Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Šapauskui – 50: apie hobį, kodėl perkels gimtadienį ir koks jo noras Lietuvai

Lietuvos žurnalistas, laidų vedėjas, „Dviračio žinių“ veidas Rimas Šapauskas žiemišką vasario 7-ąją pasitiko apvalų jubiliejų – 50-imt metų. Į praeitį rečiau atsigręžiantis laidų vedėjas šįkart nutarė nekalbėti apie televiziją, o pažvelgti į tai, kas jam svarbiausia – artimieji, bėgantis laikas ir mylima fotografija. Be to, jubiliatas juokiasi, kad gimtadienį teks perkelti į vasarą, kaip tai daro du kartus jį švenčianti karalienė Elizabeth II.
Rimas Šapauskas su vaikais, Algiu Ramanausku
Rimas Šapauskas su vaikais, Algiu Ramanausku / 15min klijuotė

„Gyvenimas bėga kaip akimirka“

Gimtadienio diena yra šventė, kurios metu nesiliauja skambėti mobilusis telefonas ir liejasi spalvingi sveikinimai ir palinkėjimai. Tokia diena išpuolė ir Rimui Šapauskui, mat šaltą pirmadienio rytą jam suėjo 50 metų. Žinoma, sveikinimų komikas sulaukia kasmet, tačiau šiemet šis skaičius juos padvigubino.

Net ir šaltis nebe toks žvarbus, kai pradeda šildyti pačių artimiausių draugų bei šeimos narių žodžiai. Todėl nenuostabu, kodėl tarp sveikintojų pakliuvome ir mes – 15min portalas. Kaip galėtume praleisti tokią sukaktį?

Tad puoliau prie savo mobiliojo telefono, surinkau numerį ir paskambinau jau daugiau nei 30 metų Lietuvos pramogų pasaulyje besisukančiam laidų vedėjui.

Tačiau iš pradžių dėl pokalbio Rimas per daug nesidžiaugė, nes juk tiek daug išpasakota ir pasakyta, tad pirmoji mintis buvo paprasta, tačiau labai žmogiška – ką dar naujo galima papasakoti? Todėl šįkart nors pokalbis ir trumpas, tačiau kupinas reikšmingų bei itin gražių frazių apie gyvenimą tiesiai iš R.Šapausko lūpų.

„Gyvenimas iš tikrųjų bėga kaip akimirka. Tas labai trumpai tetrunka“, – pirmą mintį sulaukus 50-ies 15min apibūdina jubiliatas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Šapauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Šapauskas

Kaip jau minėta, svarbios sukakties dieną Rimą pasveikino gausus būrys artimųjų ir draugų. O darbas televizijoje, įvairios gyvenimiškos patirtys į jo gyvenimą atvedė ne vieną naują žmogų. Tad šiandien jis džiaugiasi – žino, kad yra tų, kurie jį myli ir kuriems jis yra svarbus.

„Tikrai visiems ačiū“, – nuoširdžią padėką artimiausiems išreiškia R.Šapauskas.

O kokie jo jubiliejaus planai? Pasirodo, kad jokie. Iki pat paskutinės minutės laidų vedėjas tikėjosi, kad nieko nereikės planuoti. Vis tik vieną mintį pradėjo austi – o kodėl jam gimtadienio nesutikus du kartus, kaip tai daro Elizabeth II?

„Nusprendžiau, kad reikia kartą taip padaryti ir man. Mano gimtadienis visada būna žiemos viduryje, tai reikia švęsti tada, kai yra šilta. Perkelsiu į vidurvasarį“, – prabilęs apie gudrų sumanymą juokiasi Rimas.

Į praeitį nesižvalgo

Prakalbus apie tai, kaip gimtadienius sutikdavo jaunystėje, Rimas nebuvo per daug detalus. Užtat labai tvirtai pasakė, kad šventės dydis ir pobūdis priklausė nuo itin paprasto dalyko – nuotaikos.

„Kartais būdavo dideli gimtadieniai, kartais su šeima. Manau, kad jaunystėje šurmulys patikdavo, o dabar juokiuosi, jog kaip yra, taip gerai“, – kalbėdamas su 15min šypsosi R.Šapauskas.

Panašiu požiūriu jis vadovaujasi ir kalbėdamas apie priimtus sprendimus. Tad ar yra tokių, kurių gailėtųsi? Pasirodo, ne.

„Nuo praeities nepabėgsi. Ji kokia buvo, tokia buvo. O labai daug ko neįžiūrėsi. Tik tiek, kad jau toks pakankamai solidus amžius. Katalikams gyvenime dėl daug ko reikia gailėtis, bet yra ir atleidimas. Mes kalbame ir apie tai“, – 15min sako Rimas.

R.Šapausko gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Didelę įtaką laidų vedėjo, humoristo ir žurnalisto gyvenimui padarė jo kelyje atsiradusios televizijos laidos – kartu su Algiu vesta „Radioshow“ ir iki šiol žiūrovus džiuginančios „Dviračio žinios“. Tačiau tiek apie vieną, tiek apie kitą R.Šapauskas šįsyk nepanoro kalbėti.

Jis tik pabrėžia, kad tuo laikotarpiu iš eterio dingusios „Radioshow“ laidos priežastis buvo ne „vulgarus“ turinys, kaip kai kur buvo skelbiama.

„Žinokit, čia nieko panašaus. Ten buvo savu laiku tokia laida ir viskas. Buvo toks humoras. Jis nebuvo vulgarus, tiesiog tokia buvo situacija ir Lietuvos laikmetis, ir tokie juokeliai“, – prisiminęs sako Rimas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Dviračio šou“ grupė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Dviračio šou“ grupė

Jei jubiliatas būtų galėjęs ką nors pakeisti, ar keistų? Ne.

„Nenorėčiau nieko keisti. Man gerai, kaip yra dabar. Nepakartosi to paties. Čia kaip įlipti į tą pačią upę. Visi supranta, kad tas laikas nubėgo“, – nors ir trumpam, bet mintimis grįžęs į karjeros pradžią 15min teigia Rimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Šapauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Šapauskas

Palinkėjimas – Lietuvoje bei aplink palaikyti taiką

Apie televiziją sukaktuvininkas kalbėjo ne kartą ir ne du, o ekrane jį galime išvysti ir šiandien, tad metas atsigręžti į jo mylimą hobį – fotografavimą. Sekantys R.Šapausko veiklą turbūt ne kartą girdėjo apie išskirtinių temų jo fotografijos parodas, bet klausimas šįkart kitas – kada tai prasidėjo?

„Man šiaip patikdavo nuotraukos, vaizduojamasis menas. Nesu abejingas. Yra žmonių, kurie tiesiog pamato ir jiems gražu bei gerai. O kitam kyla klausimas, kaip tai padaryta ir kodėl. Kai atsirado galimybė fotkinti, 1996 m. aš gavau pirmą fotoaparatą – muilinę. Ir nuo to prasidėjo. Buvo tokia kaip saviraiška“, – hobio pradžią prisimena pašnekovas.

Anot Rimo, fotografija yra saviraiška, kurią kiekvienas žmogus turėtų atrasti.

„Vienas šoka, kitas dainuoja, trečias paveikslus tapo, o penktas kolekcionuoja žvejybos blizges. Pomėgis yra smagu. Man šiuo atveju tai yra fotografija“, – džiaugiasi jis.

Dalį savo darbų R.Šapauskas pateikdavo ne tik savo ar artimųjų akims, bet ir platesnei auditorijai. Jau buvo suorganizuotos kelios parodos, o planuose – ir dar viena.

„Iš tikrųjų jaučiausi labai gerai, nes vėl susirinko tie patys malonūs žmonės. Pasižiūrėjo, įvertino, keletą darbų buvo parduota. Kaip ir džiugina, kad ta paroda toks pasidemonstravimas su tam tikra koncepcija.

Todėl manau, kad parodų dar bus. Mano draugas Myša mane skatina daryti naują parodą. Dar neturiu idėjos. Tačiau atsiras nuotraukos, atsiras ir idėja“, – šypsosi jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimo Šapausko parodos atidarymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimo Šapausko parodos atidarymo akimirka

Didžiausi R.Šapausko darbų gerbėjai – jo artimiausi šeimos nariai ir draugai. Tačiau kiekvienais metais šis ratas didėja ir vis labiau džiugina Rimą. Tad lieka dar vienas klausimas – o kas toliau?

„Manau, kad pats pagrindinis tikslas yra gyventi“, – apie ateities planus kalbėjo komikas ir pridūrė, kad savo gimtadienio proga linki dar ir šių dalykų – taikos Lietuvoje ir aplink, kad nebūtų karo, pandemija liautųsi. Jubiliato manymu, to jam ir būtų gana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius