Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po teismo dėl „Lamborghini“ vairavimo E.Dragūnas pratrūko: „Buvo „daktarai“ banditai, dabar – policija“

Pareiškęs, kad neturi nei noro, nei laiko toliau vaikščioti į teismą, narpliojantį naujausią jo incidentą su pareigūnais, Egidijus Dragūnas nusprendė pasakyti viską, ką galvoja. Posėdžio pabaigoje Selas griežtai išdėstė savo poziciją dėl jam pateiktų kaltinimų, o po teismo bendraudamas su žiniasklaida apskritai pratrūko – palygino policiją su prabėgusių laikų mafija.

„Kai žiūrėjau per televiziją apie Kauno įvykius su policija, tai supratau: anksčiau buvo „daktarai“ banditai Kaune, o dabar – policija yra banditai Kaune“, – pareiškė E.Dragūnas.

Po šio drastiško palyginimo Selas pridūrė, kad ta situacija „irgi labai panaši“, kuomet jam teisme tenka aiškintis su pareigūnais dėl vairavimo.

VIDEO: Po teismo posėdžio pratrūkęs E.Dragūnas vėl aštriai sukritikavo policiją

E.Dragūnas teisme buvo patekęs į akistatą paeiliui su penkiais policininkais, kurie jį kaltina trimis esminiais pažeidimais: spruko nuo jų savuoju „Lamborghini“, o vėliau sustabdytas ne tik nevykdė pareigūnų reikalavimų, bet ir vieną iš angelų sargų įžeidė necenzūriniais žodžiais.

Tai buvo persekiojimas ir principai, nieko kito. Tiesiog norėjo prisikabinti!

Kad galėjo pasikarščiuoti, neneigia ir pats atlikėjas. Tuo metu jo advokatas Adomas Liutvinskas siūlė suprasti, jog žmogiška nelikti itin mandagiam, kuomet tau galbūt visai nepagrįstai laužia rankas, kažkur tempia. Selo gynėjas pripažino, kad pagal policijos kaltinimą, E.Dragūnas vieno iš pareigūnų atžvilgiu vartojo necenzūrinę leksiką.

Kita vertus, A.Liutvinsko supratimu, kiekvienas tarnybą vykdantis policininkas turi suprasti, kad jo darbe tam tikra įtampa, konfliktiškumas yra neišvengiamas, tad asmeniškai įsižeisti dėl kiekvieno bjauresnio žodelio neturėtų.

Savo poziciją bylos svarstymo pabaigoje, prieš baigiamąsias kalbas, teismui išdėstyti turėjo progą ir pats E.Dragūnas.

„Tikrai man nebuvo jokios priežasties nei nestoti, nei bėgti nuo policijos. Turėjau visus draudimus, buvau blaivus. Pamačiau juos tik pačią paskutinę sekundę, kai jau buvome užkilę Šilo gatvėje ant kalno. Viskas yra aiškiai užfiksuota įrašuose – matosi, kaip aš įvažiuoju į kiemą lėtai, o policija paskui mane – greitai. Matosi, per kokį atstumą prilekia policijos mašina – aš tikrai anksčiau jos net nemačiau.

Ten iš tikrųjų labai pavojingas kelias, kiekvieną mėnesį ten įvyksta avarijos. Vytis, sekti – čia buvo jų iniciatyva – žino mano mašiną, žino mane.

Tai buvo persekiojimas ir principai, daugiau nieko kito. Tiesiog norėjo prisikabinti! Važiuočiau aš ten su zaporožiečiu – nematytų manęs, niekas net nepastebėtų manęs ir aš būčiau nuvažiavęs toliau. O pamatė tą ryškią mašiną – ir užsinorėjo sustabdyt. Bet aš sakau – man nebuvo jokio noro bėgti. Aš ką tik buvau išsilaikęs teises, pirmą dieną! Puikiai išlaikiau vairavimą ir visą teoriją – puikiai žinojau, kur stoti, kaip stoti, kur nestoti. Viskas buvo padaryta iš mano pusės teisėtai“, – teisme argumentus žėrė „Lamborghini“ vairuotojas.

VIDEO: Egidijus Dragūnas teisme stojo į akistatą su 5 pareigūnais

Kaip jau rašė 15min, lapkričio 13 d. teismui liudiję du policininkai irgi patvirtino vieną esminių Selo akcentuojamų aplinkybių: „Lamborghini“ vairuotojas nieko nepažeidė, bet pareigūnai nežinojo, kad garsusis vairuotojas ką tik yra atgavęs pažymėjimą, tad nutarė jį pričiupti.

„Labiausiai neprasmingai praleista mano diena“, – išvakarėse po teismo posėdžio krimtosi E.Dragūnas.

Jis sakė, kad pareigūnų liudijimai teisme jo neįtikino, todėl vairuotojas tik pakartojo savo poziciją: jis turėjo teisę vairuoti, turėjo draudimą, o pareigūnai tiesiog pamatė ryškią mašiną, atpažino prie vairo jį ir nusprendė pademonstruoti įžymybei savo principus.

„Gerai, kad tik tokiose bylose sprendžiasi principų reikalai. Bet turbūt yra dar kažkokių svarbesnių bylų, kai policininkai irgi tokiu būdu sprendžia reikalus“, – baisėjosi E.Dragūnas, jog visuomenė dažnai negali pasitikėti policijos pareigūnais.

E.Dragūnas prasitarė bijojęs policininkų provokacijos, įrodymų klastojimo: „Galbūt man įdėtų narkotikų?“

E.Dragūnas neslėpė, kad ir jam pačiam buvo „principo reikalas“ nepasiduoti, nenusileisti policijai.

„Aš galbūt galėjau pratylėti, arba eilinį kartą likti auka. Bet buvo ilgas posėdis, mes esame pasiruošę, ir tiktai neliksime kalti ten, kur esame nekalti“, – geros teismo baigties vylėsi atsakomybėn traukiamas garsus vairuotojas.

Prisiminęs konflikto įkarštyje nuskambėjusius įtarimus, kad jis gali būti apkvaitęs, ir tuo pačiu pareigūnų siūlymą vykti jam pasitikrinti į narkologinį, E.Dragūnas prasitarė bijojęs policininkų provokacijos ir netgi nusikalstamo įrodymų klastojimo: „Galbūt man įdėtų narkotikų?“

VIDEO: Teisme apsilankęs E.Dragūnas apie pareigūnus: „Be to, kad gali persekioti nusikaltėliai, dar ir policija persekioja“

Jei teismas pripažintų E.Dragūną pažeidusiu teisės aktus, pagal Administracinių nusižengimų kodeksą jam vėl grėstų vairuotojo pažymėjimo atėmimas ir tūkstantinė bauda. Dėl kiekvieno iš 3 kaltinimų, išklausęs baigiamąsias kalbas, teismas pasisakys atskirai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius