Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Rūtos Janutienės laidos „Kodėl?“ finansų ministrė negalėjo užmigti

Populiarių tiriamosios žurnalistikos laidų vedėja, moteris, kurios žodis laikomas vienu aštriausių Lietuvoje, Rūta Grinevičiūtė-Janutienė TV3 televizijoje startuoja su publicistikos pokalbių laida „Kodėl?“. Nuo rugsėjo 6 dienos 19.40 val. žiūrovai turės galimybę iš dar arčiau stebėti politikų, Seimo narių bei pramogų pasaulio žmonių emocijas ir reakcijas, kai laidos vedėja jų paklaus: „Kodėl?“
Rūta Janutienė
Rūta Janutienė / TV3 nuotr.

Jau po pirmojo naujos TV3 laidos filmavimo kūrėjus pasiekė atgarsiai, kad laidoje dalyvavusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė po akistatos „Kodėl?“ studijoje neužmigo visą naktį. Laidos kūrėjų valia, ministrei teko stoti akis į akį su žmonėmis, kurie per praūžusias ir šalį nusiaubusias vėtras prarado pačius artimiausius žmones ir įrodinėti jiems, kad jos kaltės čia nėra.

Jau išgirdusi pirmą laidos vedėjos klausimą, kodėl užuojautą mirusiųjų artimiesiems Andrius Kubilius pareiškė iš baidarės ir apkaltinusi Rūtą Janutienę cinizmu, ministrė sulaukė Aušros Maldeikienės atkirčio: „Mes skelbiam gedulą, kai žūva Rusijoje, bet kai žūva savi – nenutraukiame šventės“.

„Tai, kas buvo nurašyta stichijai, iš tiesų yra konkrečių žmonių kaltė ir tie žmonės yra čia, studijoje“, – laikėsi savo TV3 pokalbių laidos vedėja ir kvietė kalbėti ekspertus.

„Žmonių aukų galėjo nebūti“, – pareikš jaunas mokslininkas A. Gaidamavičius ir išprovokuos studijoje mūšį.

Bežadžių valdininkų akivaizdoje paprasti žmonės iš katastrofos nuniokotų rajonų demaskuos tuos, kurių neveikimas, abejingumas atėmė gyvybes iš jų vaikų, mamų, tėvų.

„Jūs meluojat!“, – rėš į akis varėniškė, iš kurios abejinga pagalbos telefono operatorė atėmė vienintelę galimybę sulaukti pagalbos.

„Namus atstatysim, bet sūnaus nebeprikelsime“, – kalbės tėvas, laikydamas žuvusio sūnaus nuotrauką. Su ašarom akyse jis klausė: „Kodėl jūs mūsų neįspėjote?“.

Kodėl tokie ramūs tie, kurie neatliko savo pareigos paprastam žmogui? Kodėl Vyriausybei užteko pinigų stichijų aukoms skirtais pinigais finansuoti gražuolių konkursą?

Motinų ašaros, siaubą išgyvenę žmonės bei valdžios nenoras išgirsti tautą. Visa tai jau šį pirmadienį 19.40 val. naujoje aštrioje pokalbių laidoje „Kodėl?“ per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius