Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prokuroras nustebo išgirdęs, kiek A.Valentaitę apvogęs D.Redikas uždirbo žaisdamas krepšinį Kipre

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme svarstytas klausimas dėl Dovydo Rediko įkalinimo. Probacijos tarnyba prašo panaikinti lygtinę laisvės atėmimo bausmę už vagystes teistam krepšininkui, nes jis neatlygino nei cento žalos nuo jo nukentėjusiai Astai Valentaitei. Posėdžio metu D.Redikas teisinosi, kad pats vos išsiverčia ir žaisdamas krepšinį Kipre beveik nieko neuždirbo.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar 2018 metų birželį D.Redikas pripažintas kaltu dėl vagysčių iš savo buvusios gyvenimo draugės, šiuo metu Londone gyvenančio modelio A.Valentaitės. Teismas suskaičiavo, kad pavogtų brangenybių ir kito turto vertė – 89,5 tūkst. eurų.

D.Redikas buvo įpareigotas grąžinti šią sumą, jam taip pat skirta 3 metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Jis įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos be pareigūnų leidimo.

Visgi krepšininkas spjovė į šiuos įsipareigojimus – Probacijos tarnyboje nesiregistravo, išvyko žaisti krepšinį į užsienį apie tai nieko neinformavęs ir negrąžino nei cento iš priteistos sumos.

Skundėsi sunkiai pragyvenantis

2018 metų rugsėjį D.Redikas persikėlė į Kiprą, kur prisijungė prie Limasolio „Apollon“ komandos.

Nors aikštelėje krepšininkas buvo rezultatyvus, jis pats tikino, kad tai turtų jam neatnešė.

„Ten buvo pastovūs algų vėlavimai, jie man sumokėjo tik dalį atlyginimo, aš ten pragyvent negalėjau, vėluoja mokėt, žaidi iš idėjos“, – situaciją žaidžiant krepšinį Kipre apibūdino D.Redikas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dovydas Redikas su advokatu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dovydas Redikas su advokatu

Jis tvirtino, kad buvo susitaupęs šiek tiek pinigų ir nuoširdžiai tikėjosi grąžinti nors dalį pinigų A.Valentaitei, tačiau susidūręs su finansiniais sunkumais Kipre, to padaryti negalėjo.

Prokuroras Armandas Vainauskas pasiteiravo, kiek apytiksliai žaisdamas Kipre uždirbo krepšininkas. D.Redikas po pakartotinių raginimų atskleidė savo atlyginimą.

„4 tūkst. eurų už 6 mėnesius?, – išgirdęs atsakymą nusistebėjo prokuroras, tačiau vis tiek nesuprato, kodėl nukentėjusiajai iki šiol neatlyginta nei kiek. – Gali juk per mėnesį 100-150 eurų pervesti. Pagal galimybes. Juk jūs visą laiką vienaip ar kitaip dirbote. Kodėl, Redikai, kodėl nėra šito padaryta?“

„Sunki ekonominė padėtis pas mane“, – atsakė krepšininkas.

„Du metus? Jūs suprantate, kad tai ne pasiaiškinimas. Jei vieno darbo mažai, reikia susirasti antrą“, – atkirto prokuroras.

Tiesa, D.Rediko teigimu, jam Kipre buvo atsiskaitoma ir natūra: klubas suteikė stogą virš galvos ir maitinimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Prokuroras Armandas Vainauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Prokuroras Armandas Vainauskas

Žadėjo padengti žalą

D.Rediko teigimu, artėjančiam sezonui jis turi kontraktą su Kaizersbergo „Ammerscwihr“ klubu, žaidžiančiu trečioje Prancūzijos lygoje.

„Kai šis kontraktas įsigalios, galėsiu padengti“, – žadėjo D.Redikas.

Tačiau toks variantas neįtikino nei teismo, nei prokuroro.

„Kas čia pasikeis? Vėl bus bloga finansinė padėtis, vėl karantinas prasidės, kaip jūs padengsit? Ar artimiausiu metu galite atlyginti, kad būtų matomos kažkokios jūsų pastangos?“, – klausė prokuroras.

Galiausiai krepšininkas sutiko su kompromisu – per artimiausią savaitę jis perves A.Valentaitei 1,5 tūkst. eurų ir iki rugpjūčio 20 dienos pateiks įrodymus teismui.

Jei jis tai padarys – išvengs nelaisvės ir galės keliauti žaisti krepšinį į Prancūziją.

15min primena, kad D.Redikas nuteistas dėl sistemingų vagysčių iš A.Valentaitės. Jas krepšininkas vykdė nuo 2014 m. pabaigos iki 2016 m. vasaros.

Neoficialiais duomenimis, minėtu laikotarpiu su A.Valentaite artimai bendravusį D.Rediką gundė papuošalai, brangenybės ir kitas vertingas gražuolės turtas, o taip pat ir lėšos banko sąskaitoje.

Prabangaus turto vagystės yra įvykdytos iš nuomojamo buto.

Teigiama, kad vien vienas prašmatnus laikrodis buvo pirktas už 15 000 eurų.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Valentaitė apie skausmą, pinigus ir meilę: „Jei sutikčiau Rediką, niekada nepasisveikinčiau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius