Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko „Liepsnojantis Kalėdų ledas“: žvaigždės prabilo apie meilę

Tryliktą kartą didžiausiose Lietuvos arenose ledo šou gerbėjai išvys „Liepsnojančiame Kalėdų lede“ tiek tradiciškai, tiek pirmą kartą mūsų publikai pasirodančias dailiojo čiuožimo žvaigždes. Pirmasis turo spektaklis ketvirtadienio vakarą surengtas Kauno „Žalgirio“ arenoje.
 Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Istorija apie meilę

Ledo šou mūsų šalyje rengianti garsiausia visų laikų Lietuvos čiuožėjų pora Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko iš anksto nepasakojo, kokią pasaką kurs jie ir kviestiniai svečiai. „Kiekvienas, stebėdamas tai, kas vyksta, galės susikurti savąją istoriją“, –  patikino P.Vanagas. 

Anot jo, dažniausiai „Liepsnojančiame Kalėdų lede“ kalbama apie meilę. Jo įsitikinimu, įspūdį publikai turėtų padaryti vienu metu išsiskleisiantys 120 skėčių. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka

Tiek šou siužetą, tiek muziką parenka patys organizatoriai – P.Vanagas ir M.Drobiazko. Likus kelioms dienoms iki pasirodymo visuomet rengiamos net kelios visų pasirodančiųjų treniruotės. Neatsiejama „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ dalimi per daugiau nei dešimtmetį tapo šou vedantis Dainius Martinaitis. 

Truputis egzotikos

P.Vanagas kaskart pasirūpina, kad mūsų šalies dailiojo čiuožimo mėgėjai ant ledo išvystų kuo įvairesnio stiliaus čiuožimo meistrus. Tarp daugiau kaip 200 „Liepsnojančiame Kalėdų lede“ jau pasirodžiusių čiuožėjų iš įvairių pasaulio šalių (Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Rusijos, Kinijos, Čekijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos ir kitų) – ne vienas olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Denis Vasiljevs
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Denis Vasiljevs

„Pasirodymai Lietuvoje mums tarsi gaivaus oro gūsis. Nors organizuoti šou nėra paprasta, bet dirbti gimtinėje – miela”, – sakė P.Vanagas. 

Šiemet tarp „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ atlikėjų yra Kanados dailiojo čiuožimo žvaigždė Elladj Balde, dešimtkart Čekijos bei Europos dailiojo čiuožimo čempionas Tomašas Verneris, Pasaulio jaunimo ir Europos dailiojo čiuožimo čempionas Dmitrijus Dmitrenko iš Ukrainos, Latvijos dailiojo čiuožimo čempionas Denisas Vasiljevsas, Pasaulio profesionalų porinio čiuožimo čempionų pora iš Didžiosios Britanijos – Fiona Zaldua ir Dmitrijus Suchanovas, Pasaulio profesionalų dailiojo čiuožimo čempionas Gary Beacomas iš Kanados, pasaulio profesionalų čempionai Elena Leonova ir Andrėjus Chvalko. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Elena Leonova ir Andrey Khvalko
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Elena Leonova ir Andrey Khvalko

Pirmą kartą Lietuvoje pasirodo akrobatų ant ledo pora – brazilė Carolina Madeira Soares ir kanadietis Carlas Des-Rosiers, tradiciškai renginyje dalyvauja ir jaunosios Lietuvos čiuožimo žvaigždės – Godos Butkutės ir Nikitos Jermolajevo pora.

„Elladj yra šių metų šou žvaigždė. Tiek jis pats, tiek jo čiuožimas yra egzotiškas. Elladj į Lietuvą bandėme pasikviesti ne sykį. Tačiau tik šįmet viskas tam susiklostė palankiai”, – sakė P.Vanagas. 

„Liepsnojančio Kalėdų ledo“ premjeros bus rodomos ir gruodžio 26-ąją Klaipėdos „Švyturio“ arenoje bei gruodžio 27-ąją Vilniaus „Pramogų“ arenoje. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka

Naujuosius metus pasitiks danguje

Po pasirodymų Lietuvoje iki gruodžio 31-osios P. Vanagas ir M. Drobiazko dar spės sudalyvauti pasirodymuose ant ledo Baltarusijoje, Vokietijoje, Italijoje. 

„Tą minutę, kai laikrodis muš vidurnaktį, skrisime į Sankt Peterburgą. Taip Naujuosius metus pasitiksime pirmą kartą“, – sakė P.Vanagas. 

Sausį poros laukia grandiozinis turas po Rusiją, Baltarusiją, Izraelį. Sudalyvavę keturiasdešimtyje pasiodymų jie tikisi dviems ar trims dienoms nuskristi į mėgstamą viešbutį Egipte, Šarm El Šeicho kurorte ir ten truputį pailsėti. „Mums tiek pasyvaus poilsio pakanka. Norime panardyti, pasigrožėti žuvytėmis“, – sakė P.Vanagas. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka

Vėliau jis ir M.Drobiazko turės šiek tiek poilsio. Po to – pasirengimas šou Lietuvoje ir vieninteliam visų laikų populiariausiam televizijos projektui „Ledynmetis”, vykstančiam Rusijoje. Pastarasis trunka keturis mėnesius ir jame šešerius metus dalyvaujanti pora patiria tikrus išbandymus. Sunkiausias, pasak P.Vanago, paskutinis mėnesis. 

„Nors projekto metu su Margarita retai tesimatome. Man treniruotės vyksta nuo vidurnakčio iki 3 val. nakties. Kai grįžtu namo, Margarita keliasi...“ – pasakojo P. Vanagas. 

Į klausimą, kaip dėmesį parodo Margaritai, čiuožėjas sakė visuomet paruošiąs pietus, nors juos kartu suvalgo retai. „O pusryčiais rūpinasi Margarita. Jau esame pripratę prie tokio grafiko ir jis mums patinka“, – sakė P. Vanagas. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Šou akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius