-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prioritetai renkantis kuprinę – stilingumas ir funkcionalumas

Apklausus daugiau nei 7 tūkst. respondentų paaiškėjo, kad 47 proc. apklaustųjų šiemet ketina įsigyti naują kuprinę. Net 32 proc. iš jų teigia, kad perkant naują kuprinę, svarbiausia – kuprinės stilingumas. Medikai, renkantis iš gausybės modelių kuprinių, ragina išsirinkti stuburą tausojančias, kokybiškas kuprines.
Mokinukas
Mokinukas / 123RF nuotr.
Temos: 2 Stuburas Sveikata

Pasak medikų, netinkamai parinkta kuprinė mokyklinukui gali sukelti laikysenos pakitimų. Dažniausiai netaisyklinga laikysena atsiranda vaikams nuo 8-erių iki 10-ties metų, kai stuburas dar tik formuojasi. Parinkta netinkama kuprinė gali tapti netaisyklingos laikysenos, pažeisto stuburo, apsunkintos vidaus organų veiklos priežastimi.

Dizaineris renkasi ne vien stilingą

Drabužių dizaineris Seržas Gandžiumianas sako, kad savo vaikams renka kuprinę ne tik dėl gero dizaino.

„Sužinojome, kad dukrą kamavęs nugaros skausmas prasidėjo dėl netinkamai parinktos kuprinės. Todėl kaskart pirkdami naują kuprinę atidžiai renkamės ir ieškome ergonomiškos, atitinkančios nugaros išlenkimus. Svarbu, kad sunkios knygos kuprinėje būtų kuo arčiau stuburo, nešokinėtų. Man, kaip ir kiekvienam tėvui, rūpi vaiko sveikata,“ – sako dizaineris.

Kuprines parduodančių specialistų teigimu, tėvai neretai leidžia vaikams patiems išsirinkti kuprinę, o į svarbius, kuprinei keliamus reikalavimus sveikatos atžvilgiu nekreipia dėmesio.

„Kuprinė gali būti ir aksesuaras, tačiau moksleiviui ji pirmiausia turi būti funkcionali. Mokinys vidutiniškai nešiojasi 3–4 kg ar daugiau knygų, o tai yra didelė apkrova stuburui kiekvieną dieną. Todėl reikia įvertinti ne tik kuprinės dizainą stilingumo prasme, bet rinktis ir pagal tai, kaip petnešos, nugarėlė ir kitokios svarbios detalės tinka konkrečiam vaikui,“ – pasakojo „Office 1“ parduotuvių tinklo vadovas Arūnas Ramonas.

Jo teigimu, gerą kuprinę išsirinkti gali padėti specialistai, kurie moksleivius ir jų tėvelius konsultuos iki rugsėjo 1-osios prekybos centre „Panorama“ vykstančioje „Didžiausioje kuprinių mugėje“. Trečią kartą organizuojamoje mugėje bus pristatoma per 300 kuprinių modelių.

Į ką reikia atsižvelgti renkantis kuprinę:

Medžiagos. Gamyboje panaudotos lengvos ir tvirtos, beveik neblunkančios, lengvai valomos ir malonios paliesti.

Korpusas. Itin tvirtas, išlaikantis stabilumą ir neleidžiantis suplyšti medžiaginėms gaminio dalims bei apsaugantis viduje esančius daiktus. Geriausių kuprinių rėmai gaminami iš specialaus, itin tvirto ir lengvo plastiko.

Nugarėlė. Tikras technologijos šedevras, garantuojantis patogumą bei sveiką stuburo padėtį. Aukštos kokybės nugarėlės paskirsto svorį, kad nebūtų apkraunamas stuburas. Specialus tinklelis ir kanalai tarp atramų pagalvėlių leidžia cirkuliuoti orui ir vėdina nugarą, kad ji neprakaituotų ir nusimetęs kuprinę vaikas neperšaltų.

Svoris. Gera kuprinė, kuri yra talpesnė ir turi daugiau funkcijų, paprastai sveria daugiau, tačiau į tokią kuprinę įdėtas 4–5 kg svoris pasiskirsto tolygiau ir spaudžia žymiai mažiau, nei 3 kg svoris plonoje medžiaginėje kuprinėje.

Diržai ir užsegimai. Platūs, su papildomais paminkštinimais, reguliuojamo ilgio. Papildomas svorį reguliuojantis diržas, susisegantis per juosmenį, dar geriau paskirsto svorį. Taip pat svarbu papildoma rankena, nes eidamas trumpus atstumus vaikas neretai nešasi kuprinę rankoje. Įsidėmėkite – tvirčiausi užsegimai – magnetiniai, kurie yra labai patogūs ir ilgaamžiai.

Pagrindas. Geros kuprinės taip pat turi kojeles arba bent pakietintą drėgmei nepralaidų dugną, kuris saugo, kad pastačius kuprinę ant žemės ar grindų, ji nesusiteps ir nesudrėks.

Skyriai ir kišenės. Kai kurios kuprinės turi specialią šilumai nepralaidžią kišenę, į kurią patogu susidėti priešpiečius.

Saugumas. Visose kuprinės pusėse, ant diržų ir sagties yra pritvirtinti šviesą atspindintys elementai.

Garantija. Gera kuprinė – nemaža, tačiau ilgalaikė investicija. Jai paprastai suteikiama garantija nuo kelių mėnesių iki 3 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius