Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Onkologine liga sergantis R.Adomaitis pavargo su ja kovoti: „Kiek Dievas duos, tiek ir gyvensiu“

Viešumoje retai matomas aktorius Regimantas Adomaitis (83) kalbėdamas su rusų naujienų portalu papasakojo ir apie onkologinę ligą, su kuria gyvena jau ne vienerius metus. Vyras prisipažino, kad iš pradžių gydėsi, jam buvo atliktos operacijos, tačiau pavargęs nustojo kovoti su liga. Dabar aktorius sako, kad yra optimistas ir gyvena šia diena.
Regimantas Adomaitis
Regimantas Adomaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Žinios apie Regimanto Adomaičio ligą pradėjo sklisti tada, kai rusų naujienų portalas eg.ru pasidalijo interviu su juo. Pokalbio metu aktorius neslėpė, kad jaučiasi prastai ir šiuo metu keliose kūno vietose jaučia tam tikrą skausmą.

„Jei atvirai, tai nelabai. Ir ko jūs tikitės – man greitai bus 84-eri metai. Atėjo senatvė, nuo kurios niekur nepabėgsi. Bet mano jaunystė ir apskritai visas mano gyvenimas buvo šviesus, nėra ko skųstis.

O senatvė nėra džiaugsmas. Tai čia, tai ten skauda. Ir kuo toliau, tuo labiau. Tačiau nuo to dar niekas negalėjo apsisaugoti“, – naujienų portalo eg.ru korespondentei Janai Gordejevai sakė aktorius.

J.Gordejevai pasiteiravus, ar šiuo metu kovoja su sunkia liga, R.Adomaitis neslėpė tebesergantis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Regimantas Adomaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Regimantas Adomaitis

„Aš sergu onkologine liga. Nelabai norėčiau diskutuoti šia tema. Iš pradžių buvau gydomas, buvo atliktos kelios operacijos Vilniuje. Bet dabar esu pavargęs ir atsisakiau šio reikalo. Kiek Dievas duos, tiek ir gyvensiu. Esu optimistas ir gyvenu šia diena“, – interviu kalbėjo R.Adomaitis.

Beje, jau ne pirmi metai, kai aktorius teatro scenoje nebevaidina. Jį kviečia pasirodyti tam tikruose filmų epizoduose. Kaip pats R.Adomaitis sako, papildomi pinigai niekada nemaišo.

„Trumpam buvau išvykęs filmuotis į Gruziją ir Ukrainą. Į Rusiją manęs nekviečia, nes ten ir taip yra tokių kaip aš. Kam ten reikalingas senis? Ir savų ten gana. Ir sveikata, norint atlikti didelius vaidmenis ir važiuoti pirmyn atgal, nėra tinkama. Žodžiu, aš jau savo suvaidinau! Gaunu pensiją ir man to pakanka“, – portalui eg.ru pasakojo aktorius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Regimantas Adomaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Regimantas Adomaitis

R.Adomaitis taip pat atskleidė, kad šiuo metu vaidybą jam pakeitė kulinarija. Darbo dienomis šalia jo būna sūnus Mindaugas. Tad laukia jo grįžtant iš darbo, kad kartu galėtų pavakarieniauti.

Eg.ru paklausus, ar pats aktorius išeina iš namų, jis atsakė, kad retai.

„Beveik ne, retai. Kojas skauda. O dabar blogas oras. Aš nevažiuoju į sanatorijas ar poilsio namus. Kažkada už darbą man davė šį butą, kuriame gyvenu, ir to man pakanka. Reikia mokėti tenkintis tuo, ką turi, o ne tuo, ko nėra!

Manęs seniai gatvėse nebeatpažįsta. Namuose aš nesu žvaigždė. Ir aš atrodau kitaip nei anksčiau: senas vyras, barzda...“ – Janai Gordejevai sakė aktorius ir pridūrė, kad dabar belieka prisiminti tik praeitį.

O praeitis jam priminė skaudų įvykį, kai prieš devynerius metus mirė žmona Eugenija: „2011 m., vos atšventusi 70-metį, ji pateko į kitą pasaulį. Ji sirgo hepatitu C – neišgydoma liga. Kažkur per kraują užsikrėtė, ilgai sirgo ir kovojo iki galo.“

Anksčiau su 15min apie žmoną kalbėjęs R.Adomaitis jai negailėjo pačių gražiausių žodžių – sakė, kad ji buvo gera, atsidavusi, mylinti bei graži.

„O tai vyrams irgi labai svarbu. Eugenija labai mylėjo vaikus – šis bruožas labai daug nusako. Vis dar pagalvoju, kaip simboliškai užsimezgė ryšys tarp mūsų, juk susipažinome kartu filmuodamiesi filme „Jausmai“. Čia tas pavadinimas kaltas.

Vėliau kartu ir scenoje pasirodydavom – ji Georgijaus Sviridovo dainas dainuodavo, ašAntono Čechovo apsakymą „Nuobodi istorija“ skaičiau“, – prisiminimais anksčiau dalijosi aktorius.

Interviu jis sakė galvojantis, kad gyvenime jam labai pasisekė: „Nežinau, kodėl taip Dievas man buvo maloningas, bet davė ir gerą žmoną, gerus vaikus, gerą profesiją... Durniams sekasi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius