-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Šimukauskas stoja į Lietuvos šaulių sąjungą: „1940-ieji turi nepasikartoti“

„Kiekvienas save gerbiantis Lietuvos pilietis turi aiškiai parodyti, kad 1940-ieji metai Lietuvoje nepasikartos. Turime būti pasiruošę ginti tėvynę visomis įmanomis priemonėmis, ir ne tik žodžiu. Todėl nutariau stoti į Lietuvos šaulių sąjungą“ – teigė Aktorius Ramūnas Šimukauskas.
Serialo „Mano mylimas prieše“ herojai sugrįžta pas žiūrovus
Ramūnas Šimukauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vieną iš sudėtingiausių savo karjeros vaidmenų spektaklyje „Smetona“ atliekantis Ramūnas Šimukauskas atvirauja, kad spektaklis yra apie prieškario Lietuvos paskutiniąją nepriklausomybės dieną, kuomet Lietuvos prezidentas turėjo du kelius – bandyti priešintis okupantams, ar sutikti su ultimatumu, paaukojant Lietuvos nepriklausomybę.

„Kaip buvo nuspręsta ir kuo viskas baigėsi mes žinome, tačiau ar tikrai žinome visus Prezidento A.Smetonos sprendimo motyvus ar aplinkybes. Būtent apie tai spektaklyje ir kalbama“ – sakė R.Šimukauskas.

Asmeninio albumo nuotr./Ramūnas Šimukauskas spektaklyje „Smetona“
Asmeninio albumo nuotr./Ramūnas Šimukauskas spektaklyje „Smetona“

„Nelaikas kalboms – laikas veiksmams“

Aktorius teigia, kad šiuo metu geopolitinė situacija itin grėsminga ir kaip niekad artima 1940 metams. „Manau dabar ne laikas kalboms, ar pasirodys „žalieji Putiko žmogeliukai“ ir ar tokiu atveju apgins mus NATO, dabar laikas pagal išgales veikti patiems“ – išreiškė savo poziciją R.Šimukauskas.

R.Šimukauskas prisipažino, kad yra pasirengęs įstoti į karinę organizaciją. Simboliška, kad aktorius pasirinko Lietuvos Šaulių sąjungą, kurios veikloje tarpukario laikotarpiu dalyvavo ir pats A. Smetona. Aktorius paaiškino savo pasirinkimą tuo, kad šauliai nuo seno užsiėmė ne tik karine veikla, bet taip pat ugdė pilietišką lietuvių dvasią per švietėjišką ir kultūrinę veiklą.

Asmeninio albumo nuotr./Ramūnas Šimukauskas spektaklyje „Smetona“
Asmeninio albumo nuotr./Ramūnas Šimukauskas spektaklyje „Smetona“

R.Šimukauskas teigia, kad atvirai išreikdamas savo politinę poziciją siekia paskatinti visus piliečius pasekti jo pavyzdžiu: „Visus, kuriuos uždegs mano pavyzdys, kviečiu spalio 11 dieną susitikti kino teatre „Romuva“, kur vyks registracija į Lietuvos Šaulių  sąjungos narius. Tą dieną vykstantis spektaklis „Smetona“ yra simboliškai skiriamas Lietuvos Šaulių sąjungos garbei ir visiems piliečiams, kurie yra neabejingi Lietuvos likimui. Kartu apmąstykime, kas įvyko lemtingąją 1940 metų birželio 15 dieną, ir ką mes jau padarėme, kad ši diena nepasikartotų.“

Norintys atsiliepti į Ramūno Šimukausko kvietimą, yra laukiami spalio 11 dieną kino teatre „Romuva“ (Laisvės al. 54, Kaune), kuriame 18 valandą bus rodomas spektaklis „Smetona“. Dvi valandas prieš spektaklį ir po spektaklio Lietuvos Šaulių sąjungos atstovai teiks informaciją apie Šaulių organizaciją ir priims prašymus tapti Lietuvos šauliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius