Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po viską atėmusio gaisro Ramūnas Motiekaitis kreipėsi į žmones: „Sielvartą laikui bėgant pakeis viltis“

Praėjus kelioms savaitėms po baisios nelaimės, kuomet gaisras iki pamatų sudegino šeimos namą ir automobilį, kompozitorius Ramūnas Motiekaitis viešai kreipėsi į jam pagalbos ranką ištiesusius žmones. Jautriai prakalbęs muzikantas džiaugiasi, kad gerų žmonių dėka jau netrukus pavyks atsistoti ant kojų.
Po viską atėmusio gaisro kompozitorius Ramūnas Motiekaitis kreipėsi į žmones
Po viską atėmusio gaisro kompozitorius Ramūnas Motiekaitis kreipėsi į žmones / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Gaisras Nelaimė

„Praėjus dviem savaitėms po viską atėmusio gaisro jūsų dėka esu apdovanotas supratimu, lydėsiančiu mane visą tolesnį gyvenimą. Supratau, kad nebūna svetimo skausmo, supratau, kad mūsų vienybė nelaimėse yra galingesnė, nei galvojame, o meilė stipresnė nei mirtis. Dar nežinau jūsų vardų, tačiau jau esu tikras, kad suaukota suma padės vėl po truputį atsistoti ant kojų ir galbūt iš naujo pradėti kurti namus, kurie bus ir jūsų namai.

Norėčiau kiekvieną apkabinti ir pažvelgti į akis. Norėčiau, kad kiekvienas iš mūsų žinotume, jog gyvename gebančių užjausti ir padėti žmonių bendruomenėje ir nebūsime palikti vieni nelaimės atveju. Kai išeinu į gatves ir matau žmones, vis nustebęs pagalvoju – o gal ji ar jis ištiesė man pagalbos ranką? Tai nauja, iš esmės pasikeitusi perspektyva, tai suvokimas, kad esami vienas kitam reikalingi ir mylimi.

Sielvartą laikui bėgant pakeis dėkingumas, viltis ir atvirumas. Jei šie jausmai taps dominuojantys ir skleidžiami visiems aplinkui – gyvensiu tikrai prasmingą gyvenimą. Nuoširdžiai dėkoju už visokeriopą pagalbą! (Bet tai dar ne paskutinė padėka)“, – socialiniame tinkle dėkojo kompozitorius.

Vaizdai iš gaisro vietos:

15min kompozitorius pasakojo, kad gaisras netikėtai kilo balandžio 17-osios pavakarę. Nelaimės priežastis, pasak R.Motiekaičio, terasoje paliktas kibiras su pelenais, tarp kurių buvo ir žarijų. Vyras dėl gaisro kaltina ir save – esą daug greičiau galėjo pradėti gesinti ugnį ir patraukti iš jos kelio degius daiktus.

„Gaisro priežastys kompleksinės: sausas oras, stiprus vėjas ir mano nedėmesingumas. Aš terasoje pastačiau kibirėlį su pelenais, ten buvo keletas žarijų. Vėjas tuos pelenus užpūtė ant degių dalykų, po to situacija buvo nebevaldoma“ , – apie gaisro priežastis 15min pasakojo R.Motiekaitis.

Kompozitorius R.Motiekaitis iš namo išbėgo tik su šlepetėmis ir megztiniu. Kūrėjas neteko viso savo turto – ne tik buitinių prietaisų, bet ir knygų, partitūrų, kūrinių užrašų, kietųjų diskų.

„Gerbiami ir brangūs draugai, pažįstami, kolegos, niekada neteko kreiptis į Jus šioje erdvėje, tačiau plyštant širdžiai nerandu kitos išeities. Vakar iki pamatų sudegė mano namas ir mašina.

Su juo sudegė ir daugybė daiktų, kurie mane darė manimi – knygos, partitūros, kietieji diskai, paskaitų konspektai. Užrašai ateities knygoms ir dar daug visa ko, lydėjusio mane nuo vaikystės. Išėjau į lauką su šlepetėmis ir megztiniu“, – feisbuke rašė R.Motiekaitis.

Pasak kompozitoriaus, šis atsitikimas jį labai sukrėtė, tačiau apie nelaimę jis stengiasi nebegalvoti ir žiūrėti į ateitį. Vyrą nustebino ir sujaudino žmonių reakcijos – tiek daug palaikymo jis sako jautęs jau seniai.

„Labiausiai nustebino ir nudžiugino žmonių reakcijos, daugelis žmonių neliko abejingi. Niekad iki tol gyvenime nesusilaukiau tiek gražių žodžių ir palaikymo“, – kalbėjo kompozitorius.

R.Motiekaitis su trimis nepilnamečiais vaikais po nelaimės prisiglaudė pas tėvus.

„Prisiglaudžiau pas tėvus, bet iš esmės esu su keleivio drabužiais ir elgetos rūbais, 600 eurų nesiekiančia alga ir trimis nepilnamečiais vaikais. Prašau atleisti, jei artimiausiais mėnesiais, o gal ir metais būsiu be sparnų, o gal ir ne visai suprasiu, ką sakote“, – teigė R.Motiekaitis.

Lietuvos kompozitorių sąjunga atidarė specialią sąskaitą, skirtą rinkti paramai nuo gaisro nukentėjusiam R.Motiekaičiui. Sąskaitos numeris, į kurią galite pervesti pinigus: LT687300010158521470 („Swedbank“), gavėjas Lietuvos kompozitorių sąjunga, mokėjimo paskirtis: Parama Ramūnui Motiekaičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius