Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pertraukos – atviras Ingos Norkutės interviu: „Išsiskirdama buvau teisi. Tie jausmai buvo blefas“

Drąsi, karšto būdo, apsukri ir aistringa. Tokią Ingą Norkutę (47), o tiksliau reikėtų sakyti Medą, puikiai pažįsta televizijos ekranų žiūrovai, kurie jau 12-tą sezoną stebi populiarų serialą „Moterys meluoja geriau“. Tačiau realybėje aktorė nuo savo įkūnijamo personažo skiriasi kaip diena ir naktis. Tikroji, nesuvaidinta Inga be galo myli šunis, džiaugiasi vienatve, o prakalbus apie stereotipus, tik numoja ranka. „Būna, kad verki, būna liūdna, bet viską išgyvenu savo viduje“, – atvirai 15min kalbėjo žinoma moteris.
Inga Norkutė
Inga Norkutė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt ir Juliaus Kalinsko nuotr.

„Jau kuris laikas nekalbėjau su žurnalistais, dabar – ramus gyvenimo laikotarpis, tačiau suprantu, kad turiu atiduoti duoklę žiūrovams ir skaitytojams“, – pokalbį pradėjo I.Norkutė.

Ir išties, 2017 metų pavasarį, iširus Ingos Norkutės ir Aurimo Žvinio santuokai, žiniasklaida tiesiog ūžė, o žmonės spėliojo, kas gi nutiko 10 metų kartu vienas kito iš rankų nepaleidusiai porai. Šiandien moteris prisimena, kad santykiai buvo tikrai labai ramūs, be audrų, pakilimų ir nuopuolių. Viskas ėjo, praėjo tarsi per miglą. Turbūt taip geriau, 15min sakė Inga, ir svarstė, galbūt tarp jųdviejų nebuvo tikros meilės.

„Manau, kad išsiskirdama buvau teisi, nes mano antroji pusė labai greitai susirado naują meilę. Taip nebūna. Tai įrodo, kad mūsų jausmai buvo blefas, nieko nebuvo. Kai tai pagalvoji, pasidaro taip dzin, manau, labai gerai, kad vyksta skyrybos, kam apgaudinėti žmones“, – sakė Inga.

TV3 nuotr./Inga Norkutė
TV3 nuotr./Inga Norkutė

Moteris prisimena prieš kelerius metus dažnai sulaukdavusi klausimų, ar jai neskaudu, ar nėra įtampos dirbant kartu toje pačioje įstaigoje, tačiau nuoskaudų nei skiriantis, nei dabar ji neturi: „Tikrai nemeluoju, nieko jam nejaučiu. Kai kuriais momentais net pagalvoju, kad labai gerai, jog įvyko skyrybos. Mano gyvenimas eina į priekį, ir jis, ir aš esame laimingesni.“

Iš pradžių, vos tik pasukus skirtingais keliais, Ingai atrodė, kad santykius dar buvo galima išlaikyti, juos puoselėti. „Juk ne „ant durniaus“ gyvenome“, – juokėsi aktorė. Tačiau šiandien yra įsitikinusi – skyrybos buvo geriausias sprendimas, kuris jos nepakeitė, tik paskatino siekti naujų tikslų.

Ir nors santuoka iširo daugiau nei prieš dvejus metus, Inga 15min prisipažino, kad kol kas šiltų jausmų kitam žmogui dar nepuoselėja. Dabar leidžia sau pasidžiaugti gerbėjų dėmesiu, o jie dažnai pagiria ir juokauja, kad realybėje moteris atrodo kur kas gražesnė nei televizijos ekranuose.

„Daug moterų šaukia, kur tie vyrai, Lietuvoje jų nėra, tačiau aš manau priešingai. Sulaukiu tikrai nemažai dėmesio, tenka bendrauti su labai įdomiais, nuostabiais žmonėmis“, – pasakojo I.Norkutė.

Vasarą – neplanuota operacija

Pagrindinį vaidmenį seriale atliekanti aktorė šiuo metu visą savo dėmesį ir jėgas skiria darbui. Tiesa, dėl prieš 17 metų patirtos traumos vasarą jai teko padaryti trumpą pertrauką ir atsipūsti nuo teatro scenos bei filmavimo kamerų. Atvirą rankos lūžį turėjusi pašnekovė pasakojo vėl pajutusi skausmą, todėl nieko nelaukusi kreipėsi į medikus.

Jų prognozės nebuvo džiugios – teko atlikti operaciją, tačiau viskas pavyko sklandžiai. Kurį laiką tik reikėjo treniruoti ranką, tačiau dabar Inga jau visu pajėgumu ir vėl grįžusi į darbus. „Kaip krepšininkai darosi visokias sąnarių operacijas, paskui gydosi, taip ir man reikėjo šiokios tokios reabilitacijos“, – juokėsi aktorė.

O prasidėjus naujam televizijos sezonui, darbai darbus veja. Dabar I.Norkutės diena prasideda anksti ryte, su kavos puodeliu. Iš vakaro ji viską suplanuoja, kad ryte nereikėtų lakstant iš vieno kampo į kitą sukti galvą dėl netikėtų reikalų. Vos tik atsiranda laisva akimirka, moteris ją skiria sau, poilsiui ir savo „Cane Corso“ veislės šuniui.

„Jo charakteris kaip šeimininkės – kovotojas iš prigimties“, – juokiasi Inga.

Apie augintinį savo namuose aktorė pasakojo svajojusi jau vaikystėje. Tačiau tėvai ją ir dar dvi seses auklėjo gana griežtai, todėl Ingos noras išsipildė tik prieš trejus metus.

Giedriaus Šeibelio nuotr./Inga Norkutė
Giedriaus Šeibelio nuotr./Inga Norkutė

„Anksčiau namuose auginome šuniuką, bet nesirūpinau juo, juk reikia gyvūnėlį išvesti pasivaikščioti, maitinti. Kadangi tėvai žinojo, kad patiems ir reikės jį prižiūrėti, daugiau augintinių įsigyti neleido“, – pasakojo pašnekovė.

Tačiau dabar su artimais žmonėmis I.Norkutės santykiai šiek tiek atvėsę. Aktorė paatviravo, kad prieš 4 metus mirė jos mama, todėl šeima pabiro. Ji liko gyventi Šiauliuose, bet nepamiršta šiuo metu Klaipėdoje gyvenančių sesių ir tėčio – susiskambina, kartais nuvyksta aplankyti.

Būrio draugų I.Norkutė sako taip pat neturinti, mėgsta viską apgalvoti ir svarbius sprendimus priimti viena.

„Kažkaip dabar toks laikas... Nenoriu apkrauti žmonių, pasakoti, kas vyksta su manimi, ar būna gerai, ar blogai. Yra pakeleivingi žmonės, tave jie supa darbe, gyvenime, o kai pasibaigia projektai, atsiranda kitų, todėl keičiasi ir draugai. Nėra taip, kad skambinčiau kam nors, kažką pasakočiau. Kol kas esu viena ir man nieko nereikia. Manyje yra kažkokia stiprybė, pasitikiu savimi“, – kalbėjo Inga.

Šeimos planuose kol kas nėra

Su laiku aktorė pasakojo išmokusi neprisirišti prie daiktų, kokios nors veiklos. Anot jos, ateina diena, kai nebijai būti vienas, nereikia pagalbos ar žmonių, kurie išklausytų, draugių – kad susikibus rankutėmis būtų galima gerti kavą.

„Neapsunkinu savęs, todėl dabar labai gera“, – sakė I.Norkutė.

Kol kas jos planuose nėra svajonių sukurti šeimą, viskas sukasi apie karjerą. Net jei kada nors gyvenime ir nutiktų taip, kad reikėtų rinktis tarp šeimos ar mėgstamos veiklos, aktorė bent jau kol kas įsitikinusi, kad gavusi puikų darbo pasiūlymą sunkiai jo atsisakytų, bandytų viską suderinti.

„Šeimą aš pagyvenau, pajaučiau, kas tai yra, todėl galbūt pasirinkčiau karjerą. Arba mano gyvenime dar neatsirado žmogus, kuris paskatintų mane nieko nekeisti“, – svarstė aktorė.

Nors savo vidinius išgyvenimus Inga slepia ir žmonėms per daug neatsiskleidžia, vis dėlto priduria, kad yra tikrai emocionali. Tiesa, aktorė pastebi, kad anksčiau trykštančios juoko, kartais ir skausmo ašaros buvo šiek tiek egoistiškos, artistiškos, su intencija, kad kiti jas išvydę pasigailėtų.

„Matai save iš šono, pasileidi muziką, verki ir dėl kokių nors menkniekių, ir iš džiaugsmo. Juk kiekvienas mes esame skirtingi, kiekvienas savaip einame iš proto“, – juokėsi I.Norkutė.

Dėl jaunos išvaizdos kalti genai

Šiandien Ingą visi atpažįsta kaip Medą, jos vaidinamas personažas jau tarsi įaugęs į kraują. Ir nors šiokių tokių Medos bruožų aktorė sakė turinti, visgi yra įsitikinusi, kad jiedvi skiriasi kaip du vandens lašai: „Kas mane pažįsta, žino, kokia aš esu. Žinoma, yra kažkokia jos maniera, šiaip, juk visos mes moterys, panašios. Faina ta Meda, gal net ir aš norėčiau tokia būti.“

Televizijos ekranuose žiūrovai aktorę įpratę matyti nuolat besišypsančią, mokančią išsisukti iš įvairių sudėtingų situacijų, mylinčią ir pasitikinčią savimi. 47-ąjį gimtadienį pavasarį atšventusi Inga 15min pasakojo tokia esanti ir gyvenime – niekada nekompleksuoja, džiaugiasi, kad pažįstami jai duoda kur kas mažiau metų.

„Nežinau, ar čia gerai, ar blogai. Pagalvoju, gal kartais tikrai elgiuosi vaikiškai, ne pagal metus, bet jaučiuosi gerai, o jei ir atrodau jaunai, dėl to turbūt kalti genai. Mano tėčiui daugiau kaip 80, bet tiek metų jam neduoda“, – pasakojo Inga.

Giedriaus Šeibelio nuotr./Inga Norkutė
Giedriaus Šeibelio nuotr./Inga Norkutė

Su stereotipais ji sakė taip pat nesusidurianti, tik dažnai iš kolegų sulaukia klausimų, ar tik ne plastinės operacijos ir dabar taip populiarios injekcijos leidžia džiaugtis jaunyste. Tačiau šiuo klausimu aktorė bent jau kol kas turi kategorišką nusistatymą.

„Operacijas daryčiausi nebent, jei turėčiau problemų, raukšlės neleistų žiūrėti švytinčiomis akimis. Bet, kai išorė trukdo gyventi, o ir galimybės yra, tada gal galima apie jas svarstyti. Griežto ne nesakau ir aš, nežinia, kaip bus ateityje, bet kol kas vertinu natūralumą“, – sakė pašnekovė.

Ir nors plastikos chirurgų klinikos Ingos nežavi, visgi savo gyvenime apie šiokius tokius pokyčius ji jau pasvarsto. „Turiu paslaptingų tikslų išreikšti save kitoje srityje, bet dar nenoriu jų išduoti, nes neišsipildys. Žiūrėsime, kaip bus toliau“, – šypsojosi aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius