aisiais metais prasidėjęs ginčas su bendrovės „Creditinfo“ generaliniu direktoriumi Andriumi Bogdanovičiumi bei jo žmona Indre pagaliau baigtas. Praėjusių metų gruodį žinomos vestuvių planuotojos paslaugomis nepatenkintai ir pinigų nesutikusiai mokėti porai įgaliota sumokėti 40 tūkst. eur skolą. Tiesa, šią sumą sutuoktiniai apmokėjo tik su antstolių pagalba.
Kristina Kaikarienė bei Andrius ir Indrė Bogdanovičiai
Kristina Kaikarienė bei Andrius ir Indrė Bogdanovičiai / Žmonės.lt nuotr.

Gruodžio pabaigoje Vilniaus apygardos teismas priėmė Kristinai Kaikarienei palankų sprendimą. Po trejų metų trukusio teisinio ginčo nuspręsta, kad renginių organizatorę į teismą padavę ir tris skirtingas bylas iškėlę Andrius ir Indrė Bogdanovičiai turi sumokėti keliasdešimt tūkstančių eurų.

„Labai esu patenkinta teismo sprendimu, nes daugiau nei treji metai bylinėjimo tikrai nebuvo malonus išbandymas. Su tokia situacija susiduriu pirmą kartą karjeroje, niekada nemaniau, kad teks su buvusiais klientais aiškintis teisme.

Pagarba visiems teisininkams, kurie visus tuos trejus metus sėdėjo ir klausė istorijas, kuriose gausu egoizmo, šmeižto. Atsimenu, sėdėdavau ir rankos drebėdavo, nes negalėdavau patikėti, kad tai tiesa. Man būtų gėda apie tokius dalykus kalbėti, bet čia tikriausiai tik man“, – 15min pasakojo K.Kaikarienė.

Bogdanovičių ir K.Kaikarienės nesutarimai kilo po prabangių poros vestuvių, vykusių 2015 metų kovo 14-ąją vienoje pilyje prie Romos. Andrius ir Indrė Bogdanovičiai po šventės įžvelgė daugybę jų teisių pažeidimų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius ir Indrė Bogdanovičiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius ir Indrė Bogdanovičiai

Šeima pirmoji padavė K.Kaikarienę į teismą – piktinosi, kad šventę rengusi žinoma moteris esą savanaudiškai naudojosi Bogdanovičių vestuvėse surinkta medžiaga. Pavyzdžiui, įkėlė vestuvių Romos pilyje nuotraukas į savo paskyrą svetainėje „Facebook“, tokiu būdu reklamuodama savo teikiamas paslaugas.

Tuo pačiu, ieškovų vertinimu, buvo pažeista Andriaus ir Indrės Bogdanovičių teisė į privatų gyvenimą ir jo slaptumą. Ieškovai prašė 10 000 eurų kaip neturtinės žalos atlyginimo.

Dalis kaltinimų K.Kaikarienei buvo susiję ir su vestuvių atributika, dekoracijomis – specialiai Andriui ir Indrei sukurta jų monograma, kuri buvo naudojama kaip leitmotyvas visos šventės metu. Ieškinyje už monogramos vėlesnį naudojimą be jos savininkų leidimo papildomai prašyta 2 000 eurų kompensacijos.

Supyko ir pati K.Kaikarienė – irgi padavė Bogdanovičius į teismą. Savo teisminiame ieškinyje reikalavo jaunojo apmokėti likusias nemažas vestuvių išlaidų sąskaitas. Šis klausimas buvo sprendžiamas trejus metus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su K.Kaikariene dėl savo vestuvių besibylinėjantis A.Bogdanovičius: „Ji psichologiškai užliūliuodavo“

Pirmąją pergalę vestuvių organizatorė pasiekė 2016-ųjų sausį, kuomet bylą nagrinėjusi teisėja paskelbė, kad ieškovų pretenzijos dėl privatumo pažeidimo liko nepagrįstos.

Šį sprendimą Andrius ir Indrė Bogdanovičiai apskundė, o netrukus pateikė naują ieškinį dėl vestuvių nuotraukų ir vaizdo medžiagos.

Trečioji byla teismą pasiekė 2016-ųjų vasarą – Kristinai Kaikarienei sudalyvavus TV laidoje ir išliejus savo nuoskaudas dėl situacijos su jaunavedžiais Bogdanovičiais ir atsiskaitymo už jos firmos paslaugas, sutuoktiniai pasijuto apšmeižti.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Kaikarienė
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Kaikarienė

Pinigus sumokėjo ne iš karto

Su praėjusių metų gruodį priimtu teismo sprendimu sutuoktiniai susitaikė ne iš karto. Nors jiems buvo patikėta pinigus grąžinti per 10 dienų laikotarpį, teko kreiptis į antstolius.

Antstolis Mindaugas Dabkus sutuoktiniams išsiuntė viešus raginimus įvykdyti teismo sprendimą – sumokėti Kristinai Kaikarienei nei 40 tūkst. eur skolą ir 6090,47 eurų.

Anot renginių organizatorės, sutuoktiniams buvo surašyti net du raginimai sumokėti skolą, tačiau teismo paskirta suma ją pasiekė tik vasario pradžioje.

„Nežinau, galbūt ignoravo antstolio laišką, nes sureagavo tik tuomet, kai informacija buvo pasiekiama viešai. Labai keista, nes šis žmogus puikiai supranta skaičius, yra įmonės, kuri teikia įvertinimą apie įmonių mokumą, vadovas“, – 15min stebėjosi K.Kaikarienė.

Trejus metus trukusį teisinį ginčą šiuo metu užsienyje besisvečiuojanti K.Kaikarienė prisimena tarsi košmarą, ji dėl moralinės kompensacijos nesikreips. Ir pripažįsta – dėl užtrukusių teismų teko pačiai asmeniškai sumokėti prie vestuvių prisidėjusiems asmenims.

„Žmonėms, kurie dirbo su manimi, negalėjau paaiškinti, kad man neatsiskaito klientai. Darbuotojai manimi pasitiki, tad negalėjau prašyti laukti, kol tai kažkada pasibaigs. Taip, teko ir skolintis, ir šeima padėjo, kad galėčiau visiems sumokėti. Dar liko keli asmenys, kurie galėjo išlaukti istorijos pabaigos“, – sako renginių organizatorė.

Vis dėlto Kristinos Kaikarienės istorijoje taškas galutinai nepadėtas. Pralaimėję bylą, Bogdanovičiai dar turi sumokėti K.Kaikarienei 2 050 eurų bylinėjimosi išlaidų.

„Šią sumą taip pat tikiuosi atgauti per antstolius, kadangi kitaip bendrauti nepavyksta“, – pripažįsta K.Kaikarienė.

Viena žymiausių vestuvių planuotojų Lietuvoje tikina, kad ši istorija išmokė, jog bet kokiu atveju būtina sudaryti juridinę sutartį su klientu, fiksuoti kiekvieną piniginę sumą, užsakymą.

„Vestuvės kainuoja tikrai labai daug, tačiau dabar žinosiu, kad kiekvieną paslaugą, kainos pokytį privalu fiksuoti raštiškai. Net ir tuomet, kai pasakius, kiek tam tikra paslauga kainuos, numojama ranka, kad tai tėra niekis“, – sako K.Kaikarienė.

15min susisiekti su „Creditinfo“ generaliniu direktoriumi Andriumi Bogdanovičiumi kol kas nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius