Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po ilgos pertraukos – Romo Dambrausko interviu: „Gyvenime padariau nemažai klaidų“

Ketvirtą kūrybos dešimtmetį skaičiuojantis Lietuvos atlikėjas Romas Dambrauskas niekada nebuvo linkęs atvirauti apie savo gyvenimą ir dalyti interviu. Kaip pats sako, visi jausmai ir išgyvenimai yra sudėti į dainas, kurių jo sąskaitoje jau daugiau nei šimtas. Vis dėlto skyrybas išgyvenęs ir į gimtuosius Mažeikius sugrįžęs dainininkas pripažįsta, kad šiuo metu gyvena taip, kaip labiausiai norisi.

Praėjusią savaitę 15min studijoje besisvečiavęs Romas Dambrauskas niekada nepeikia rudens ar darganoto oro. Ir ne tik todėl, kad lapkričio 5 dieną atšventė 59-ąjį gimtadienį, bet ir dėl į koncertų sales grįžtančių klausytojų. Jų skaičiumi daugiau nei 30 metų scenoje esantis atlikėjas nesiskundžia, nors ir pripažįsta, kad išgyventi iš muzikos nėra taip lengva. Kaip pats sako, šiais laikais kompaktiniai diskai tampa jau tik suvenyru, o ir dažnai pats susimąsto, kiek dar laiko liks scenoje.

„Man yra lengviau išgyventi iš muzikos, nes turiu savo studiją. Atlikėjai, kurie to neturi, išties nepavydėtinai sukasi. Žinoma, susimąstau ir apie tai, kiek laiko dar koncertuosiu, bet ką daugiau gyvenime galiu veikti“, – svarstė atlikėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Romas Dambrauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Romas Dambrauskas

Muzika – vienintelis kelias

Nemažinantis tempų jis ir toliau tęsia tradiciją ir kasmet važiuoja į JAV, kur važiuoja kartais net du kartus. Anot Romo, tokiu būdu jis gali ne tik pakeliauti, pakoncertuoti, bet ir dar kartą prisiminti, kad muzika yra jo pagrindinis kelias.

„Taip galiu atsitraukti nuo savo darbų, šunų, kačių, nuo namų. Ir kartais netgi po kelis kartus tenka nuvažiuoti ten, kur įdomu. Vieniems patinka gamta, o aš atsigaunu didmiestyje. Namai man suteikia ramybę, kelionėse aš prasiblaškau, na, o muzika man yra erdvė, kur aš jaučiuosi geriausiai, savame pasaulyje, savo rogėse“, – sako jis.

Romo Dambrausko gyvenimas Mažeikiuose išties ramus ir sėslus. Jis mėgsta suktis nuosavo namo kieme, nors pripažįsta išskirtinių pomėgių neturintis. Nei žvejoti, nei grybauti nemėgstantis, nors, jei kas atneša šių rudens gėrybių, tikrai mielai jas valgo. Kaip pats sako, net retai važiuoja į prekybos centrą – taip jam norisi atitrūkti nuo šurmulio.

Asmeninio albumo nuotr. /Romas Dambrauskas
Asmeninio albumo nuotr. /Romas Dambrauskas

„Anksčiau galvojau, kad man reikia kažkuo užsiimti papildomai, bet per tiek metų nesugalvojau, ką galėčiau veikti. Apsidairau namuose – visko yra, nueini į muzikos parduotuvę, galvoju, jau tikrai kažką gero sau nusipirksiu, bet apsidairau ir suprantu, kad man nieko netrūksta“, – pripažįsta Romas.

Atlikėjo mama gyvena kitoje gatvės pusėje, jie labai artimi. 80-metė mama dainuoja Tremtinių chore, vis dar vairuoja automobilį ir nestokoja energijos. Kaip sako Romas, turėdamas tokį pavyzdį jis pats tikisi, kad galės dar ilgai džiaugtis sveikata, džiuginti klausytojus.

Asmeninio albumo nuotr. /Grupė „Cafe Emigrant"
Asmeninio albumo nuotr. /Grupė „Cafe Emigrant"

Daugiau nei 30 metų muzikuojantis Romas sako į praeitį nesidairantis, o dėl prabėgusių laikų, kurių metu būta ir šilto, ir šalto, sako nesigailintis.

„Čia lyg suvalgius skanų pyragėlį – kitą dieną tu jį gal prisimeni, bet neliūdi dėl to, kad jį valgei. Supranti, kad tai jau praeitis ir dėl to nesuki galvos“, – šypsosi Romas.

Ir nors į praeitį nesidairo, atlikėjas palaiko ryšį su kitomis scenos legendomis, tačiau pripažįsta, kad susitikti norėtųsi ir dažniau.

Visą pokalbį žiūrėkite vaizdo įraše:

VIDEO: Po ilgos pertraukos – išskirtinis Romo Dambrausko interviu

Gyvenimą slepia po 9 užraktais

Apie savo asmeninį gyvenimą atvirauti nemėgstantis Romas juokiasi, kad jis yra kaip paukštis rudeninis, kuriam mieliau norisi būti uždaram ir apsaugotam nuo kalbų. Vis dėlto paklaustas apie 2007 metais įvykusias skyrybas su žmona Asta, jis neslepia, kad yra padaręs klaidų. Yra ir ne kartą suklupęs, o po tokių gyvenimo etapų supratęs, kad reikia stotis.

„Kiekvienas stoja savaip. Vienas parklupęs iš karto stoja, kitas po truputėlį. Ir ta stojimosi maniera turėtų būti skirtinga, kiekvienas jaučia individualiai, kaip išeiti iš tos blogos situacijos. Pats ne kartą esu galvojęs, kaip iš to išlipti. Ir esu padaręs nemažai klaidų, bandydamas atsistoti, ir vėl nugriūdavau. Bet dabar jau žinau, kad kažkada bus ta akimirka, kai atsistosi ant kojų, numosi ranka ir pasakysi, koks aš kvailas buvau, kodėl negalėjau anksčiau visko pamiršti, numoti ranka“, – sako Romas, pabrėžęs, kad jo ramstis taip pat yra jo du vaikai ir dabartinė žmona.

Paklaustas, kas yra jo ramstis, jis neslepia, kad visą gyvenimą gelbėjo jo uždarumas ir darbas. Kai daug darbo turi, sako Romas, neturi kada galvoti, kas yra negerai.

„Ne, nes kiekvienas žmogus į mane, kaip į žmogų, įdėjo savo dalelę. Reikia pamiršti kaltinti, tegu viskas būna taip, kaip buvo“, – teigia atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius