Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Primabalerina Eglė Špokaitė: „Ne visuomet norime aukoti negalvodami, kas mums už tai“

Dovanoti be egoistiško noro iš to gauti naudos gali ne kiekvienas. Šeštadienio pavakarę Vilniuje ketvirtą kartą sužydo „Vilties žiedo“ surengtas meno dirbinių aukcionas, su renginio globėja, neseniai primabalerinos karjerą baigusia Egle Špokaite (40) priešaky.
Eglė Špokaitė
Labdaringas vakaras „Vilties žiedas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarptautinės moterų asociacijos kartu su „Roche Lietuva“ viešbutyje „Radisson Blu Lietuva“ surengtas labdaringas vakaras su meno kūrinių aukcionu priviliojo tuntą garbingų svečių, ambasadorių ir jų žmonų. O renginio globėjos, primabalerinos Eglės Špokaitės baleto mokyklos mokinės, norėdamos  suteikti vilties krūties vėžio užkluptoms moterims, parodė paruoštą numerį.

„Nemažai kalbame su mokinėmis, koks tai renginys, kam jis skirtas, kad kiekvienas prisideda tuo, kuo gali. Gera matyti nuoširdumu švytinčias mergaičių akis, kai jos savo mamoms sako: „Ir mes savo šokiu prisidedame prie gerų darbų. Labdara gali būti ne tik materiali. Štai mergaitės dovanojo savo šokį ir savo širdį“, – su džiaugsmu balse sakė Eglė Špokaitė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aukcione parduoti kūriniai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aukcione parduoti kūriniai

Antrus metus iš eilės renginio globėja tampanti Lietuvos balerina tikino, kad gerumas ir noras dovanoti, turėtų kilti iš vidaus, be egoistiško noro ką nors už gerumą gauti. Eglė pripažino, nors ir retai Lietuvoje vykstantys labdaros vakarai – geriausia gerumo mokykla.

„Tikiuosi, kad šis vakaras bus labai gražus. Renginio organizatoriai suteikė man nepakartojamą dovaną būti jo globėja ir būtent šį vakarą aš noriu priminti apie dovanas. Juk labai geras jausmas kam nors padovanoti. Tačiau natūraliai mes ne visuomet jaučiam šį norą, nemąstydami, o kas man už tai. Gaila, kad Lietuvoje mes neturime tradicijos rengti labdaros vakarus. Tai – geriausia gerumo mokykla“, – sakė E.Špokaitė.

Balerina, kalbėdama apie krūties vėžį, neslėpė tikėjimo, kad vieną dieną visi sergantys vėžiu, o ypač moterys, į šią ligą žiūrės ne baimės kupinomis akimis, bet kaip į paprastą išgydomą ligą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eglė Špokaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eglė Špokaitė

„Šiais laikais neišgydomos ligos tampa vis lengviau išgydomomis. Tikėkimės, kad vėžys greitai taps ne gąsdinančia, o paprasta ir išgydoma liga. Šiandien susirinkusių žmonių pagalba dauguma moterų gali turėti vilties išgyti. Manau, kad išgelbėjus sergančias moteris, jos dalins grožį vyrams, šeimoms ir užaugins daug gerų vaikų“, – mintis dėstė Eglė.

„Vilties žiedas“ surengta labdaros akcija su meno dirbinių aukcionu dar net neprasidėjusi buvo surinkusi 54 tūkst. Lt. Organizatoriai pripažino, jog siekiama surinkti bent 60 tūkst. litų. Ir rezultatai kol kas – labai geri. Aukciono metu surinktos lėšos bus skirtos ankstyvą krūties vėžio diagnozavimą palengvinančioms priemonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius