Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po muštynių su pareigūnu – teismo verdiktas B.Navickaitei: turės prižiūrėtoją, juo norėjo tapti P.Gražulis

Dar lapkričio mėnesį per visą Lietuvą nuskambėjęs Palangos verslininkės Birutės Navickaitės konfliktas su pareigūnu pasiekė galutinį tašką. Kaip 15min atskleidė moteris, baudos mokėti jai neteks, tačiau nuo šiol verslininkė bus aktyviai prižiūrima vieno iš artimųjų dėl savo elgesio.
Policija (asociatyvus kadras) ir Birutė Navickaitė
Policija (asociatyvus kadras) ir Birutė Navickaitė / 15min nuotr.

Prabėgus trim mėnesiams po muštynių su pareigūnu, B.Navickaitė džiaugiasi situaciją išsprendusi. Lapkričio mėnesį neblaiva pareigūnui trenkusi ir „ryžu“ pavadinusi moteris teigia atsiprašiusi jo ne kartą ir po ilgo teisinio proceso dėl to nebeturės susimokėti.

Nepaisant to, taika su pareigūnu nebuvo pasiekta. Teisinis procesas užsibaigė laidavimu, t. y. B.Navickaitė buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau teismas jai paskyrė laiduotoją, pasitikėjimo vertą asmenį, kuris bus įpareigotas verslininkei daryti teigiamą įtaką tam, kad nusikalstamos veikos ateityje nebepasikartotų.

Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė

15min susisiekus su B.Navickaite, ši pasakojo, kad laiduotoju norėjęs būti P.Gražulis, to būtų norėjusi ir pati verslininkė, tačiau teismas šio pašymo nepatenkino. Šiuo metu moters laiduotojas yra vienas jos artimųjų.

Vis dėlto portalą moteris patikino besidžiaugianti bylos baigtimi. „Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi laidavimu, nes neturiu nei laiko, nei pinigų, nei nervų tampytis po teismus, samdyti advokatus ir t. t.“, – sakė ji.

Tiesa, viskas galėjo baigtis ir geriau – susitaikymu su pareigūnu, tačiau to moteriai pasiekti nepavyko. „Policija buvo mane pakvietusi susitaikyti, bet susitaikymas neįvyko. Išėjo visai kitaip, nors aš padariau viską, kad susitaikymas būtų, padariau netgi daugiau, negu galėjau padaryti: ir atsiprašiau, ir gailėjausi, ir t. t., ir videomedžiagą žiūrėjau.

Dar pareigūnas buvo iš namų neišėjęs, kai atsiprašiau, paskui vėl atsiprašiau, vėliau atsiprašiau viešai, paskui dar kartą viešai“, – vardijo verslininkė ir pridūrė galinti atsiprašyti dar ne kartą.

Būtent šis neįvykęs susitaikymo procesas moteriai ir atsiėjo finansiškai – kaip teigė ji, kainavo advokatės paslaugos. „Bet Petras prie to prisidėjo“, – apie gražų P.Gražulio gestą užsiminė moteris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis

Grėsė viešieji darbai ir bauda

B.Navickaitė neslėpė, kad nuo lapkričio mėnesio policijos nuovadoje apsilankyti jai teko ne kartą. „Labai daug laiko neskyriau, bet, kiek mane kvietė, tiek nuvykau į policiją, o ten daugiausia vyko apklausos. Iki šiol man grėsė ir bauda, ir viešieji darbai. Teisės atėmimas negrėsė“, – prisipažino moteris.

Paklausta, kaip konfliktinę situaciją vertina jau dabar, prabėgus nemažai laiko, Birutė nebuvo linkusi daugžodžiauti, tik dar kartą pabrėžė, jog džiaugiasi tokia bylos baigtimi. „Visa tai kažkada turėjo baigtis“, – prisipažino ji.

Su aktyviai skandalingoje istorijoje dalyvavusiu P.Gražuliu šiuo metu moteris palaiko gražius santykius, sako, kad nebesipyksta. Nors teorijų apie tai, jog būtent Petras bus „pakišęs“ Palangos verslininkę nestigo, Birutė teigė jomis netikinti.

„Teorijų gali būti labai daug. Aš ir pati jų turėjau. Nebūtinai tai susiję su Petru. O kol kas baigtis yra tokia. Kas bus toliau, bus matyti. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – pokalbį užbaigė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius