Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po metus trukusio gydymo Audriui Janoniui nuimti breketai: „Džiaugiuosi holivudine šypsena“

Praėjusią vasarą dainininkui, muzikinių projektų dalyviui Audriui Janoniui buvo pradėtas ortodontinis dantų gydymas. Nepraėjus nė metams Audriui buvo nuimti breketai ir šiandien atlikėjas džiaugiasi savo išvaizda.
Audrius Janonis
Audrius Janonis / Mažvydo Raudonio nuotr.

Plačiau apie gydymą, kuris truko trumpiau, nei buvo prognozuota, ir emocijas nuėmus kabes A.Janonis sutiko papasakoti interviu.

Daug domėjaisi ortodontiniu dantų gydymu prieš jam ryždamasis. Kiek paprastai jis užtrunka? Ar gydytojai prognozavo, kiek laiko teks nešioti breketus?

Gydymo trukmė paprastai svyruoja nuo 1,5 iki 2,5 metų. Mano atveju buvo prognozuota, kad gydymas gali užtrukti iki 1,5 metų, tačiau pakako 11-os mėnesių. Nesitikėjau, kad taip greitai galėsiu džiaugtis rezultatais.

Turbūt kas antras pacientas vyras greičiausiai pasakytų – „labai ilgai“!

Mažvydo Raudonio nuotr./Audrius Janonis ir Irma Andziulienė
Mažvydo Raudonio nuotr./Audrius Janonis ir Irma Andziulienė

Šis laikas netruks praeiti, nes visi esame užsiėmę, veiklūs, paskendę darbuose, ir laikas šiuolaikiniam žmogui bėga itin greitai, o rezultatas džiugins visą likusį gyvenimą. O svarbiausia – per keletą metų išsprendžiama visą gyvenimą žmogų kamavusi problema. Tad prireiks tik trupučio kantrybės, o visą kitą darbą atliks gydytojai profesionalai.

Dalyvauji įvairiuose TV projektuose, filmuojiesi reklamose, pasirodai scenoje. Ar nebuvo nerimo, kad matysis breketai? Vis dėlto pasiryžai ortodontiniam gydymui praėjusią vasarą. Kas lėmė apsisprendimą?

Nors odontologai nešioti kabes buvo siūlę jau ir gerokai anksčiau, tačiau tokiam žingsniui vis nepasiryždavau. Nenorėjau jų, atidėliojau. Kauno klinikos „Neodenta“ specialistų komanda prieš maždaug metus pasiūlė patį geriausią variantą – keraminius breketus.

Išsiaiškinau, kad keraminių kabių spalva panaši į natūralią danties spalvą, todėl jie yra beveik nepastebimi. Ši jų savybė yra itin aktuali man, scenos žmogui, todėl ryžtis pagaliau „susitvarkyti“ nebuvo sunku. Be to, man patinka rūpintis savo sveikata. Tai buvo dar viena svarbi priežastis, kodėl nusprendžiau ortodontinio gydymo neatidėlioti.

Manau, kad man pasisekė, nes mano sąkandžiu rūpinosi gydytoja ortodontė Irma Andziulienė. Jaučiuosi jai labai dėkingas.

Mažvydo Raudonio nuotr./Audrius Janonis ir Irma Andziulienė
Mažvydo Raudonio nuotr./Audrius Janonis ir Irma Andziulienė

Papasakok, koks buvo jausmas, kai savo šypseną „papuošei“ kabėmis?

Kai man buvo uždėti breketai – jokių neigiamų pojūčių nepajutau. Nei šveplavau, nei jaučiau jas burnoje. Galiu pasakyti tik tiek, jog tikėjausi kitko. Galvojau, kad greičiausiai jausiu jas kaip svetimkūnį, bet likau nustebintas, nes taip nebuvo. Šiandien manau, kad pasielgiau labai teisingai nedelsdamas dar ilgiau.

Žinoma, kai esi su kabėmis, higienai tenka skirti truputį daugiau pastangų ir dėmesio nei įprastai, tačiau tai visiška smulkmena, nes rūpinimasis savimi greičiausiai kiekvienam žmogui yra malonus.

Kaip jautiesi po breketų nuėmimo? Kaip vertini pokyčius?

Džiaugiuosi, kad jų nereikėjo nešioti ilgai. Nors kabių burnoje praktiškai nejaučiau, nieko neigiamo nejutau, o aplinkiniai jų nepastebėdavo. Vis tiek labai gera, kad jų nebeliko. Labiausiai džiugina tai, kad nuo šiol turiu holivudinę šypseną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius