-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pramogų pasaulio poros: vyrų ar moterų tarpusavio draugystė stipresnė?

Moterų draugystė ypatinga – rytiniai pašnekesiai prie kavos puodelių, ilgi pokalbiai vakarais apie praėjusią darbo dieną, paslaptys ir, žinoma, apkalbos. Dailiosios lyties atstovės sutiks, turėti geriausią draugę yra didelė vertybė. Ne paslaptis, kad draugių būryje kyla nesutarimų, pykčio ar pavydo, tačiau sakoma, kad vyrai, priešingai nei moterys, tokių ginčų savo draugų rate vengia. Apie vyrų ir moterų draugystę, jų ypatumus bei skirtumus 15min pakalbino žinomas pramogų pasaulio poras.
Marijus ir Livija Gradauskai, Remigijus Daškevičius ir Karolina Meschino bei Aušra Štukytė su Dmitrijumi Radinu
Marijus ir Livija Gradauskai, Remigijus Daškevičius ir Karolina Meschino bei Aušra Štukytė su Dmitrijumi Radinu / 15min nuotr.

Apie vyrų bei moterų draugystės skirtumus savo nuomone sutiko pasidalinti jau kuris laikas šiltus jausmus Dmitrijui Jaruševičiui puoselėjanti Gintarė Gurevičiūtė. Moteris teigia mananti, kad vyriška draugystė yra stipresnė, mat jie sugeba išlaikyti gerus santykius su vaikystės draugais.

„Vyrai yra paprastesni ir jų draugystė paprastesnė, o tarp moterų pasitaiko daugiau intrigų. Jos, matyt, iš prigimties yra nelabai stabilios, o tai atsiliepia ir draugystėje“, – šypsodamasi pasakojo Gintarė.

Televizijos laidų vedėja neslėpė džiaugsmo ir teigė esanti laiminga, kad su Dmitrijumi puoselėja gražius santykius, o ginčų jų poroje pasitaiko retai: „Mūsų sėkmingų santykių paslaptis – Dimos mokėjimas susivaldyti, išklausyti. Aš nesu iš tų žmonių, kurie rėkauja, bet kai supykstu – ištyliu ir kaip nors skaudžiai įkandu, o jis niekada neatsako tuo pačiu. Netgi pirmas prieina ir mes susitaikom, atsiprašom vienas kito.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius

Tinklaraščio „Motyvuoti atletai“ įkūrėjas Artūras Swanas ir jo žmona, tinklaraštininkė Ieva Swan teigia pastebintys, kad vyrai dažnai nesupranta moterų, o moterys – vyrų, tačiau šią problemą galima labai lengvai išspręsti, tereikia žinoti skirtumus, kurie kartais trukdo skirtingoms lytims susikalbėti.

„Svarbiausia suprasti visus pliusus, minusus ir su jais sugebėti susigyventi. Jei to nepadarai – išsiskiri. Tada žmonės sako: „Nesutampa charakteriai“, o iš tikrųjų tu nepriimi žmogaus minusų. Pas mus namuose taip pat būna visko – peštynių ir uraganų, tik mes su jais susigyvenam“, – 15min pasakojo Ieva.

Ji teigia pastebinti, kad moterys, priešingai nei vyrai, dažniausiai visko pavydi. Nors tinklaraštininkė negalinti pakomentuoti, kas gi vyksta vyrų draugijoje, ji mano, kad stipriosios lyties atstovai neįžvelgia tiek daug problemų, kiek moterys: „Pavyzdžiui, darbe, kur moterų kolektyvas – kyla konfliktai, apkalbos, o vyrai tikrai tokių ginčų vengia.“

Tokiai Ievos nuomonei pritaria ir jos vyras Artūras. Sportininkas gyvendamas su Ieva pastebi, jog vyrai į viską žiūri paprasčiau.

„Moterys išgirdusios dviejų žodžių frazę iš karto moka interpretuoti problemą ir susikurti savo vaizdinį, kaip ta problema turi atrodyti. Dėl to tarp moterų ir vyksta tokios apkalbos, konfliktai, ko vyrai nedaro. Jie tiesiog yra racionalūs, o moterys mėgsta viską apipavidalinti, pagražinti, aštriau pakalbėti ta tema“, – 15min kalbėjo Artūras.

Paklausti apie ginčus šeimoje, sutuoktiniai teigia visada išklausantys vienas kitą ir su skaitytojais dalijasi patarimu – svarbiausia žmonai nevadovauti, jos nemokyti, kaip elgtis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ieva Pauliukonytė ir Artūras Lebedenko
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ieva Pauliukonytė ir Artūras Lebedenko

„Vyrams svarbu nemokyti savo žmonų arba merginų, nes joms visiškai neįdomi vyro nuomonė ir pamokymų jos nepriima. Moteris galvoja, kad ji ir taip žino, ką reikia daryti. Kartais ir aš klystu šioje vietoje, galvoju – paaiškinsiu, padėsiu, bet po to suprantu, kam aš čia vargstu“, – juokėsi Artūras.

Aktorė Aušra Štukytė sako mananti, kad lytis neturi įtakos draugystės stiprumui ar silpnumui, ją lemia pats žmogus ir jo savybės: „Jei kompaniją sieja nuoširdus, abipusis rūpestis, meilė, noras dalintis savo išgyvenimais, džiaugsmais, liūdesiu, skausmais, visada ateina draugystė – tai neišvengiami dalykai, bet aš manau, kad vis tik ne lytis, o žmogiškos savybės lemia draugystę ir jos stiprumą.“

Paklausta, ką mano apie dailiosios lyties atstovių emocionalumą, Aušra sako matanti, kad vyrai jaučia moterų emocijas, leidžia jas išlieti, būna šalia, o moterys dažniausiai išklauso jų idėjas ir mintis. „Jie dalijasi išmintimi, o mes savo išgyvenimais“, – priduria aktorė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aušra Štukytė ir Dmitrijus Radinas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aušra Štukytė ir Dmitrijus Radinas

Tiesa, Aušra sako nesutinkanti su teiginiu, kad moterys labai pavydžios, o vyrai ištikimesni draugai, ir prisipažįsta – vyrai taip pat turi savybių, kurios ją kartais erzina: „Kalbant apie vyrų savybes, labiausiai nemėgstu dendiškumo ir viso to demonstravimo. Man labai patinka rusų teatro ir kino aktorės Fainos Ranevskajos mintis: „Net pati puošniausia povo uodega slepia banalų vištos užpakalį.“

Kita pramogų pasaulio pora – Karolina Meschino ir grupės „Flying Saucer Gang“ narys Remigijus Daškevičius prisipažino, kad abu yra lyg degtukai – emocingi ir niekada nenustygstantys vietoje, tačiau moka greitai nusiraminti ir iškilus problemai susitaikyti.

Pasakodama apie moterų draugystę, Karolina teigia negalinti jos lyginti su vyriška, tačiau mananti, kad ji yra stipresnė: „Aš manau, kad vyrų ir moterų draugystės yra skirtingos. Čia tas pats, kas pasakyti, ką labiau myli – mamą arba tėtį. Aš turiu dvi geriausias drauges ir žinau, kad jokie vaikinai mūsų neišskirs.“

Paklaustas, ar pritaria Karolinos nuomonei, Remigijus teigė manantis, kad vyrų draugystė yra stipresnė, nes moterys dažnai mėgsta viena kitą apkalbėti: „Moterys ne visada būna nuoširdžios viena su kita, neretai draugauja tik dėl reikalo, o vyrai taip nedaro. Vaikinai gali būti tikri draugai, ir jie nesako, pvz.: „Ta žiurkė buvo su tokia suknele.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius

Apie skirtingų lyčių draugystę 15min kalbėjo ir visada besišypsanti televizijos laidų vedėja Livija Gradauskienė. Moteris pasakojo nematanti labai didelių skirtumų tarp vyrų ir moterų draugysčių, nes viskas priklauso nuo žmogaus charakterio. Visgi, Livija sako mananti, kad kiekvienai dailiosios lyties atstovei svarbu turėti draugių būrelį: „Moterų draugystė yra kažkuo ypatinga. Tokia pati draugystė tarp vyrų ir moterų tikrai niekada nebus ir, duok Dieve, kiekvienai mergaitei turėti savo ištikimas drauges, nes merginų kompanija yra didžiulė vertybė. Ją reikia būtinai saugoti ir nepaleisti, nepaisant visų šeimyninių aplinkybių.“

„Yra dalykų, kurie lieka tik tarp mergaičių, taip ir turi būti. Sako, kad tavo antroji pusė turi būti geriausias draugas, bet taip nėra – vis tiek kažkokia dalelė turėtų priklausyti tik mergaitiškai kompanijai, tam tos mergaitės ir reikalingos“, – priduria Livija.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Livija ir Marijus Gradauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Livija ir Marijus Gradauskas

Paklausta apie labiausiai ją erzinančias vyrų savybes, televizijos laidų vedėja sako negalinti pakęsti viskuo besiskundžiančių žmonių: „Mane labiausiai erzina bambėjimas – tas negerai, tas lūžta, tas genda ir polėkio dingimas iš gyvenimo. Juk visada galima rasti, kas sulūžo ir kas negerai, bet tokius dalykus reikia ignoruoti. Gyvenimas juk toks ir yra – kokį matai, tokį ir turi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius