Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologė pataria: Žmona nebejaučia noro mylėtis. Kaip elgtis vyrui?

Laba diena, Ramune. Mes su žmona keturiasdešimtmečiai. Santykiai labai geri, šilti, bet štai lovoje visiškas štilis. Po vaikų gimimo seksualinis gyvenimas darėsi vis retesnis, o paskutiniu metu mylimės geriausiu atveju kartą per mėnesį. Tai tęsiasi pakankamai ilgai. Kalbėjomės, ji prasitarė, kad nebejaučia noro mylėtis, bet sakė, kad mane labai myli...
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė-Milašienė / G.Kropio nuotr.

Kokius metus laukiau, kad tai kažkaip pasikeis, potraukis vėl grįš, bet jis negrįžta ir dabar jaučiu, kad nebegaliu toliau taip, galvoju ieškotis sekso partnerės. Kaip manot, ar man pasakyti jai, kad aš karts nuo karto važiuosiu pas meilužes, ar nieko nesakant taip daryti ir apgaudinėt..?  Žmoną  savo myliu ir nenoriu jos skaudint, bet taip gyvenant man važiuoja stogas. Priėjau kažkokią aklavietę... Regimantas

Laba diena, Regimantai. Perskaičiusi jūsų laišką, drįstu suabejoti, kad jūsų santykiai su žmona tokie geri ir šilti, kai nėra seksualinio gyvenimo. Galbūt jūs labai norėtumėte, kad taip būtų. Ką jūs jaučiate, kai žmona sako, kad nebejaučia noro su jumis mylėtis, ką jaučiate laukdamas, „gal viskas pasikeis?“ Kaip manote, ką jaučia žmona, žinodama, kad jūs norite su ja suartėti ir neprisileisdama jūsų? Jūs esate atstumiamas ir turėtumėte jausti siaubingą įtampą, nepasitenkinimą, apmaudą. Jūsų žmona taip pat turėtų jausti įtampą ir daug kitų ne pačių maloniausių jausmų. 

Tiesą sakant, nelabai įtikina jos pasakymas, kad „nebejaučiu noro mylėtis, bet labai myliu“. Manau, jūsų santykiuose yra kažkas svarbaus, kas yra neišsakoma. Greičiausiai kažką jūs ignoruojate, nenorite ar negalite pamatyti.  Man atrodo, kad jūs su žmona iš tikrųjų nebendraujate nuoširdžiai ir atvirai, daug ką slepiate vienas nuo kito, apsimetinėjate. Jūs slepiate savo nepasitenkinimą, apmaudą, žmona savo ruožtu taip pat kažko svarbaus nepasako, o parodo jums tai potraukio dingimu. 

Jūs slepiate savo nepasitenkinimą, apmaudą, žmona savo ruožtu taip pat kažko svarbaus nepasako, o parodo jums tai potraukio dingimu. 

Kaip manote, ko žmona tiesiai neišreiškia ir „baudžia“ jus sekso badu? Galbūt kažkas jūsų elgesyje ją žeidžia, dėl kažko ji pyksta ant jūsų? Pabandykite pastebėti jos neverbalines reakcijas, ar ji nori prie jūsų prisiliesti, prisiglausti, ką sako jos akių žvilgsnis? Koks jos balso tonas, kai ji kreipiasi į jus? 

Kartais tikrai lengviau ignoruoti ir užsirišti akis, užsikimšti ausis. Prisipažinkit sau atvirai, ar tikrai norite sužinoti tiesą, ar esate pasiruošęs išgirsti, ir jei dar įmanoma, kažką keisti savo elgesyje vardan žmonos? Jei taip, tuomet gal jau atėjo laikas jums su žmona pasišnekėti atvirai ir tiesiai, kas gi čia pagaliau dedasi? Gal užtenka vaidinti gražius santykius ir vieną gražią dieną vertėtų abiems susėdus pasiaiškinti, kas gi slypi po žmonos „nebejaučiu noro“.

Jūsų pranešimas žmonai apie ketinimą susirasti sekso partnerę skamba kaip iššūkis, provokacija. Manau, tai tik rodo, kaip siaubingai ant jos siuntate. Kokios reakcijos iš žmonos tikėtumėtės tokiu pareiškimu, ką tuo pasiektumėte? Ar manote, kad po tokių jūsų žodžių ji išvis norės kada nors su jumis mylėtis? Tokiu būdu ją nebent priversite su jumis mylėtis iš baimės, kad eisite pas kitą. Tik ar to norite.

Taigi siūlau pabandyti prakalbinti savo žmoną, nebeleisti jai daugiau išsisukinėti ir pamatyti situaciją tokią, kokia ji yra iš tikrųjų. Sėkmės jums!

Norite paklausti Ramunės? Rašykite: santykiai@15min.lt

Daugiau apie psichologiją ir psichoterapiją skaitykite Psichoterapeutas.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius