Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po kelerių metų tylos – JAV gyvenančio Radvilo Bubelio interviu: „Pripažįstu, kad padariau klaidų“

Dar prieš kelerius metus Radvilas Bubelis buvo žinomas ir dažnai aptarinėjamas Lietuvos pramogų pasaulio veidas. Jis įkūrė pažinčių portalą suaugusiems ir organizuodavo vakarėlius su erotikos prieskoniu, susižadėjo, o vėliau skyrėsi su atlikėja Mia, dalyvavo šokių projekte, galiausiai vedė mylimąją iš Peru, tačiau santuokai nutrūkus, netrukus dingo iš viešumos. Dabar, po ilgo laiko duodamas interviu 15min, Radvilas patikino – šis pasitraukimas buvo sąmoningas ir padėjo atrasti gyvenimo pilnatvę.
Radvilas Bubelis
Radvilas Bubelis / Asmeninio albumo nuotr.

Dabartinis Radvilas jau nebe tas pats žurnalų ir televizijos laidų herojus – jis jau įgijęs garbingą mokslo laipsnį, o privataus gyvenimo detales slepia nuo žiniasklaidos. Praeityje žinomas vyras pavargo nuo kai kurių žurnalistų jam klijuojamų etikečių ir sako panoręs gyventi kaip paprastas žmogus. Ir neklydo – anot Radvilo, pabėgimas iš pramogų pasaulio sūkurio leido jam susigrąžinti dvasinę pusiausvyrą.

Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis
Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis

Laimę R.Bubelis kuria už Atlanto, kur jam pavyko įgyvendinti ilgai puoselėtą troškimą. Nuo 2019-ųjų jis – studentams žinių apie kompiuterines sistemas negailintis dėstytojas. O pats žinių semiasi ne tik iš knygų ir universitetų, bet ir iš kelionių po Lotynų Ameriką.

Po ilgo laiko tylos Radvilas sutiko duoti interviu 15min. Apie žinomumo kainą, santuokoje padarytas klaidas, praeitį ir dabartį.

Emigrantu save niekada nelaikiau, esu pasaulio pilietis

– Radvilai, jau ilgą laiką gyvenate Floridoje. Nepaisant to, anksčiau jūsų vardas dažnai mirgėdavo lietuviškoje spaudoje, tačiau dabar apie jus paskutinį kartą girdėjome seniai, tad, sakykite, kaip šiuo metu leidžiate dienas?

– Į Ameriką aš išvykau dar 1995 metais, įstojau studijuoti į Mičigano universitetą, kurį baigęs likau dirbti ir gyventi būtent šioje šalyje. Taigi, Amerikoje gyvenu jau 24 metus ir į Lietuvą pastoviai grįžinėju. Tačiau emigrantu save niekada nelaikiau, esu pasaulio pilietis, kosmopolitiškų pažiūrų, gyvenu, kur tuo metu noriu – tai Amerikoje, tai Lietuvoje, tai kelis mėnesius Kolumbijoje.

Šiuo metu dirbu profesoriumi Majamio Dade koledže, vystau kelis internetinius projektus bei mokausi pamėgtą ispanų kalbą.

– Vis dėlto ar kartais pagalvojate, kad norėtumėte sugrįžti į Lietuvą? Galbūt grįžimas yra planuose, o gal – priešingai?

– Lietuva visada yra mano širdyje, kiekvienais metais aplankau tėvynę. Kalėdoms būtinai atskrisiu į Lietuvą sutikti švenčių savo artimiausių žmonių apsuptyje.

Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis
Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis

– Kol buvote dažnesnis svečias Lietuvoje, šmėžuodavote TV eteryje, spaudoje. Pastaruoju metu jokių interviu nedalijote. Dingti iš viešumos buvo sąmoningas sprendimas ar tiesiog taip susiklostė? Galbūt pasiilgstate to populiarumo?

– Šmėžavimas televizijos eteryje, spaudoje ir pažinčių portalo įkūrėjo linksniavimo dirgikliai nebėra mano gyvenimo dalis. 2013-aisiais atsiribojęs nuo viešumos atgavau dvasinę pusiausvyrą ir susikaupimą, baigiau magistrantūrą ir 2015-aisiais pasinėriau į bioinformatikos doktorantūrą Floridos tarptautiniame universitete.

Atsiribojęs nuo viešumos atgavau dvasinę pusiausvyrą ir susikaupimą

– Vis dėlto praeities neištrinsi – seniau garsėjote kaip erotinių vakarėlių organizatorius, bet esate sakęs, kad erzina, kai žiniasklaidoje jums taikomas šis epitetas, pamirštant kitas veiklas. Ilgainiui pavyko nuo to epiteto pabėgti?

– Kaip jau ir tąkart minėjau, etiketes klijavo žiniasklaida, aš jų niekada nesureikšminau, bet ir nebėgau nuo jų – tiesiog nelabai kreipiau į jas dėmesio. Mano gyvenimas pilnas ženkliai įdomesniu, svarbesnių užsiėmimų.

– Audringi vakarėliai, ankstesnis jūsų gyvenimo būdas dabar liko tik kaip prisiminimas?

– Audringi vakarėliai buvo paauglystėje, linksmi ir nurauti jaunystėje, ekstravagantiški ir pikantiški sulaukus brandaus amžiaus. Bėgant metams skonis keičiasi, dabar norisi kažko labiau subtilesnio. Manau, kad ir kaip pas kiekvieną, laikui bėgant viskas keičiasi.

– Tad, kaip suprantu, dabartinis gyvenimo etapas, kai nesate viešumoje, jus džiugina labiau?

– Seniai svajojau eiti savo tėvo pėdomis ir užsiiminėti akademine veikla, dėstyti. Tai buvo mano viso gyvenimo svajonė ir ji išsipildė.

Radvilas Bubelis – galerijoje:

– Prieš porą metų žiniasklaidą apskriejo žinia apie jūsų skyrybas su žmona Mariana. Tuomet komentavote, kad nusprendėte pabūti atskirai, o ar tai laikinas sprendimas, ar galutinis, parodys laikas. Bet bėgant laikui santykių sulipdyti nepavyko?

– Mariana – nuostabi moteris ir esu laimingas, kad ji buvo mano gyvenime. Taip, pripažįstu, kad pridariau klaidų. Aš nesu idealus, klystu, bet sugebu pripažinti klaidas, o klaidų pripažinimas – tai žingsnis link jų ištaisymo.

Aš nesu idealus, klystu, bet sugebu pripažinti klaidas, o klaidų pripažinimas – tai žingsnis link jų ištaisymo

– Tai atsukęs laiką elgtumėtės kitaip? Ar yra daugiau dalykų gyvenime, dėl kurių gailitės?

– O jūs jį galite atsukti? Mielai pakeliaučiau kartu. Turbūt labiausiai gailiuosi per mažai praleidęs laiko su savo tėvu, kol jis buvo gyvas.

– Šiuo metu jūsų širdis užimta?

– Taip, šalia manęs visada yra artimas mylimas žmogus. Tai mano dukra Gabija.

– Esate pažinčių portalo įkūrėjas, šiais laikais vis daugiau žmonių antros pusės ieško internete... Ar pats bandėte ten surasti meilę?

– Esu kaip batsiuvys be batų – neieškau meilės internete.

– Užsiminėte apie savo dukrą, su kuria išties puikiai sutariate. Kaip jai šiuo metu sekasi?

– Gyvenimo pasiekimas, kuriuo aš labai didžiuojuosi, ir yra mano nuostabi dukra Gabija, tampanti protinga ir gražia, tarsi nauja mergina. Gabijai tik 15 metų, tačiau ji jau renkasi universitetines klases ir ruošiasi baigti vidurinę mokyklą su papildomu („associative“) akademiniu laipsniu, kas tolygu antro universitetinio kurso baigimui.

Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis su dukra Gabija
Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis su dukra Gabija

– O ar puoselėjate ryšius su žmonėmis, sutiktais dar tada, kai buvote pramogų pasaulio dalis? Su buvusia sužadėtine Mia?

– Mano visi draugai liko, tik jie išsibarstė po visą pasaulį. Laikas nuo laiko susiskambiname ir su Mia, palaikome šiltus santykius.

Kuo labiau privatesnis gyvenimas, tuo jis laimingesnis, pilnesnis gerų emocijų

– Sprendžiant iš jūsų nuotraukų socialinėje erdvėje, daug keliaujate. Pastaruosius kelis mėnesius praleidote Kolumbijoje. Kokia tai buvo kelionė?

– Spontaniški norai keliauti yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. O meilę Lotynų Amerikai įgavau dar santuokoje su Mariana, keliavau po įvairias Lotynų Amerikos šalis.

Kolumbija yra unikali valstybė pačiame Lotynų Amerikos centre. Joje tik prieš trejus metus pasibaigė 50 metų trukęs, ilgiausias modernioje pasaulio istorijoje konfliktas tarp valstybės, komunistinių partizaninių ir antikomunistinių karinių grupuočių.

Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis Lotynų Amerikoje
Asmeninio albumo nuotr./Radvilas Bubelis Lotynų Amerikoje

Narkotikų karų išvargintoje šalyje prasidėjo totalus renesansas. Atsivėrė puiki vieta investicijoms, naujiems verslams, turizmui ar netgi galimybė apsigyventi. Pavyzdžiui, norint gauti pensininko imigracinę vizą užtenka parodyti 800 eurų mėnesines pajamas per paskutinius 10 mėnesių.

Esu nemažai keliavęs po pasaulį, bet nesu matęs geresnio kokybės santykio nei Kolumbijoje. Kolumbija, kur antra didžiausia biologinė įvairovė pasaulyje, sužavėjo mane savo gamta, kultūra ir tradicijomis.

– Ar šiuo metu esate laimingas?

– Galiu tik pasakyti, kad mano atveju pasitvirtino posakis „kuo labiau privatesnis gyvenimas, tuo jis laimingesnis, pilnesnis gerų emocijų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius