-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Darom“ akcijos Klaipėdoje prisijungė ir Ramūnas Vyšniauskas bei Remigijus Žiogas

Šeštadienį visoje Lietuvoje vyko nacionalinė švaros akcija „Darom“, kurios metu gyventojai buvo skatinami išeiti iš namų ir prisidėti tvarkant mūsų visų aplinką. Akcija vyko ir Klaipėdoje, o prie jos prisijungė žinomi žmonės.
Ramūnas Vyšniauskas ir Remigijus Žiogas
Ramūnas Vyšniauskas ir Remigijus Žiogas / „Darom“ organizatorių nuotr.

Šie jubiliejiniai akcijos metai gausūs įvairiausių iniciatyvų. Klaipėda sulaukė gausaus būrio tvarkytojų iš visos Lietuvos. Daugiau nei 1500 Lietuvos skautų atkeliavo į Lietuvos kultūros sostinę – Klaipėdą, paminėti savo tradicinio renginio – Pavasario šventė. Susirinkę skautai tvarko Smiltynės mišką.

„Darom“ akcija bendram tikslui – surinkti po žiemos išlindusias šiukšles – suvienijo klaipėdiečius. Prie akcijos prisidėjo šeimos, įvairios organizacijos, įmonės, švietimo įstaigos, įvairūs klubai, bendruomenės, narai, kariškiai, šauliai bei įžymūs klaipėdiečiai.

Prie akcijos šiemet Klaipėdoje prisijungė renginių vedėjas Remigijus Žiogas, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas.

Klaipėdos „Darom“ organizatorių nuotr./Remigijus Žiogas
Klaipėdos „Darom“ organizatorių nuotr./Remigijus Žiogas
„Darom“ Klaipėdoje/ Ramūnas Vyšniauskas
„Darom“ Klaipėdoje/ Ramūnas Vyšniauskas

Čia turėjo dalyvauti ir atlikėja atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, tačiau paskutinę minutę susirgus dukrai teko planus pakoreguoti. Nepaisant to, Nijolė pasidalino mintimis su 15min skaitytojais apie akcijos svarbą.

„Lietuvai tokios akcijos – būtinos. Po žiemos gamtai turime padėti susitvarkyti, ji pati to padaryti negali“, – 15min sakė N.Pareigytė.

N.Pareigytė pasakojo, kad palaiko šią iniciatyvą ir džiaugiasi, kad kasmet atsiranda vis daugiau sąmoningų žmonių, kuriems rūpi juos supanti aplinka.

„Kiekvienas išsilavinęs žmogus supranta, kad vyksta didžiulis klimato atšilimas, o oras jau nebepanašus į orą. Gamtos teršimas po truputį įgauna pagreitį, bet žmonės pradeda suvokti, kad šiukšles reikia rūšiuoti ir jų negalima bet kur mėtyti. Man atrodo, kad po truputį ateina tas suvokimas, tačiau anksčiau niekas to neakcentuodavo“, – pasakojo N.Pareigytė.

Pasak N.Pareigytės, panašių akcijų nereiktų ir šiukšlės patvoriuose nesikauptų, jeigu nuo mažų dienų vaikai būtų tinkamai šviečiami.

„Dabar ypač išaugęs vartojimas, daugiau atsiranda ir šiukšlių. Todėl turime šviesti visuomenę ir vaikus, kad išmoktume rūšiuoti ir nešiukšlinti. Apie švarą turime mokyti nuo mažens“, – sakė N.Pareigytė.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Šiemet Klaipėdos „Darom“ akcijos komanda nusiteikusi ne tik darbingai, bet ir šventiškai, paruošė finalinį koncertą, kuriame Klaipėdos miesto žvaigždžių sąrašą papildė jaunieji atlikėjai bei Jurga Šeduikytė su grupe, parengusi netikėtą ir įspūdingą programą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Akcijos „Darom“ švaros patrule tapusi Monika Šalčiūtė: „Ne madų demonstruoti čia einame“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius