-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po skyrybų E.Vyšniauskienė atrado šokius: „Tapau visiškai kitokiu žmogumi“

Šokis Editos Vyšniauskienės gyvenime užima ypatingą vietą. Jaunystėje įgijusi renginių organizatorės specialybę, ji visuomet buvo susijusi su šokiu. Net dirbo mokykloje šokių kolektyvo vadove bei choreografe. Tačiau, kad yra tokia aistringa šokėja, azartiška varžybų dalyvė, skinanti vieną pergalę po kitos, Editai gyvenimas parodė kiek vėliau – tada, kai jau užauginti buvo vaikai.
Edita Vyšniauskienė
Edita Vyšniauskienė / Asmeninio albumo nuotr.

Pradžia – tautiniai šokiai

Pabaigusi mokslus, ji gavo taip vadinamą paskyrimą į Alytų, kur dirbo moksleivių skyriaus vadove Kultūros rūmuose, vesdavo renginius ir ten susidomėjo tautiniais šokiais. Tuomet dar prisidėjo šiuolaikinis šokis. Važinėdama į gastroles po visą pasaulį su šiuolaikinio šokio pasirodymais, Edita ėmė žavėtis pramoginiais šokiais. Tačiau, kaip pati sako, visada šokusi tik tautinius ir šiuolaikinius šokius, nesitikėjo, kad atsiras galimybė išmokti ir pramoginių.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė

Nauja pradžia po skyrybų

Visgi žmogus planuoja, Dievas juokiasi. Taip jau susiklostė, kad Editos gyvenime įvyko skyrybos, tapusios tramplinu į naują būtį, į naują save. „Tapau visiškai kitokiu žmogumi, – sako Edita. – Iki tol buvau užsisukusi tarsi užburtame rate: namai, šeima, vaikai, vaikų hobiai. Laiko sau nelikdavo.

O po skyrybų tapau „nauja Edita“. Visų pirma pradėjau tapyti ir tapymas suteikė labai daug gerų emocijų. O tada mano gyvenime atsirado nuostabi šokių trenerė Renata Janušonienė, kuri padėjo dar labiau atsiverti šokiams.“

Žingsnis modernaus šokio link

Edita prisimena, kaip 2019 m. kovo 31 d. dalyvavo savo pirmajame linijinių šokių konkurse. Kaip tyčia, tądien itin prastai jautėsi, kentė nugaros skausmus, tačiau nepaisant to, pirmas blynas nebuvo prisvilęs – Edita laimėjo antrąją vietą. Gera pradžia motyvavo eiti toliau: tų pačių metų gruodžio mėnesį Edita jau džiaugėsi pirmąja vieta pasaulinėse varžybose. Visgi Editai, kaip pati sako, pritrūko „draivo“, todėl ji žengė dar ir į modernaus šokio aikštelę.

Pasirodo, kad tai buvo sėkmingas žingsnis, atidaręs jai duris konkursuose visoje Europoje ir beveik po kiekvieno iš jų, atnešęs vis naują pergalę. Edita mano, kad jos laimėjimai ateina kartu su pozityvumu, užsispyrimu ir, be abejo, daug valandų treniruočių.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė

Karantinas – ne kliūtis

Net ir pasaulį sukausčius karantinui, Edita nesustojo šokti. Priešingai, ji dalyvavo daugiau nei dešimtyje varžybų nuotoliniu būdu, kur, kaip jai įprasta, džiaugėsi pirmosios vietos laimėjimais. Dar viena šokio avantiūra, į kurią leidosi Edita, buvo jos jubiliejus, per kurį ji nusprendė svečiams padovanoti šokį poroje.

Įgyvendinti šią svajonę jai padėjo šokėjas Tadas Jurcevičius iš. Edita sako, kad Tadas jai tapo dar viena kelrode žvaigžde, parodžiusia tai, ko nebuvo atradusi iki šiol, tai yra šokį poroje. Nenuostabu, kad spalio mėnesį Edita jau ruošiasi varžyboms naujame amplua – ji šoks poroje kartu su T.Jurcevičiumi.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė

Stiprina šokis, muzika ir puikūs žmonės

Paklausta, kas jai suteikia gyvybinės energijos, Edita nedvejodama atsako, kad šokis ir muzika. „Kai apsirengiu šokių drabužius, atrodo, kad tampu kažkuo kitu. Aikštelėje, užgrojus muzikai, šoku nebe aš, šoka pats kūnas ir negaliu jo sulaikyti, – pasakoja Edita apie savo aistrą. Taip pat moteris džiaugiasi nuostabiais žmonėmis, kurie ją supa, suteikdami emocinį ryšį ir džiaugsmą sielai. Pavyzdžiui, bičiuliais ir puikiu pavyzdžiu, kaip siekti savo tikslų, Edita laiko Žilviną Žvagulį bei Ireną Starošaitę

Meditacija – gamtoje

Rytus Edita pradeda stikline vandens su citrina, iš vakaro išbrinkintu šaukštu linų sėmenų, kavos puodeliu ir, svarbiausia, gera nuotaika. Moteris sako, kad geros emocijos, muzika ir šokis ją turbūt maitina labiau nei maistas ir miegas. Ji jau devynis metus vegetarė ir miega kartais nedaug, nes galvoje nuolat sukasi mintys šokių ritmu.

Ir dar vienas Editos energijos šaltinis – gamta. Ji labai mėgsta ilgus pasivaikščiojimus, klausant medžių ošimo ir paukščių čiulbėjimo, stebint vandenį, kalvas ir einant ne mažiau nei 12-15 km, geriausia, ne lygiu keliu. Tai – savotiška meditacija.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Edita Vyšniauskienė

Ateities planuose – nauji laimėjimai

Dabar Edita ruošiasi tarptautinėms varžyboms, kurios vyks liepos mėnesį Rygoje. O kalbėdama apie ateities tikslus, ji svajoja išplaukti į platesnius vandenius šokyje poroje ir sužibėti Europoje, gal net

laimint pasaulio čempionatą. Editos partneris šokėjas T. Jurcevičius (T.J. Dance šokių studija) sako, kad Edita yra žmogus, kuris džiaugiasi gyvenimu kiekvieną dieną, užburia savo nuoširdumu, pozityvumu bei visada ištiesia pagalbos ranką.

Trenerė: „Edita – nuostabi moteris“

Editos trenerė, „Linedance“ šokių studijos vadovė R. Janušonienė taip pat negaili gerų žodžių savo mokinei: „Edita šoka linijinius šokius ne tik festivaliuose bei varžybose Lietuvoje, Ispanijoje, Šveicarijoje. Karantino metu ji dalyvavo varžybose online kartu su varžovėmis iš pietų Afrikos, Korėjos ir tarp 30-40 dalyvių laimėdavo prizines 1-2 vietas. Ji – nuostabi moteris, kompanijos siela, užburianti visus savo energija, elegancija, skleidžianti tik geras emocijas šokyje bei gyvenime“.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius