Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė šokio ritmu: čempionai Miglė Klupšaitė ir Jokūbas Venckus rugsėjį išpildys savo svajonę

Miglę Klupšaitę (24) ir Jokūbą Venckų (25) galima drąsiai vadinti geriausia Lotynų Amerikos sportinių šokių pora Lietuvoje. Vedami bendro tikslo šokėjai skina laurus prestižiškiausiuose pasaulio šokių konkursuose, o dabar įgyvendino ir dar vieną didžiųjų gyvenimo svajonių – šokių pasaulio paslaptimis jųdviejų įkurtoje „MJ sportinių šokių akademijoje“ nuo šiol dalinsis ir su kitais.
Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė
Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė / Irmanto Gelūno ir asmeninio albumo nuotr.

Miglė į šokio pasaulį įžengė būdama 5-erių, Jokūbas – 7-erių. Ir nors nuo pat vaikystės jiedu intensyviai mokėsi sportinių šokių subtilybių, nė vienas iš jų nesitikėjo, kad džiaugsis stulbinama sėkme – Lotynų Amerikos sportinių šokių pasaulio reitinge jiedu yra pirmajame geriausių pasaulio šokėjų porų 25-tuke maždaug tarp 2600 reitinguotų šokėjų.

Suvedė bendras tikslas

15min Miglė ir Jokūbas pasakojo, kad jiedu pažįstami nuo vaikystės, tačiau šokių aikštelėje dažnai prasilenkdavo ne kaip partneriai, o kaip tikri konkurentai.

„Varžydavomės įvairiuose konkursuose Lietuvoje ir užsienyje. Jokūbas nesivaržė, nes galvojo, kad yra geresnis už mane“, – juokėsi Miglė.

Tačiau viskas aukštyn kojomis apsivertė tuomet, kai 12 klasėje Miglė iš Šiaulių persikraustė į Vilnių ir pradėjo šokti tame pačiame sportinių šokių kolektyve.

„Tuo metu mums abiems reikėjo ieškoti naujų šokio partnerių. Pradėję daugiau bendrauti supratome, kad sutampa mūsų požiūris. Mes visą savo gyvenimą norime skirti šokiams, todėl nusprendėme, kad tą darysime kartu. Mus suvedė meilė šokiui ir vienodi gyvenimo siekiai“, – šypsojosi J.Venckus.

VIDEO: Daugkartiniai Lietuvos sportinių šokių čempionai Miglė Klupšaitė ir Jokūbas Venckus

Bemiegės naktys – ne tik dėl medalių

Miglės ir Jokūbo dienotvarkė paprasta – nuo pirmadienio iki sekmadienio jie... dirba. Darbo dienomis veda šokių pamokas, treniruojasi, o savaitgaliais skrenda į sportinių šokių stovyklas ar čempionatus. Per dvi savaites aplankyti bent keturias valstybes Miglei ir Jokūbui nuostabos nekelia – tokia jų kasdienybė.

„Kai pusantrų metų be sustojimo dirbi, poilsio, žinoma, norisi. Mes nežinome, kas yra šventinės dienos ar savaitgaliai, to nesuprantame. Bet mums patinka, mes pasisemiame energijos iš kitų žmonių.

Save vadiname profesionalais, bet tam, kad galėtume drąsiai tą teigti, turime labai rimtai žiūrėti į savo darbą. Tam žmogus turi skirti visą savo laiką, jam neturi būti svarbūs jokie kiti pašaliniai veiksniai ir jis turi labai aiškiai matyti savo kryptį ir daryti viską, kad jam pasisektų. Įvertinimai konkursuose, kuriuos mes esame gavę, yra didelio darbo vaisius“, – sakė J.Venckus.

Asmeninė nuotr./Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė
Asmeninė nuotr./Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė
Asmeninė nuotr./Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė
Asmeninė nuotr./Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė

Miglė ir Jokūbas įsitikinę, kad šokis – daug daugiau nei tobulai išmokti žingsneliai. Pirmiausia, šokiu gali išreikšti savo asmenybę, emocijas. Antra, mokėdamas šokti, žmogus įgyja daug daugiau gyvenimiškos patirties.

„Tai nėra tik išmoktų judesių visuma. Kiekvienas turi unikalią asmenybę ir šokiu turėtų perteikti ją. Vienas yra drąsesnis, kitas – kuklesnis ir ne visi judesiai kiekvienam tinka. Be to, žmogus išmoksta labai daug kitų dalykų, tokių kaip mandagumas, bendravimas. Šokis labai vienija ir žmogus tampa labai komunikabilus.

Ypač svarbu yra tai, kad išmokstama disciplinos. Tu žinai, kad turi mokytis, kad savaitgalį važiuosi į varžybas ir negalėsi išeiti pabūti su draugais. Gyvenimas yra šiek tiek kitoks nei kitų ir tai žavi. O kai galiausiai už savo darbą gauni kokį nors įvertinimą, supranti, kad judi tinkama linkme. Tiesa, įvertinimas nėra tai, kad iškovoji pirmą, antrą ar trečią vietas. Dažniausiai įvertinimas yra tai, kaip tave žmonės palaiko, ir tai, ką tau kiti pasako po varžybų“, – sakė M.Klupšaitė.

Tam pritaria ir J.Venckus. Pasak jo, ne taurės ir medaliai daro žmogų laimingą, sportiniai šokiai turi daug didesnę reikšmę.

„Tu nuolat sportuoji, esi sveikas, lankstus ir stiprus. Be to, kiekvienas per šokį išmoksta ir kitų dalykų. Net tas, kuris šoko tik vaikystėj ir paskui pasuko kita linkme, vis tiek gavo suvokimą apie ritmą. Juokiamės, kad kai ateina šokėjas į darbo pokalbį su savo pasitempimu ir laikysena, jis atrodo labiau pasitikintis savimi. Juk jį ir priims į darbą!“ – šypsojosi J.Venckus.

Asmeninė nuotr./Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė
Asmeninė nuotr./Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė

Pora ir šokiuose, ir gyvenime

Stereotipas, kad laimingu poros gyvenimu gali džiaugtis tik skirtingų asmenybių ir profesijų žmonės, Miglei ir Jokūbui negalioja. Anaiptol, jiedu 24 valandas per parą yra drauge.

„Daugelis to nesupranta ir stebisi, kaip mes vis dar taip gerai sutariame. Visą savo laiką praleidžiame kartu – mums tai teikia didelį džiaugsmą“, – sakė M.Klupšaitė.

Ir nors profesionalių šokėjų gyvenime, atrodo, šeimą ir darbą suderinti yra ypač sunku, M.Klupšaitė ir J.Venckus ateityje planuoja ne tik vestuves, bet ir gausų būrį vaikų.

„Kol kas nemanome, kad tuoktuvės ką nors pakeistų. Mes jau jaučiamės kaip šeima – kartu kuriame ateitį, verslą, siekiame aukščiausių sportinių rezultatų. Mes juk ir taip visada kartu. Dabar norime pasiekti gyvenime tiek, kad ateityje galėtumėm skirti kuo daugiau laiko savo vaikams. Norime sukurti gerą pamatą savo vaikams, kurių turėsime daug“, – 15min pasakojo M.Klupšaitė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daugkartiniai Lietuvos sportinių šokių čempionai Miglė Klupšaitė ir Jokūbas Venckus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daugkartiniai Lietuvos sportinių šokių čempionai Miglė Klupšaitė ir Jokūbas Venckus

Įgyvendino gyvenimo svajonę

Miglė ir Jokūbas įgyvendino vieną didžiųjų gyvenimo svajonių ir jau šį rudenį duris atveria jųdviejų „MJ sportinių šokių akademija“. Pora teigė, kad apie profesionalią šokių studiją svajojo nuo tų dienų, kai suprato, kad šokis tapo svarbiausia jų gyvenimo dalimi. Kaip patys sako, juk visą gyvenimą ir dirbi tam, kad galėtum perduoti visas savo žinias ir ateity išugdyti būsimus pasaulio čempionus.

„Nevažinėtum juk visą gyvenimą į visas pasaulio varžybas, neinvestuotum viso savo laiko ir finansų vien tam, kad tau tiesiog smagu. Norisi grįžtamojo ryšio. Būtent dėl to mes atidarome savo studiją“, – sakė M.Klupšaitė.

Miglė ir Jokūbas teigė, kad sunkiu darbu sieks, jog jų šokių klubas būtų vienas geriausių Lietuvoje.

„Pas mus dirbs 3 treneriai, kurie baigė sportinius šokius Klaipėdos universiteto sportinių šokių katedroje. Jie yra puikiai įsigilinę į šią sporto šaką ne tik kaip profesionalūs šokėjai, bet ir kaip pedagogai, ko dažniausiai kiti klubai neturi.“

Miglė ir Jokūbas pasiryžę pakeisti Lietuvoje nusistovėjusius stereotipus ir suteikti galimybę šokti visiems norintiems.

„Norime labai plėstis ir priimti kuo daugiau šokėjų, supažindinti ir paprastus žmones su šokiu, kad šis sportas taptų pasiekiamas visiems. Norime pakeisti stereotipus, kad šoka tik mergaitės, ar kad šokti yra labai brangu. Kadangi daug keliaujame, matome, kaip kitose šalyse yra vertinamas šokis. Norisi atverti žmonių akis ir parodyti, kad galima šokti ne tik Lietuvoje, kad galima dalyvauti konkursuose užsienyje, galima vykti į tarptautines stovyklas, prisiliesti žmonėms prie kitų kultūrų ir kitokio požiūrio. Mūsų vaikams, kurie šoks mūsų klube, parodysime kitą sportinių šokių pusę. Lietuva gali tapti šokių šalimi“, – sakė J.Venckus.

Ko reikia, norint pradėti šokti? „Svarbiausia, kad vaikas patektų į tinkamas rankas. Tuomet pradedama dirbti ir profesionalai nulipdo talentą. Tad šokti gali visi – nebūtinai reikia turėti talentą“, – 15min pasakojo M.Klupšaitė ir J.Venckus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius