Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Radistai“ švenčia pergalę – teismas palaimino jų planus Vilniaus širdyje kurti radijo stotį

Penktadienį Vilniaus apygardos teisme paskelbtas sprendimas dėl „Radistų“ pergalės savivaldybės organizuotame viešajame nuomos konkurse. Teismo verdiktas aiškus – sostinės širdis greitu metu gali turėti naujus nuomininkus.
Vilniaus g. 22., „Radistai“
Vilniaus g. 22., „Radistai“ / 15min ir organizatorių nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Vilniaus miesto savivaldybė nuo šių metų balandžio 23 d. iki gegužės 22 d. buvo paskelbusi viešąjį nuomos konkursą dėl „Vilniaus Naktinio avilio“ nuomininkų atrankos.
  • „Avilys“, arba kitaip – naktinis Vilniaus „hub'as“, kultūrai, pramogoms ir prevencijai nuo priklausomybių skirta erdvė, buvo numatyta adresu Vilniaus g. 22.
  • Konkursui paraišką pateikė tik du dalyviai – dabartinis nuomininkas UAB „Pramogų ir verslo idėjos“, kurios direktorius Saulius Galdikas yra baro „Vėjai“ bendraturtis, ir visiems gerai žinomi pramogų pasaulio veidai „Radistai“ („VšĮ idėja miestui“).
  • Liepą konkurso nugalėtojais buvo paskelbti „Radistai“, planuojantys čia kurti radijo stotį.
  • Dėl esą neteisingų konkurso rezultatų UAB „Pramogų ir verslo idėjos“ į teismą padavė Vilniaus miesto savivaldybės administraciją. Teismo posėdyje dalyvavo ir trečioji šalis („Radistų“ atstovai).
  • Teismo posėdžio metu ieškovas pateikė kaltinimų dėl to, jog „Radistai“ neva neatitiko konkurso kriterijų, tačiau komisija juos vis tiek įvertino palankiau.
  • Savivaldybės administracija savo ruožtu tikino, kad esą trūksta įrodymų, jog komisijos, sprendusios dėl konkurso laimėtojų, nariai yra susiję su „Radistais“ arba nekompetentingi spręsti.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį paskelbė, jog po ilgų svarstymų UAB „Pramogų ir verslo idėjos“ prašymas dėl konkurso rezultatų pripažinimo negaliojančiais, įpareigojimo pakeisti sprendimą dėl konkurso laimėtojo ir dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo buvo atmestas. Posėdžio metu argumentų dėl sprendimo pateikta nebuvo.

Posėdyje dalyvavo tik „Vėjai“ bendraturtis Saulius Galdikas ir baro atstovas, o žymieji „Radistai“ nepasirodė.

Kaip komentavo iš posėdžio išėjęs S.Galdikas, tokio sprendimo jis iš dalies ir tikėjosi. Tiesa, vyras neslėpė noro susipažinti su duomenimis, kuriuose būtų pateikta argumentacija dėl UAB „Pramogų ir verslo idėjos“ pralaimėjimo. Paklaustas, ką toliau ketina daryti dėl šios bylos, S.Galdikas teigė per 30 dienų apsispręsiąs – skųsti sprendimą ar ne. Jis neslėpė, kad bendruomenės palaikymas vis dėlto paskatintų teismo sprendimą skųsti.

Teismo sprendimo laukimo akimirkos – galerijoje:

15min primena, kad, šių metų vasarą paskelbus viešąjį konkursą dėl Vilniaus gatvėje esančių patalpų nuomos, jį laimėjo apie tai iki šiol garsiai nekalbėję „Radistai“.

Apie tai plačiau galite skaityti pirmojoje teksto dalyje:

„Radistų“ užmojį paslapčia atidaryti kultūringą barą Vilniuje aptemdė teismų šešėlis

Konkursas buvo paskelbtas dėl „Vilniaus Naktinio avilio“ nuomininkų atrankos. „Avilys“, arba kitaip – naktinis Vilniaus hub'as, kultūrai, pramogoms ir prevencijai skirta erdvė, buvo numatyta adresu Vilniaus g. 22.

Konkursui paraišką pateikė tik du dalyviai – dabartinis nuomininkas UAB „Pramogų ir verslo idėjos“, kurios direktorius Saulius Galdikas yra baro „Vėjai“ bendraturtis, ir visiems gerai žinomi pramogų pasaulio veidai „Radistai“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žinijos“ draugija Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žinijos“ draugija Vilniuje

Liepą konkurso laimėtoja buvo paskelbta VšĮ „Idėja miestui“, t.y. Jonas Nainys ir kol kas įstaigos savanoriu laikomas Rolandas Mackevičius, kurie turėjo pildyti „Naktinio avilio“ idėjas – įsteigti pasilinksminimų vietą drauge su prevencinėmis erdvėmis.

Tiesa, kaip paaiškėjo teismo posėdžio metu, „Radistai“ gerokai prasilenkė su „Avilio“ idėja ar bent jau ją suprato visiškai kitaip, nei buvo galima manyti.

Apie tai plačiau galite skaityti čia:

„Radistų“ radijas – teisme: J.Nainys nepasirodė, savivaldybės komisijai pažerta kaltinimų neskaidrumu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius