Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 10 25

Premjerės ir ministrės apranga Dubajuje sulaukė kritikos: ką sako protokolo žinovas?

Savaitgalį Lietuvos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite lankėsi Jungtinių Arabų Emyratų rengiamoje pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“. Vis dėlto kai kuriems internautams užkliuvo pasirinkta moterų apranga, dėl kurios netrukus pasipylė ir pašaipūs komentarai. Protokolo ir etikos ekspertas Arminas Lydeka paaiškino, ar tokios reakcijos pagrįstos.
Ingrida Šimonytė ir Aušrinė Armonaitė pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“
Ingrida Šimonytė ir Aušrinė Armonaitė pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“ / Laimos Penek / LRVK nuotr.

Internete pasirodžiusios Lietuvos ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės bei ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės nuotraukos iš tarptautinių susitikimų Dubajuje sulaukė gausybės komentarų.

Daugelis internautų teigė, neva šalies lyderės nesilaikė aprangos protokolo, negerbė arabų kultūros pasirinkdamos ryškių spalvų kostiumėlius, o ne sukneles bei galvos apdangalus.

Tarp komentarų pasirodė ir įvairios pašiepiančios iliustracijos ar palyginimai, kaip turėtų rengtis šalies atstovės moterys. Vienas internautų pasidalijo Didžiosios Britanijos monarchų, hercogo Williamo ir jo žmonos Catherine viešnagės Jungtiniuose Arabų Emyratuose nuotrauka, kurioje hercogienė rinkosi hidžabo aprangą.

Politologas, protokolo ir etikos ekspertas Arminas Lydeka, įvertinęs pasirinktą I.Šimonytės ir A.Armonaitės aprangą, atskleidė, ar buvo laikomasi aprangos protokolo normų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius