Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš patyčias ir smurtą mokyklose – „Liūdnų slibinų“ dainos ir masinio šokio rekordo siekimas

Gegužės 31-ąją Vilniaus V.Kudirkos ir Katedros aikštėse surengta Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirta šokio šventė „Šokis mus jungia“. Tai Vilniaus ir Kauno moksleivių bendras projektas, kuriuo jaunimas ragino visuomenę atkreipti dėmesį į patyčias ir smurtą mokyklose.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vos po vidurdienio, pliaupiant lietui, iš V.Kudirkos aikštės mokinių, studentų ir kitų aktyvių piliečių eisena, skambant būgnų muzikai ir lydimi policijos pareigūnų, pajudėjo link Katedros aikštės, kur jų laukė grupė „Liūdni slibinai“.

Renginį pradėjusios grupės siela Dominykas Vaitiekūnas džiaugėsi, kad tiek daug vaikų susirinko ir liko neabejingi šiai socialiniai akcijai. Nors šlapi, bet pilni entuziazmo vaikai iš 40 Vilniaus mokyklų klausėsi „Liūdnų slibinų“ dainų, o mokantys žodžius dainavo kartu.

Pasibaigus jų pasirodymui, renginio vedėjai pakvietė visus susirinkusius šokti bendrą masinį šokį „Flash‘mobą“. Net keletą mėnesių prieš renginį Karinos Krysko-Skambinės ir Sauliaus Skambino įsteigtos „Žvaigždžių mokyklos“ mokytojai mokė norinčius prisidėti prie masinio šokio moksleivius ir mokytojus. Organizatoriai renginio metu tikėjosi, kad šventės metu gali būti užfiksuotas masiškiausio šokio Lietuvoje rekordas, tačiau ar jiems pavyks, paaiškės tik po renginio.

Scenoje taip pat pasirodė ir muzikinius pasirodymus surengė Vytautas Matuzas su Panevėžio choru, grupės „Tautinis brandas“, „Liūdni slibinai“, „Movo“, atlikėjai: Berta Timinskaitė, Gabrielius Vagelis, Vilius Alesius iš grupės „Skamp“. Tarp pasirodymų prieš smurtą ir patyčias mokyklose pasisakė monsinjoras Robertas Šalaševičius.

„Esu kunigas, todėl kiekvieną kartą, kai sakau pamokslą,  vis pabrėžiu, kad negalim daryti to, kad tas ar anas yra blogai, tačiau šiandien manau visi sutiksite su manimi. Negalima skriausti kitų, negalima tyčiotis ar kitaip užgaulioti. Labai džiugu, kad jūsų tiek daug susirinko čia ir nelikote abejingi problemoms mokykloje“, – kalbėjo monsinjoras.

Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas
Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius