Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Vyšniauskas teisme aiškinasi neįprastą kuriozą: teisę vairuoti prarado to net nežinodamas

Verslininkas ir buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas pateko į tragiškomišką situaciją – žinomas vyras šiuo metu siekia išsiaiškinti, kaip jis gavo tris baudas, kai pats net nevairavo automobilio. O pradėjus nesusipratimą aiškintis teisme, R.Vyšniauskas nusistebėjo ir kitu faktu – kaip jis galėjo dvejus metus vairuoti automobilį nežinodamas, kad jam atimtos teisės.
R. Vyšniauskas
R. Vyšniauskas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ramūnas Vyšniauskas pasakoja, kad jo vardu yra registruoti du automobiliai – „Mercedes-Benz“, kurį jau kelerius metus naudoja buvusi sutuoktinė Inesė, ir jo įmonei priklausantis „Porche Cayenne“. Šia transporto priemone naudojasi ne tik jis pats, o ir įmonės darbuotojai. Per pastaruosius metus jie visi kartu spėjo nusižengti ne vieną kartą.

Tų pažeidimų, kaip sako R.Vyšniauskas, tikrai ne vienas, tačiau jis to pats nežinojęs. Kelių policija laiškus apie įvykdytą pažeidimą, anot sunkiaatlečio, siuntė bendruoju įmonės paštu, o per darbus niekas jų nepastebėjęs. Čia kuriozas ir prasidėjo.

„Gal ir pats per darbus praleidau, vienu žodžiu, laiškai manęs nepasiekė. Ir tuomet gaunu laišką iš VMI, kad baudų labai daug, gal dešimt užfiksuotų epizodų. Nesupratau, kas darosi, – pasakoja Ramūnas. – Nuvažiavau į policiją ir prašiau, kad chebra man paaiškintų, kas čia vyksta. Patikrino kompiuteriuose, nesupranta, kol galiausiai supratome, kad didžioji dalis pažeidimų padaryti ne mano paties. Bet kadangi neaišku, kas juos padarė, viską užkabino ant vadovo.“

Karolio Bakūno nuotr./Ramūnas Vyšniauskas
Karolio Bakūno nuotr./Ramūnas Vyšniauskas

Paaiškėjo, kad vieną nusižengimą padarė R.Vyšniausko buvusi žmona Inesė, dar kelis, kaip minėta, įmonės darbuotojai. Tą teisme patvirtino ir buvęs įmonės administratorius Vincas Šlevinskis, kuris patikino vairavęs, kai buvo padaryti pažeidimai.

„Sėdėdamas policijoje aiškinau, kad, taip, tą dieną nusižengimą padariau aš, tą dieną tikrai ne aš. Bet kadangi jau buvo per vėlu, turėjau kreiptis į teismą“, – pasakoja vyras.

Jis pabrėžia puikiai vertinantys policijos pareigūnų darbą, priekaištų jiems neturintis, tačiau komunikacijai piktesnių žodelių nepašykštėtų.

„Kažkokia nesąmonė vyksta, gi galėjo man asmeniškai įteikti arba gauti patvirtinimą, ar žmogus gauna baudas. Aišku, reikia ir atidžiau elektroninį paštą tikrinti, nes gal buhalterė perskaitė ir nepasakė, gal ir pats nepamačiau“, – svarsto Ramūnas.

Tiesa, į jo namus siųsti laiškai grįžo užregistravus, kad adresatas jų nesulaukė.

„Taip nesąmoningai ir problema gavosi“, – priduria žinomas vyras.

2 metus vairavo be teisių

Vis dėlto Ramūnas sako, kad šioje situacijoje jį labiausiai nustebino ne paskirtos baudos, o kitas kuriozas – jis dvejus metus vairuoja be teisės vairuoti.

„Lenkija, Latvija, visur važiavau ir mane ne kartą stabdė. Pareigūnai yra pastebėję, kad teisės jau senos, bet niekas nė žodžiu neužsiminė, kad neturiu teisės vairuoti. Neįsivaizduoju, kaip tai galėjo nutikti“, – pasakoja Ramūnas.

Vis dėlto nusprendęs ištaisyti šią situaciją R.Vyšniauskas suprato, kad taip lengva nebus – kol nebus įrodyta, kad dalį pažeidimų padarė ne sunkiaatletis, tol vyras teisių neatgaus.

„Todėl ir tikiuosi, kad viskas čia greičiau baigsis, susimokėsiu baudas, kurios man priklauso, ir atgausiu teises“, – viliasi Ramūnas.

TV3 nuotr./Ramūnas Vyšniauskas
TV3 nuotr./Ramūnas Vyšniauskas

15min susisiekus su Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Olga Sadovskaja, ji patvirtino, kad Ramūnas Vyšniauskas padavė skundus dėl padarytų pažeidimų.

„Jis skundė visus tris policijos nutarimus, kad esą dėl tų pažeidimų, kurie buvo nustatyti, vairavo ne jis. O kaip iš tikrųjų buvo, bus skelbiami sprendimai. Dviejų bylų baigtis paaiškės rugpjūčio 13 dieną.

Dėl trečiosios bylos šiuo metu yra paskelbta pertrauka, jos nagrinėjimas bus pratęstas rugpjūčio 29 dieną, nes yra kviečiamas liudytojas“, – 15min sakė Olga Sadovskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius