Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Policijos generalinis komisaras L.Pernavas priėmė A.Pauliukevičiaus iššūkį – išbandė galiūnų sportą

Policijos departamento generalinis komisaras Linas Pernavas dar gegužės mėnesį debiutavo kultūrizmo varžybose, o vasaros pabaigoje nusprendė priimti dar vieną trenerio Andriaus Pauliukevičiaus mestą iššūkį.
Andrius Pauliukevičius, Žydrūnas Savickas, Linas Pernavas
Andrius Pauliukevičius, Žydrūnas Savickas, Linas Pernavas / Asmeninio albumo nuotr.

L.Pernavą treniruojantis kultūristas A.Pauliukevičius 15min pasakojo, kad visai neseniai jiedu išbandė galiūnų sportą.

„Kadangi pats esu bandęs galiūnų mėgėjų sportą, vienu metu jam užsiminiau, kad jis kai kurias rungtis irgi galėtų padaryti. Mečiau jam iššūkį ir jis jį priėmė. Kviečiau žinodamas, koks yra jo fizinis pasirengimas ir tikėjau, kad jis gali tai padaryti“, – teigė A.Pauliukevičius.

Žiūrėkite video:

VIDEO: Linas Pernavas priėmė Andriaus Pauliukevičiaus iššūkį – išbandė galiūnų sportą

A.Pauliukevičius pasakojo, kad abu su L.Pernavu gyvena tarp Vilniaus ir Ignalinos, todėl jiedu pasirinko Molėtuose įsikūrusią galiūnų bazę, kurioje išbandė rąsto kėlimo ir padangos vertimo rungtis. Savo žiniomis su Linu pasidalijo ir stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas.

„Nėra geresnio galiūno visame pasaulyje, todėl labai apsidžiaugėme, kai jis pasisiūlė prisidėti. Taip ir gimė treniruotė trise. Pirmą kartą kažkokių stebuklų nepadarysi, nors Linas viską padarė labai gerai. Tai buvo pasibandymas, bet tikrai ne vienkartinis dalykas. Linas užsikabino ir jam šis sportas yra labai įdomus. Rugsėjo 1 dieną jis švęs 42-ąjį gimtadienį, tą dieną važiuosime ir vėl treniruosimės“, – džiaugėsi A.Pauliukevičius.

L.Pernavas ir A.Pauliukevičius susitiko prieš pusantrų metų. Pirmo susitikimo metu Linas išreiškė norą ateityje dalyvauti kultūrizmo varžybose. Po įtemptų treniruočių šiemet jis dalyvavo Lietuvos kultūrizmo čempionate ir tarp naujokų užėmė trečiąją vietą.

Andriaus Pauliukevičiaus/Facebook nuotr./Andrius Pauliukevičius ir Linas Pernavas
Andriaus Pauliukevičiaus/Facebook nuotr./Andrius Pauliukevičius ir Linas Pernavas

„Po gero pusmečio darbo kartu aš pamačiau, kad iš jo jau galima lipdyti kultūristą. Tačiau būtina paminėti, kad Linas sportavo nuo pat paauglystės. Didžiąją laiko dalį jis treniruodavosi komandinėse sporto šakose – futbole, krepšinyje, imtynėse. Darbas su štangomis jam buvo kaip pagalbinė disciplina. Dėl traumų komandines sporto šakas jam teko apriboti, nes jos yra rizikingos, o kultūrizme šio dalyko gali išvengti.

Per pirmą pusmetį aš įvertinau jo stiprias ir silpnas vietas, silpnąsias per tą laikotarpį aplyginome. Grubiai išsireiškus, po pusmečio jis tapo pusfabrikačiu, iš kurio jau buvo galima lipdyti kultūristą, bet jo sportavimo stažas jau siekė keliolika metų. Kalbant apie varžybinį kultūrizmą, nepasiruošusiems žmonėms reiktų mažiausiai penkerių ar dešimt metų ruošimosi“, – teigė A.Pauliukevičius.

Organizatorių nuotr./Dešinėje - Linas Pernavas
Organizatorių nuotr./Dešinėje - Linas Pernavas

Pasak A.Pauliukevičiaus, Linas sau gali kelti ir didesnių iššūkių. „Šiuo konkrečiu momentu didesnių planų nėra, bet niekada negali žinoti, kas iš to išaugs. Jam gerai sekasi, o galiūnų mėgėjų sportas populiarėja ir atsiranda svorio kategorijos iki 105 ar 90 kilogramų. Jeigu jam gerai seksis, nebus traumų, gali būti, kad jis tą dalyką pabandys ir varžybiniame lygmenyje. Tačiau tam reikalingas šiek tiek ilgesnis įdirbis. Bet kokiu atveju, jis nemes ir kultūrizmo – greičiausiai vėl dalyvaus varžybose sekančiais metais“, – 15min pasakojo A.Pauliukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius