Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Lingienė M.A.M.A vadina „fantastiška dovanėle prieš Velykas“: „Testo atsakymas dar nereiškia, kad viskas gerai“

Sekmadienio vakarą savo nuomone apie M.A.M.A apdovanojimus pasidalijo ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė. Epidemiologė teigia, kad tai, jog ceremonijos svečiai pasidarė koronaviruso testus, dar nereiškia, kad nėra rizikos susirgti, nes užsikrėsti jie galėjo jau po atlikto tyrimo. „Todėl džiugus dalyvių klegesys greta vienas kito be veido kaukių yra nepaaiškinamas epidemiologine logika“, – sako ji.
Rolanda Lingienė
Rolanda Lingienė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„M.A.M.A.

Nuomonių „už" ir „prieš" jūra, besipiktinančių ir palaikančių organizatorius, yra ne ką mažiau.

Iš esmės ir vieni, ir kiti turi argumentų. Kitas klausimas, kiek jie pagrįsti?
Taip, sutinku, ir pati daug kartų kartojau, kad reikia išmokti gyventi su virusu, naujoje realybėje. Bet taip pat ypač svarbu, kad tai galiotų visiems, o ne atskiroms išrinktųjų grupėms. Ir, kad to sėkmę lems 3 dalykai:

  • kuo greitesnė vakcinacija,
  • intensyvus ir kuo prieinamesnis testavimas,
  • įprastos infekcijų kontrolės priemonės ( kaukių, kur reikia, dėvėjimas, atstumo laikymasis, rankų higiena ir kt.).

Ir kol visi sėkmės elementai dėl vienų ar kitų priežasčių neveikia kartu kaip gerai suderintas mechanizmas, deja, per anksti „pasileisti plaukus".

Taigi, grįžkim prie M.A.M.A. temos.

Renginio metu buvo skelbta, kad visi dalyviai yra pasidarę tyrimus dėl SARS-CoV-2. Klausimas, kokius ir kada?

Bet tebūnie.

Tik noriu priminti, kad net ir gavus neigiamą PGR tyrimo ar antigenų testo atsakymą dar nereiškia, kad viskas yra ok.

Tai reiškia, kas viskas buvo ok, (t.y., dar negalėjote užkrėsti kitų, net jei pats ir buvote jau užsikrėtęs) tepinėlio ėmimo metu. O po to jau „kaip dievas duos".

Taigi, džiugus dalyvių klegesys greta vienas kito be veido kaukių yra nepaaiškinamas epidemiologine logika.

Liūdniausia, kad tokių ir panašių renginių pasekmes, praėjus kelioms dienoms po jų pajuntame visi, ne tik jų dalyviai (tik prisiminkim staigiai išaugusį susirgimų skaičių praėjusį rudenį, po plačiai nuskambėjusių krepšinio rungtynių Kaune ir Vilniuje).

Tik, o, bet, tačiau, gavę savąją infekcinę užkrato dozę, jų herojai, kaip taisyklė, „nebeprisimena” užsikrėtimo aplinkybių.

Na, o kas labiausiai iššaukė tokią audringą daugumos reakciją – tai, žinoma, tie patys dvigubi standartai.

Fantastiška „dovanėlė” prieš Velykas.

Net priešiškų šalių tarnybos, ko gero, nebūtų sumanę, kaip dar labiau buvo galima suerzinti, suskaldyti ir įskaudinti ir taip jau Devynis pragaro ratus praėjusios visuomenės.

Kaip dar galima labiau suabejoti, kad gyvename vakarietiškas vertybes puoselėjančioje šalyje, kurioje sąvoka „gyvulių ūkis" yra pažįstama tik iš G. Orwello satyros?

Ir aš noriu pas M.A.M.A. Tiksliau – aplankyti savo Mamos kapą“, – įrašą feisbuke užbaigė R.Lingienė.

15min primena, kad M.A.M.A apdovanojimai viešoje erdvėje kritikos sulaukė dėl to, jog vyksta tokiu metu, kai kiti žmonės negali nuvykti į kitą savivaldybę, aplankyti artimųjų, linksmintis. Ne vienas dėmesį atkreipė ir į tai, kad svečiai būdami ant scenos nedėvėjo kaukių, nesilaikė saugių atstumų.

Tiesa, kaip skelbė organizatoriai, visi svečiai prieš renginį privalėjo pasidaryti koronaviruso testą ir tik gavę neigiamą jo atsakymą buvo įleidžiami į areną. Be to, tuo metu, kai nestovėjo ant scenos ir nepozavo ant raudonojo kilimo, pagal taisykles jie privalėjo dėvėti kaukes.

Dėl pandemijos šiemet buvo ir gerokai sumažintas svečių skaičius – ceremonijoje dalyvavo tik organizatoriai, nominantai, jų artimieji, nominacijų teikėjai ir žiniasklaida. anksčiau buvo kviečiami ir kiti pramogų pasaulio atstovai, taip pat verslininkai, sportininkai.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A organizatorius Martynas Tyla nuo komentarų kol kas susilaiko: „Duodame žmonėms pasisakyti“

TAIP PAT SKAITYKITE: Į M.A.M.A apdovanojimus sureagavo A.Bilotaitė: „Pažeidę karantino reikalavimus turės prisiimti atsakomybę“

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Meschino po gimdymo pirmąkart ant raudonojo kilimo: ant sužadėtinio OG Version kostiumo – 6000 kristalų

TAIP PAT SKAITYKITE: Kultūros ministras apie M.A.M.A: „Tai, kas vyko Kaune, neturi tapti kliūtimi atverti daugiau kultūros“

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl kritikos sulaukusių M.A.M.A apdovanojimų policija pradėjo aplinkybių tikslinimą

TAIP PAT SKAITYKITE: Nugriaudėjo jubiliejiniai ir pandeminiai M.A.M.A 2020 apdovanojimai: juose – užtikrintas „The Roop“ triumfas

TAIP PAT SKAITYKITE: Ant M.A.M.A raudonojo kilimo – išsipusčiusios žvaigždės: žiūrėkite išskirtinės transliacijos įrašą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius