Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praktiški grožio patarimai: kaip tinkamai prižiūrėti veido odą ir pasirinkti makiažo priemones?

Visiems senai žinoma ir aiški tiesa, kad daugybė faktorių – maistas, žalingi įpročiai, stresas ar tam tikri amžiaus tarpsniai stipriai įtakoja žmogaus veido odos būklę. Taip pat pabrėžtina, jog mūsų veidas – tai mūsų vizitinė kortelė. Tik kaip tinkamai prižiūrėti savo veido odą? Kokias dekoratyvinės kosmetikos priemones naudoti, kad galėtume pabrėžti savo grožį ir išskirtinumą?
Olesios Žuravliovos makiažas, modelis Gretė
Olesios Žuravliovos makiažas, modelis Gretė / „Makeup and image school“ nuotr.

Norint pasirinkti tinkamas priežiūros priemones, visų pirma reikia išsiaiškinti koks yra Jūsų veido odos tipas (normali, sausa, riebi, mišri) ir odos pakitimus – problemas ( kuperozė, randai, jautrumas, pigmentinės dėmės ir pan.), kuriuos galite nustatyti remiantis moksliniais šaltiniais, ar konsultuojantis su specialistu.

Taigi, išsiaiškinus savo odos savybes, labai paprasta pasirinkti pagrindines veido odos priežiūros priemones, kurias būtina naudoti tiek ryte tiek vakare.

Išskiriamos pagrindinės veido odos priežiūros priemonės: akių makiažo valiklis ir veido odos priemonė šalinti makiažo likučiams ar nešvarumams.  Šios priemonės skiriasi savo konsistencijomis ir taikomos skirtingiems odos tipams (putos, gelis pienelis ir kt. ). Labai svarbu po veido odos nuvalymo, naudoti tonizuojantį losjoną, kuris reguliuoja odos pH, po kiekvieno sąlyčio su vandeniu. Na ir  tam, kad būtų pilnai paruošta ir apsaugota oda, reikalingas veido odos kremas, taip pat atitinkantis Jūsų odos tipą.

„Išsiaiškinus, kaip tinkamai paruošti veido odą (nuvalius ir tonizavus, bei padengus „lengvu“ kremu) galima imtis makiažo, kuriam šis paruošimas yra labai aktualus dėl pačios atlikto makiažo kokybės bei išsilaikymo trukmės“, – sako „Makeup and image school“ įkūrėja Olesia Žuravliova.

Makiažo priemonės parenkamos taip pat pagal odos savybes:  

1.  Maskuoklis. Žalios spalvos naudojamas raudoniui ir kapiliarams maskuoti.  Geltonas – melsvos kraujagyslėms, mėlynėms. Baltas – papilkėjusioms zonoms. Alyvinis – rudos pigmentinėms dėmėms.

2. Toninis kremas/pudra. Parenkama pagal odos tipą: riebiai, sausai ar brandžiai odai.

3. Biri (riebiai odai) arba sausa kompaktinė (normaliai, sausai odai) pudra, toniniam  kremui/pudrai fiksuoti, dėl ilgo išsilaikymo, ir sekančių priemonių kokybiško panaudojimo.

4. Sausas/kreminis dviejų spalvų modeliantas – tam tikriems veido formos bruožams išryškinti arba paslėpti.

5. Skaistalai: parenkami pagal spalvinį tipą (šilti – persikiniai arba šalti –  rožiniai atspalviai).

6. Akių pieštukas  – blakstienų linijai, bei akių formai išryškinti.

7. Šešėliai. Reikalingiausios spalvos: rudas, juodas, kreminis, smėlio spalvos.

8. Blakstienų tušas: didinantis apimtį, ilginantis. Siūloma pasinaudoti ir spalvotais blakstienų tušais: rudaakėms tiks violetiniai atspalviai, žaliaakėms ir mėlynakėms – mėlini ir žali (tačiau labai svarbu atsižvelgti į kuriamą įvaizdį).

9. Lūpų dažai tinka visoms – viskas priklauso kokio spalvinio tipo esate. Dienos metu kiekvienai užtenka ir lūpų blizgio, tačiau vakariniam makiažui labiausiai tinkami lūpų dažai.  Spalvą rekomenduojama taikyti prie skaistalų atspalvio.

„Makeup and image school“ nuotr./Olesios Žuravliovos makiažas, modelis Gretė
„Makeup and image school“ nuotr./Olesios Žuravliovos makiažas, modelis Gretė

Labai svarbu!

–  Pasirinkti natūralią odos spalvą atitinkantį toninį kremą/pudrą. Rinktis lengviausia taikant prie kaklo odos spalvos. Atkreipkite dėmesį, jog tamsesnio atspalvio toninis kremas sendina.

–   Tolygiai padengti sausą birią ar kompaktinę pudrą – kad veidas neliktų „dėmėtas“.

– Retušuoti padengtą veido modeliavimo priemonę, taip, kad nesimatytų kur modeliavimas prasideda ir kur baigiasi. Svarbu reguliuoti modelianto intesyvumą, vietose, kurias norima pabrėžti.

–   Atliekant antakių korekciją, labai svarbu atsižvelgti į veido formą: jeigu Jūsų veidas yra pailgos formos, tai jokiu būdu Jums netinkama iškelta antakių forma ir atvirkščiai. Antakių korekcijai naudojamas pieštukas arba akių šešėliai. Itin įgudusioms rekomenduojamos specialios vandeniui atsparios priemonės antakiams formuoti – tai garantuos, jog Jūsų antakiai įpusėjus dienai niekur neišnyks.

– Šiuo metu populiarūs grafiškos formos antakiai, tačiau prisiminkite, jog tai, kas madinga, nereiškia, kad visiems vienodai tinka. Jeigu nesate kontrastingų bruožų – nesiremkite grafiškų formų tendencijomis.

–  Skaistalų ir lūpų dažų (šilti arba šalti) atspalvius reikėtų rinktis pagal Jūsų spalvinį tipą, kurį nustatysite išanalizavę savo natūralią plaukų bei odos spalvą.

– Makiažo intensyvumą reikėtų rinktis pagal makiažo tipus ir jo paskirtį: dieninis – dalykinis, vakarinis, proginis ar teminis.

Turbūt kiekvienas žmogus, ir veikiausiai, visos moterys visuomet siekia atrodyti stulbinančiai ir stengiasi, neleisti išblėsti savo žavesiui. Tad tinkamai paruošus odą ir subtiliai pasirinkus makiažo spalvas, kiekviena lengvai gali paryškinti savo natūralų ir išskirtinį grožį.

Parengė Olesia Žuravliova –  „Makeup and image school“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius