Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pasimatymo Palangoje praradęs vairuotojo teises Mino su drauge vakarojo filmo premjeroje

„Tai vienas geriausių ir pozityviausių lietuviškų filmų, kuriuos teko matyti pastaraisiais metais“, – po komedijos „Pliusas“ premjeros Kaune, „Forum Cinemas“ kino teatre, sutartinai tvirtino pirmieji ją išvydę žiūrovai.
Mindaugas Mickevičius-Mino su drauge
Mindaugas Mickevičius-Mino su drauge / Ryčio Survilos nuotr.

Į kviestiniams svečiams ir rėmėjams skirtą filmo vakarą atėjo nemažas būrys lietuvių kūrėjų darbų gerbėjų – Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, Ramūnas Šimukauskas, Ironvytas, Mindaugas Papinigis, Petras ir Robertas Jucevičiai, Indrė Šimaitytė-Kvedarienė, Neringa Mažeikienė, Artūras Orlauskas, Jordanas Poškaitis, Gerda Žemaitė, Andrius Grybauskas, Ingrida Kazlauskaitė ir kiti.

Filmo premjeroje vakarojo ir Mindaugas Mickevčius-Mino, kuris prie fotosienelės pozavo su drauge. Dainininko pavardė garsiai nuaidėjo savaitės pradžioje, kai jis Palangoje buvo sustabdytas neblaivus prie vairo. Mino 15min pasakojo, kad pažeidimą padarė, kai nuo piktavalių gynė širdies draugę.

Nuotykių kupina komedija

„Visko, kas vyko filmavimo metu, neįmanoma nupasakoti. Buvo ir labai linksmų, ir labai pavojingų akimirkų“, – sakė A.Orlauskas, išvertęs ir adaptavęs šio filmo scenarijų.

Jis tikino pažįstąs ne vieną aktorių, kuriam žiūrėti į save ekrane yra nejauku.

„O aš gerai jaučiuosi filmuojamas. Daug serialų, humoro laidų, televizijos projektų buvo kurta ir juose dalyvauta. Iki šiol prašau, kad per anekdotų vakarus pasirodymą būtinai užfiksuotų vaizdo kamera. Tuomet namuose medžiagą galiu atidžiai išnagrinėti ir iš klaidų pasimokyti“, – sakė pašnekovas.

Ryčio Survilos nuotr./Komedijos „Pliusas“ premjeros akimirka
Ryčio Survilos nuotr./Komedijos „Pliusas“ premjeros akimirka

„Pliuso“ prodiuserių kompanija „Ferum lupum“ seniai palaiko ryšius su ukrainiečių autoriumi, bet tik neseniai draugystė peraugo į bendrą projektą.

Pozityviausia lietuviška kino komedija „Pliusas“ pradėta filmuoti 2017-ųjų balandžio 18 d.

Filmo režisierius Markas Goldmanas, žinomas Ukrainoje įvairių humoro šou scenaristas ir autorius, patikina – tai geriausia komedija sukurta pastaraisiais metais ir ne tik Lietuvoje: „Žiūrovai tikrai eis į mūsų filmą antrą kartą, nes nuotykių, netikėtų situacijų skaičius nesuskaičiuojamas.“

„Pliuso“ aktorių trupė apkeliavo įspūdingas Lietuvos vietas – Vilnių, Trakus, Nemuno kilpų regioninį parką, Zarasus, Lyduvėnų tiltą ir ne tik. Daugiausiai scenų nufilmuota Kauno rajone Kaniūkų kaime.

Ryčio Survilos nuotr./Mindaugas Papinigis
Ryčio Survilos nuotr./Mindaugas Papinigis

„Mums nerealiai daug padėjo geriausių Kauno rajono ūkininkų Genutės ir Juozo Staliūnų šeima. Ir patarimais, ir technika ir rekvizitu. Ir už tai jiems nuoširdus ir didelis visos komandos ačiū“, – sakė juostos kūrėjai.

Filmo scenarijaus bendraautoriai – Ramūnas ir Donatas Šimukauskai. Scenarijų išvertė ir adaptavo Artūras Orlauskas. Juostos operatorius – Remigijus Velička, o garso režisierius – Kęstutis Ruzgys.

Ryčio Survilos nuotr./Gerda Žemaitė
Ryčio Survilos nuotr./Gerda Žemaitė

Senelio turtus besidalinantys broliai, pasididinti krūtinę trokštanti turtingo ūkininko dukra, minias į maldos namus sutraukiantis žavingas kunigas, netikėtas atokaus miestelio gyventojų radinys pakelėje bei dėl jo užvirusi kova su miesto mafijozais – visa tai tik dalis komedijos „Pliusas“ siužeto detalių. O kur dar paslaptingas kruvinas susišaudymas, šokiravęs ne vieną jo dalyvį?

„Pliuso“ herojai nuolat pateks į komiškas ir neįtikėtinas situacijas, kurių būtent tokios atomazgos, pateikiamos filmo kūrėjų komandos, vargiai besitikės net akyliausi žiūrovai. Mįslės, humoras, žmogiškosios peripetijos, meilės duetai ir netikėti pasirinkimai – „Pliusas“ yra bene pozityviausia lietuviško kino komedija.

Jame vaidina publikai gerai žinomi žmonės – Mindaugas Papinigis, Martynas Kavaliauskas, Ironvytas, Ineta Stasiulytė, Hana Šumilaitė, Raimondas Šilanskas, Birutė Prekevičiūtė, Artūras Orlauskas, Donatas Šimukauskas, Gabrielė Malinauskaitė, Daiva Lebeliūnaitė, Aurimas Meliešius, Ridas Žirgulis ir kiti.

„Pliusas“ Lietuvos kino teatruose debiutuoja rugsėjo 7 dieną.

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius