Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas Valdas Adamkus paaukojo 2 tūkst. litų „Gerumo dienai“

Šiandien Prezidentas Valdas Adamkus iš savo asmeninių lėšų pervedė 2 tūkstančius litų į LNK labdaros telemaratono „Gerumo diena“ sąskaitas.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Savo pinigus prezidentas paskirstė po lygiai keturioms didžiausioms vėžį gydančioms ligoninėms – Vilniaus universiteto onkologijos institutui,  Vilniaus universiteto vaikų ligoninei, Kauno medicinos universiteto klinikai ir Klaipėdos universitetinei ligoninei. Kiekvienai medicinos įtaigai Prezidentas paskyrė po 500 litų.

„Prezidentas sveikina „Gerumo dienos“ iniciatyvą ir mano, kad sunkmečiu solidarumas ir parama vienas kitam reikalinga ypatingai. Šiuo metu kiekvienas paaukotas litas įgyja dar didesnę vertę“, – Prezidento žodžius perdavė jo atstovė spaudai Rita Grumadaitė. 

Prezidentas ne pirmą kartą aukoja LNK „Gerumo dienai“, jis – nuolatinis labdaros telmaratono dalyvis. 2005 metais, per LNK Gerumo dieną atvykęs į vaikų onkohematologijos skyrių, prezidentas susidraugavo su sunkiai sergančiais vaikais.

Prezidento žmona Alma savo bendravardei pacientei linkėjo pasveikti ir pažadėjo išleistuvių suknelę. Po trejų metų, 2008-aiais,  Almutė išleistuvių vakare šoko su prezidento žmonos padovanota suknute. O pats prezidentas tąsyk išpildė kito ligoniuko, Juliuko, norą – paviešėti Disneilende.

Šiemet Valdas Adamkus vėl atvyks į vaikų ligoninę ir aplankys sunkias onkologines ligas besigydančius vaikus. Iš ligoninės bus rengiamas tiesioginis tiltas. „Gerumo dienos“ transliacijos pradžia – sekmadienį 19 val.

Aukoti į „Gerumo dienos“ sąskaitas galima jau nuo pirmadienio. Iš viso Lietuvos žmonės skambindami telefonu ar naudodamiesi elektronine bankininkyste, jau pervedė 169 937 litų. Antrus metus iš eilės LNK „Gerumo diena“ skiriama kovai su vėžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius