-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorė kaltina milijonierių Ugnių Kiguolį neteisėtai užvaldžius dalį valstybinės žemės

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį tęsė bylos nagrinėjimą ir liudininkų apklausą, kurioje verslininkas Ugnius Kiguolis kaltinamas sukčiavimu ir suklastotų dokumentų laikymu ir panaudojimu.
Ugnius Kiguolis
Ugniaus Kiguolio teismas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kauno miesto apylinkės prokurorė Aistė Česaitienė ketvirtadienį paprašė teismo patikslinti kaltinamąjį aktą ir faktines aplinkybes pridedant, kad U.Kiguolis neteisėtai įgijo turtinę teisę į svetimą turtą, t.y. į 0,099 hektaro valstybinės žemės. 

U.Kiguolio gynėjas sakė, kad iš esmės prokurorės prašymas nieko esminio byloje nepakeitė, tačiau buvo paprašyta pertraukos pasiruošti gynybai iki balandžio 11-osios. Teismas, priminęs, kad bylos nagrinėjimas ir taip ilgai vyksta, svarstymą atidėjo. Kitas posėdis vyks gegužę.

Byla į teismą atkeliavo praėjusių metų gegužę, bet dėl dažnų U.Kiguolio sveikatos pablogėjimų tris kartus buvo atidėta. 

Verslininkas kaltinamas prie savo namų esančioje teritorijoje, valstybinėje žemėje pastatęs dvi stogines, pirtį ir šiltnamį, suklastojęs pastatų tinkamumo naudoti aktą ir jį pateikęs kaip tikrą toms tarnyboms, kurios turėjo įregistruoti statinius.

A.Česaitienė teisme yra teigusi, jog tyrimo metu nustatyta, kad 2007-ųjų metų balandžio 25-ąją Kauno apskrities viršininko administracija U.Kiguoliui išdavė aktą, tinkamą naudoti rekonstruotą statinį Šventupės gatvėje.

Dokumente buvo nurodyta, jog greta yra dar trys statiniai, kuriems suteikti indeksai. Tačiau, pasak A.Česaitienės, 2009-ųjų liepos 3 d. į VĮ „Registrų centras“ kreipęsis kaltinamasis jau pateikė kitą aktą, kuriame greta pagrindinio statinio yra dar septyni pastatai, su suteiktais specialiais indeksais. 

„Prašyme „Registrų centrui“ U.Kiguolis prašė į registro pažymą įtraukti pastatus, kuriuos neva anksčiau pamiršta dokumentuose pažymėti“, – sakė prokurorė. Būtent todėl kilo įtarimas esą verslininkas per du metus galėjo suklastoti aktą ir į jį įtraukti originale neminėtus statinius. 

UAB „Elektroniniai sprendimai“ vadovaujantis 34 metų U.Kiguolis kaltės nepripažįsta. 

U.Kiguolis, Kaune, Šventupės gatvėje ant maždaug 8 arų žemės nuosavo sklypo, namą pasistatė prieš daugiau nei dešimtmetį. 2006-aisiais jis statinį rekonstravo, greta surentė dar kelis nesudėtingos konstrukcijos pastatus. Kad visi jie tinkami naudoti patvirtino Kauno apskrities viršininko administracijos ir kitų institucijų komisijos, išdavusios tai liudijantį aktą. Pagal jį statiniai buvo įregistruoti VĮ „Registrų centras“, išduotas registracijos pažymėjimas.

2009-ųjų liepos 3 d. U.Kiguolis raštu kreipėsi į VĮ „Registrų centras“ prašydamas patikslinti turimą pastatų registracijos pažymėjimą. Kaip teigė prokurorė A. Česaitienė, tuo metu jau buvo pateiktas suklastotas pastatų tinkamumo naudoti aktas, kuriame yra minimi nebe trys, o dvigubai daugiau nesudėtingos konstrukcijos statinių. 

U.Kiguolis sakė, jog istorijos su teisėsauga pradžia būtų galima laikyti kaimyno skundą aplinkosaugininkams. Jis, nepatenkintas tuo, kad verslininkas panoro įsigyti du greta esančius valstybinius sklypus ir viename jų dar neturėdamas nuosavybės dokumentų pastatė nedidelę stoginę, kreipėsi į gamtą saugančias tarnybas. Šios dėl U.Kiguolio veiksmų kreipėsi į teismą ir Kauno apygardos teismą, kur verslininko suręsti statiniai – stoginė, šiltnamis ir pirtis – pripažinti neteisėtais bei juos įpareigota nugriauti. 

„Kol kas tų statinių negriaunu, nes tikiuosi, jog ta žemė, kurią noriu įsigyti, vis dėlto taps mano nuosavybe“, – sakė U.Kiguolis. 

Už dokumentų klastojimą, disponavimą jais U.Kiguoliui gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Už sukčiavimą – baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius