Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po Egidijaus Dragūno išpuolio rūbinėje sureagavo Vaiko teisių tarnyba: tai – psichologinis smurtas

Egidijui Dragūnui-SEL, užfiksuotame socialiniuose tinkluose paplitusiame vaizdo įraše, kuriame jis po bušido turnyro necenzūriniais žodžiais išplūdo boksininką, gali baigtis blogiau, nei galvota. Kadangi vaizdo įraše užfiksuotas ir nepilnametis, tyrimą pradėjo Vaiko teisių tarnyba.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vyresnioji patarėja Sandra Vrublevskienė 15min patvirtino, kad tarnyba gavo pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Anot specialistės, galimas psichologinis smurtas vaiko atžvilgiu.

„Vaiko teisių apsaugos skyrius pradėjo nagrinėti, vertinti skundą. Kalbėsis su tėčiu, išklausys vaiko nuomonę ir per 3 dienas įvertins grėsmės lygį“, – patvirtino specialistė.

Kol kas yra bendradarbiaujama su policija, prašant padėti nustatyti vaiko tapatybę. Jei paaiškės, kad tai yra Egidijaus Dragūno sūnus, bus vykdomos apklausos, bendraujama su žinomu atlikėju, bus nustatinėjamas grėsmės lygis.

„Tokios situacijos yra nagrinėjamos išsamiai. Galime spėlioti, kas bus, bet šiuo metu nėra nustatytas ypatingas vaiko teisių pažeidimas, nes grėsmė nėra nustatyta. Vis dėlto tai yra psichologinis smurtas, kuris negali būti toleruojamas“, – sako S.Vrubleskienė.

Psichologinio smurto šeimoje atvejai taip pat nagrinėjami bendraujant, aiškinantis, kokia žala yra padaryta, kokioje aplinkoje vaikas auga.

„Šį atvejį nagrinėsime labai atidžiai, nes gali būti, kad vaikas ten atsidūrė atsitiktinai, o galbūt ten ne jo (E.Dragūno – red.past.) sūnus“, – pabrėžia tarnybos atstovė.

Lietuvos bušido federacija (LBF), reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusią vaizdo medžiagą, kurioje buvo užfiksuotas turnyro „KOK’80 World series 2019 & MMA Bushido Hero’s“ persirengimo kambaryje įvykęs konfliktas tarp muzikos pasaulio atstovo Egidijaus Dragūno ir kovotojo Arnoldo Misiūno, praneša visiškai atsiribojanti nuo to, kas įvyko.

LBF prezidentas Donatas Simanaitis teigia, kad toks E. Dragūno elgesys nėra toleruotinas. „Tačiau šioje situacijoje belieka džiaugtis kovotojo A.Misiūno profesionalumu ir gebėjimu susitvardyti, – sakė D.Simanaitis. – Kovotojas pademonstravo šaltą protą ir nepasinaudojo savo gebėjimais.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas

Šiuo metu LBF atstovai aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis E.Dragūnas pateko į persirengimo kambarį, į kurį apsauga neturėjo praleisti pašalinių asmenų.

D.Simanaitis taip pat informuoja, kad nei LBF, nei sportininkas nedavė sutikimo viešinti vaizdo medžiagos. Šiuo metu yra aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis išplito vaizdo įrašas.

LBF prezidentas taip pat pranešė sulaukęs Egidijaus Dragūno atsiprašymo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Egidijui Dragūnui teisme – akistata su penkiais pareigūnais: tai mūšis Selo kare prieš policiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius