Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Popiežiaus Pranciškaus sutiktuvėse – ir žinomi žmonės: „Negalėjome praleisti istorinio įvykio“

Lietuvoje besilankantis popiežius Pranciškus į sostinės centrą pritraukė tūkstančius tikinčiųjų. Tarp susirinkusiųjų susitikti su popiežiumi šeštadienį Vilniuje buvo galima išvysti ir žinomų žmonių.
Popiežiaus Pranciškaus vizitas Lietuvoje
Popiežiaus Pranciškaus vizitas Lietuvoje / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Susitikimo su popiežiumi akimirkomis žinomi žmonės dalijosi socialiniuose tinkluose. Futbolininko Deivido Česnauskio žmona Vaida Grikšaitė-Česnauskienė feisbuke neslėpė džiaugsmo, galėdama dalyvauti istoriniame įvykyje.

„Užteko pabūti šalia, pamatyti iš arti, kad pasijaustum pakylėtai ir kitaip – „lengviau“ širdyj. Grįžome namo kaip ant sparnų. Vyresnysis sūnus Deividas prieš kelias dienas pasidalino mintimi: „Mama, o žinai kodėl Leo Messi vienas geriausių futbolininkų ir jam taip gerai sekasi? O todėl, kad Popiežius Pranciškus gimė Argentinoje, kaip ir Messi“. O jaunėlis Rojus po susitikimo prezindentūros kiemelyje: „Mama, jaučiuosi Popiežiaus palaimintas ir man dabar labai seksis futbole!!!“, – feisbuke rašė V.Grikšaitė-Česnauskienė.

15min V.Grikšaitė-Česnauskienė pasakojo, kad jai teko dalyvauti ir popiežiaus Jono Pauliaus II vizite 1993 metais.

„Jo vizitas buvo suplanuotas Šiluvoje, ten kaip tik gyveno mano kūma. Popiežius į Šiluvą atskrido sraigtasparniu, o nusileidimo aikštelė buvo įrengta visai netoli to namo. Jo vizitą prisiminsiu visą gyvenimą, tad ir šįkart negalėjome praleisti tokio istorinio įvykio – su visa šeima laukėme popiežiaus Pranciškaus vizito“, – džiaugėsi V.Grikšaitė-Česnauskienė.

15min fotografas prie Aušros vartų užfiksavo aktorę Eglę Jackaitę, atvykusia su šokėja Kristina Navickaite-Tina.

„Labai laiminga diena, nepaprastai stipri emocija. Buvau palaiminta, nes jis palietė mano ranką, pažiūrėjo man į akis. Ta ranka jo tokia tėviška, kažkas tokio šilto šilto. Iš jo sklido tikra meilė, labai stipri energetika. Susikaupė ašaros... Apskritai ten būnant visus sujungė meilė ir viltis. Žodžiais neina nusakyti, kaip aš jaučiausi. Esu labai laiminga ir dėkinga, kad man pavyko čia būti“, – 15min pasakojo E.Jackaitė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jackaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jackaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kristina Navickaitė-Tina
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kristina Navickaitė-Tina

15min renginių organizatorius Jogaila Morkūnas pasakojo, kad popiežių matė iš labai arti, tačiau tuo metu visos mintys sukosi apie darbą.

„Mes dirbome – įrenginėjome visus garsus, šviesas ir pan., tad tikroji emocija buvo kažkur kitur. Tik kai dabar žiūriu nuotraukas, suprantu, kas ten vyko. Buvo labai didelis stresas. Mūsų kasdienybė yra renginiai, bet net didžiausioj arenoj būna mažiau streso nei šiandien įjungti du mikrofonus ir pastatyti šešias lempas. Meldžiau aukščiausiojo, kad greičiau tas reikalas pasibaigtų ir nebūtų jokių techninių nesklandumų“, 15min sakė J.Morkūnas.

Aktorei Nijolei Narmontaitei taip pat pasisekė išvysti popiežių Pranciškų. Vaizdo įrašu ji pasidalijo socialiniame tinkle.

„Sutikau popiežių ir net akies krašteliu užmačiau mojuojantį...“, – džiaugėsi N.Narmontaitė.

Asmenuke feisbuke pasidalijo ir renginių organizatorė Elena Puidokaitė su atlikėju, prodiuseriu ir dainų autoriumi Stanislavu Stavickiu-Stano. Naujienų agentūra „Reuters“ Katedros aikštėje užfiksavo ūkininką bei modelį Joną Misevičių su seserimi Ieva.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Misevičius su seserimi Ieva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Misevičius su seserimi Ieva

Sportinių šokių čempionė Miglė Klupšaitė taip pat iš arti stebėjo popiežiaus vizitą.

„Sulaukti kvietimo iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės dalyvauti Jo Šventenybės Popiežiaus Pranciškaus susitikime su valdžios, pilietinės visuomenės atstovais bei diplomatijos korpuso nariais ir išgirsti gyvai šio nuoširdaus ŽMOGAUS pirmąją oficialią kalbą Lietuvoje! Man buvo didelė garbė“ – feisbuke rašė M.Klupšaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Popiežius Pranciškus Lietuvos jaunimui: negražus gyvenimas stovint prieš veidrodį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius