Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skyrybų Dalia Teišerskytė persikraustė į Panemunę: ramybę atrado gamtos idilėje

Su mylimu žmogumi išsiskirti visada sunku, su namais – taip pat. Būtent šiuos du dalykus pastaruoju metu patyrė žurnalistė, poetė, Lietuvos politinė bei visuomenės veikėja Dalia Teišerskytė. Po 40-ies metų gyvenimo tame pačiame bute ir po ilgamečių santykių moteris žengė į kitą etapą – įsigijo būstą Panemunėje, kurį jau dabar gali vadinti naujaisiais namais, ir visa tai laiko Dievo dovana.
Dalios Teišerskytės namai Panemunėje
Dalios Teišerskytės namai Panemunėje / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Iš pradžių 15min papasakoti apie savo naujuosius namus D.Teišerskytė varžėsi. Esą, žmonės į viską gali sureaguoti kaip į pagyras. „Ir taip ta Lietuva pavydi... Vieną kartą geru rakursu nufotografavau gražią sofutę ir atrodo, kad čia stebuklai“, – juokiasi moteris.

O iš tiesų čia nei stebuklai, nei ką – kaip vėliau paaiškina žurnalistė, naujasis būstas iš jos pareikalavo daug darbo, tačiau dabar moteris gali džiaugtis tokiu jaukumu, kokio ir siekė, ir pagaliau sau leidžia pasimiršti apie neseniai prabėgusį skaudų etapą.

Po skyrybų teko atsisveikinti su namais

„Nei mintis šovė, nei ką, tiesiog įvyko skyrybos ir turto dalybos, vyras pardavė butą ir viskas, reikėjo vaduotis iš situacijos“, – apie tai, kaip teko krautis daiktus iš buvusių namų, pasakoja D.Teišerskytė.

Vaizdai iš D.Teišerskytės naujojo būsto – galerijoje:

Beje, tai, pasirodo, nesąs toks paprastas gyvenimo žingsnis. Daliai su savaisiais namais teko atsisveikinti net po 40-ies metų gyvenimo ten. Pakeisti aplinkos žurnalistė ypač nenorėjo.

„Atsisveikinimas nebuvo paprastas, kadangi ir šeima iširo, ir namų netekau, ir atsitiko daug kitų ne itin malonių dalykų.

Iš pradžių labai įnirtingai namų ieškojau Žaliakalnyje. Kadangi pati ten gyvenau, pačiame centre, labai prabangioje vietoje, prie Prisikėlimo bažnyčios ir Jablonskio mokyklos, tai buvo tobula. Butas smetoniškas, didelis, galvojau, iš Žaliakalnio tai nė krust...“ – tikina moteris.

Aleksandro Broko ir Juliaus Žalnierukyno („Culture Bridge“) nuotr./Dalia Teišerskytė
Aleksandro Broko ir Juliaus Žalnierukyno („Culture Bridge“) nuotr./Dalia Teišerskytė

Na, bet, kaip juokauja Dalia, gyvenime visada būna netikėtumų, ir jei nesi pats bjauriausias pasaulio žmogus, tai Dievulis kažką gražaus padovanoja.

„Tai vieną dieną Panemunėje gyvenanti mano labai artima draugė, tarsi sesuo, važiavo į turgų, klausėsi „Pūko radijo“ skelbimų, kas ką parduoda. Ji išgirdo, kad Panemunėje parduodama dalis namo su žeme. Ir viskas. O kaip tik tai buvo mano gimimo diena ir aš supratau, kad tai buvo Dievulio dovana“, – neeilinę istoriją pasakoja žurnalistė.

Visgi atskleisti, kiek nupirktoji namo dalis atsiėjo, moteris nesiryžta. Ji tik patikslina, jog kaina tikrai nebuvo didelė. Tiesa, didžiulę santaupų dalį ji sunaudojusi naujojo būsto remontui.

Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje
Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje

„Visus pinigus padėjau į pertvarką, kadangi namas senas, jame prieš tai gyveno du senukai... Žodžiu, aš viską iš naujo ten perstačiau, ten ir nuėjo pusė pinigų už butą“, – juokiasi D.Teišerskytė.

Atrasta ramybė gamtos prieglobstyje

Kaip pasakoja poetė, toks kapitalinis remontas truko tikrai netrumpai. Iš savo namų Žaliakalnyje ji išsikrausčiusi dar praeitų metų lapkritį, po to įsigijusi šį būstą, kurį teko remontuoti net 8 mėnesius. Dėl to laikinai jai teko pagyventi pas sūnų.

„Įsikėliau prieš 5 mėnesius. Atsimenu, mano avansas už šią namo dalį jau buvo sumokėtas, o buvęs vyras vis dar svarstė, kam parduoti praeitą būstą, kaip tai padaryti pelningiau. Tai penkis mėnesius buvau nerami, o po to viskas išsisprendė“, – pasakoja Dalia.

Visgi jai absoliučiai negaila nei į butą sudėto laiko, nei pinigų. Dabar moteris gali džiaugtis darbo vaisiais gamtos prieglobstyje.

Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje
Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje

„Dabar esu labai laiminga. Pagal savo galimybes ir norus stengiausi padaryti taip, kad kiekvieną vakarą neverkčiau dėl to, ką praradau“, – sako moteris ir priduria, kad dabar tokių jausmų nebeišgyvena.

Čia pat ji sutinka papasakoti, kokia aplinka ją supa. „Prieš tai aplink mano namus nebuvo jokios gamtos, tiesiog buvo labai gražus butas, o dabar tuoj jums papasakosiu, ką turiu. Turiu dvi obelis, dvi vyšnias, du abrikosus, kokių 50 metų senumo graikinį riešutmedį, vynuogę, aviečių – visa tai yra palikimas.

O aš pati prisisodinau gėlių, krūmų, daržovių, turiu šiltnamį su pomidorais ir paprikomis. Žodžiu, išsidirbinėju. Kadangi reikia važiuoti dirbti tik trečiadieniais, tai galiu sau leisti žaisti tokius žaidimus“, – juokiasi visuomenės veikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje
Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje

Ji neslepia, kad ir dabar namo gražinimo darbai dar nebaigti, kad visas laisvalaikis tebeskiriamas namų priežiūrai. Dėl to Dalia sulaukianti komentarų ir iš aplinkinių.

„Vos prieš jūsų skambutį išvažiavo Gediminas Juodeika su mama. Sakė: teta Dalia, per tris mėnesius kokie pokyčiai... O aš čia išsidirbinėju, kaimynai stebisi, kad tokia poniutė aria žemę. Bet jau nustojo stebėtis, nes reiškinys vis dažnesnis. Žodžiu, žinokite, aš dabar kaifuoju“, – juokiasi D.Teišerskytė.

Žurnalistė prisimena, kad iš pradžių į naująjį jos būstą sūnus žiūrėjęs kritiškai. Sakęs, kad mama tokio reiklaus namuko nepaneš, jame bene viską reikia pertvarkyti.

Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje
Asmeninio albumo nuotr./Vaizdas iš D.Teišerskytės namų Panemunėje

„Pasakiau, kad aš noriu, nes čia yra penki arai žemės, o mano sodyba yra irgi paduota parduoti. Ten esu pripratusi leisti vasaras ir dirbti... Be žemės man būtų šakės“, – sako Dalia.

Visgi dabar vaikai pas mamą apsilanko. Ir sodo gėrybių paragauja. „Vakar atvažiavo vaikai, nuskynė vyšnias, šiandien pusę dienos viriau vyšnių uogienę... Niekas nevalgo, po to aš turiu ieškoti, kam jas išdovanoti, bet pats darbas yra milžiniškas kaifas“, – juokiasi Dalia.

Sodas neabejotinai įsirašė į D.Teišerskytės stiprybės šaltinių sąrašą, kuriame, kaip moteris sako, yra ir jos vaikai, ir draugės, ir feisbuko bičiuliai, ypač palaikę moters sprendimą persikelti į Panemunę.

Poetė pasakoja, kad Panemunėje kaimynai visada sveikinasi, išėjęs į lauką gali įkvėpti medžių kvapų, ne tik miesto dulkių, pasidžiaugti n-tuoju pomidorų vazonėliu.

„Pasirodo, gyvenimas verda ne tik Žaliakalnyje“, – juokiasi D.Teišerskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius