Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pozuodamas savo portretui, Marijonas Mikutavičius atsipalaidavo ir laidė žiaurius juokelius

„Pamenu, kai pamačiau tik ką gimusį sūnų ir pagaliau atsipalaidavau, pajuokavau: „Ieva, kaip mes, tokie gražūs žmonės, padarėme tokį negražų kūdikį?“ Maniau, mane tos sesutės sudraskys į gabalus už tokius juokelius“, – prisipažino Marijonas Mikutavičius , duodamas interviu internetinio „Youtube“ laidai „Meno detektorius“.
 Ligita Juknevičiūtė, Marijonas Mikutavičius
Ligita Juknevičiūtė, Marijonas Mikutavičius / Laidos „Meno detektorius“ nuotr.

,,Meno detektorius“-tai žurnalistės Ligitos Juknevičiūtės laida, kuriama kartu su ilgamečiu kolega muzikantu ir prodiuseriu Remigijum Ruokiu.

Šios laidos formatas gimė Ligitos galvoje, kai ilgą laiką televizijoje dirbanti ir du romanus („Vestuvių nebus!“ ir „Vestuvės bus!“) parašiusi žurnalistė atgaivino savo seną hobį-tapybą. „Meno detektorius“ yra originalaus pasaulyje analogo neturinčio formato pokalbių laida, kurioje žurnalistė kalbina garsius žmones ir tuo pačiu metu tapo jų portretus.

Laidos „Meno detektorius“ nuotr./ Ligita Juknevičiūtė, Marijonas Mikutavičius
Laidos „Meno detektorius“ nuotr./ Ligita Juknevičiūtė, Marijonas Mikutavičius

Filmuodamasis šioje laidoje, Marijus Mikutavičius atsipalaidavo ir buvo itin atviras. Paklaustas, ar yra dalyvavęs tardyme, Marijonas prisiminė mokyklos laikus, kai jį, dar nepilnametį, dėl dviračių vagystės mokykloje išsikvietė tardytojas ir švelniai iškamantinėjo. „Tik namie supratau, kad jis labai gražiai mane ištardė ir sužinojo viską, ko reikia. Aš išdaviau savo draugus“, – prisipažins Marijonas pusiau juokais, pusiau rimtai.

Kalbėdama apie dvasinius potyrius, Marijonas prisipažino, kad netiki angelais ar antgamtinėmis būtybėmis. „Tiesą sakant, aš užaugau nekrikštytas, ir tik būdamas 29 metų, per vieną vakarėlį gurkšnodamas vyną su vyresniu draugu, nusprendžiau pasikrikštyti. Kitą dieną taip ir padarėme. Deja, niekas nepasikeitė. Tikiu, kad Jėzus Kristus buvo realus žmogus, bet netikiu drakonais“, šmaikštavo Marijonas.

Pokalbio metu Marijonas nejučia išsikalbėjo įvairiausiomis temomis-apie tėvystę, depresijas, medžioklę, muzikines krizes ir gyvenimo prasmę: „Stengiuosi nebekvaršinti galvos apie gyvenimo prasmę nuo tada, kai sulaukiau 40. Pasėti kuo daugiau savo sėklos, kaip sako mano draugas, turbūt ir yra gyvenimo prasmė.“

Laidos „Meno detektorius“ nuotr./Marijonas Mikutavičius
Laidos „Meno detektorius“ nuotr./Marijonas Mikutavičius

,,Na, būtų gerai dar ir tuos vaikus užauginti“, -pastebės Ligita Juknevičiūtė, kurią su Marijonu draugystė dar nuo bendrų žurnalistikos studijų Vilniaus Universitete. Patikinęs savo buvusią kursiokę, kad vestuvės su kūdikio mama Ieva Daugirdaite tikrai bus, Marijonas, deja, neatskleidė vestuvių datos ir vietos.

Po interviu pagaliau pamatęs savo portretą, Marijonas pajuokavo: „ Ar aš tikrai toks rubuilis, gal galėtum truputį nuimti žandus ir smakrą? Toks jaunatviškai patinęs, bet nieko, man patinka“.

Vėliau vyras prisipažino, kad tokia patirtis buvo įdomi. „Pirmą kartą pozavau portretui ir dar tuo pačiu metu daviau interviu, tad, kol žurnalistė-menininkė tapė, kartais pasijusdavau lyg kalbėčiausi su savimi“. „Tai nėra blogai“, -reziumuoja projekto autorė L.Juknevičiūtė.

„Kol aš tapau, pašnekovas nejučia ima pasinerti į save, o su savim juk esi ypač atviras ir atsipalaidavęs, tad meno pagalba žmogus atsiveria ne prasčiau, nei tikrinamas melo detektoriumi. Iš to ir gimė laidos pavadinimas-„Meno detektorius“. Esu labai dėkinga Marijonui už pasitikėjimą, juk galėjau jį nutapyti kaip Kisa su Benderiu nupiešė tą „Sėjėją“ filme“12 kėdžių“, - juokavo tapanti žurnalistė.

Ateityje ,,Meno detektorius“ planuoja keltis į viešas erdves, numatyti filmavimai ir pokalbių portretai įvairiose netikėtose Lietuvos vietovėse, taip pat ir su salėse žiūrovais.

VIDEO: Marijonas Mikutavičius "Meno detektorius"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius