-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po koncerto Kaune italų atlikėjas Robertino Loreti mėgavosi cepelinais ir kiaulės kojomis

Italų muzikos ambasadoriumi vadinamas Robertino Loreti po dvi valandas trukusio koncerto „Žalgirio“ arenoje vėlų penktadienio vakarą nuvyko į restoraną Kauno Senamiestyje išbandyti lietuviškų patiekalų.
Robertino Loreti ragauja lietuviškus patiekalus
Robertino Loreti ragauja lietuviškus patiekalus / Asmeninio albumo nuotr.

Vyresniajai kartai gerai pažįstamas kaip „Jamaika“ ir „O sole mio“ kūrinių atlikėjas R. Loreti pasirodė drauge su savo mokiniu, dvylikamečiu Feliksu Karamianu iš Rusijos, žinomu italų pianistu ir aranžuotoju Fabrizio Masci bei kita palyda.  Atvykstančius svečius su gėlėmis pasitiko „Bernelių užeigos“ gamybos vadovė Rasa Vasiliauskaitė  bei kolega Gediminas Juodeika.

Norėjo paragauti lietuviškų patiekalų

Nors italų daininkas koncerto metu prisipažino, kad makaronai ir pasta yra jo silpnybė, R.Loreti  panoro paragauti lietuvių tautinės virtuvės patiekalų. „Sužinoję, kad į mūsų restoraną atvyksta garsus italų atlikėjas, suruošėme daug gurmaniškų užkandžių, tačiau dėl laiko stokos ir nuovargio R.Loreti iškart paprašė rekomenduoti lietuviškus patiekalus“, – pasakojo Rasa Vasiliauskaitė.

R.Loreti gerbėjai žino, kad virtuvė yra daininko aistra. Spaudoje eskaluojama daugybė įvairių faktų, kuriuose atskleidžiama, jog R.Loreti gamina maistą ne tik sau, bet ir draugams, o jo prabangiuose namuose įrengtos net keturios virtuvės. Dainininkui  ir gurmanui buvo patiekos vaišės, kurias sudarė pragrindiniai lietuvių tautinės virtuvės valgiai: cepelinai, vėdarai, šonkauliukai, bulviniai blynai, rūkyta dešrelė, kiaulių kojos ir troškinti kopūstai. R.Loreti išragavo visus patiekalus, tačiau daugiausiai pagyrų sulaukė cepelinai bei kiaulės kojos.

Po įtempto koncerto R.Loreti norėjo atsipalaiduoti

Pasak R.Vasiliauskaitės, italas pasirodė labai nuoširdus, atviras, vakaro metu dalijosi įvairiomis istorijomis bei koncerto įspūdžiais. Po vakarienės dainininkas neatsisakė paragauti lietuviškos samanės, kurią lygino su grappa (italijos vynuogių degtine). Visa grupė prie stalo kalbėjosi ir juokavo, o R.Loreti vakarienės metu atsipalaidavo, niūniavo „feličita“ dainos motyvus, kalbėjosi ir fotografavosi.

Daininkas prasitarė, kad koncerto metu jautė įtampą. Galbūt dėl didelėje „Žalgirio“ arenos erdvėje  išsibarsčiusių  gerbėjų, o gal dėl to, jog tai buvo pirmasis jo koncertas Lietuvoje.

Po sočios vakarienės, visi iškeliavo ilsėtis, šeštadienio vakarą dainininko laukia koncertas Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius