Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramunės Piekautaitės kurtas megztinis panašus į kitos dizainerės drabužį. Palyginkite

Mada besidomintys ir Ramunės Piekautaitės kūrybą sekantys gerbėjai neseniai džiaugėsi pristatyta naujausia dizainerės rudens-žiemos kolekcija. Visgi akyliausiems jos gerbėjams pro akis nepraslydo, kad ryškių spalvų ilgi megztiniai gali būti panašūs į kitos žymios vokiečių dizainerės 2017 metais kurtą drabužį.
Ramunės Piekautaitės rudens-žiemos kolekcijos megztinis, Ramunė Piekautaitė, Jil Sanders 2017 metų kolekcijos megztinis
Ramunės Piekautaitės rudens-žiemos kolekcijos megztinis, Ramunė Piekautaitė, Jil Sanders 2017 metų kolekcijos megztinis / Skaitytojos ir Jurgio Arnastausko nuotr.

15min pasiekė skaitytojos laiškas, kuriame ji teigė, kad ilgas, storas megztinis su itin ilgu skeltuku šone ir apykakle galimai panašus į vokiečių dizainerės Jil Sanders 2017 metų rudens-žiemos kolekcijos rūbą.

Skaitytojos nuotr./Jil Sanders 2017 metų kolekcijos megztinis
Skaitytojos nuotr./Jil Sanders 2017 metų kolekcijos megztinis

Susisiekus su Ramune Piekautaite, ji tikino, kad tokios kolekcijos akyse nėra mačiusi. Papasakojus, kaip atrodo minėtos vokiečių dizainerės megztiniai, Ramunė buvo įsitikinusi, jos drabužis skiriasi – jame nėra skeltuko, tai susegamas rūbas. Tiesa, šaltajam metų sezonui skirtą drabužį galima nešioti ir taip, kaip nuotraukoje pozuoja modelis.

Skaitytojos nuotr./Ramunės Piekautaitės 2019 rudens-žiemos kolekcijos megztinis
Skaitytojos nuotr./Ramunės Piekautaitės 2019 rudens-žiemos kolekcijos megztinis

Žinoma lietuvių dizainerė po ilgų metų darbo sakė jau nebijanti nei kritikos, nei įvairių komentatorių pastebėjimų apie plagiatą.

„Visi žmonių palyginimai – ne mano užsiėmimas. Aš kuriu drabužius, o kiti juos arba priima, arba ne, ir tiek. Kadangi žmogus turi dvi rankas, vieną kaklą, vieną liemenį, dvi kojas, žinoma, gali kažkur kažkas būti panašaus. Visada galima rasti sutapimų, jei tik jų ieškosime“, – kalbėjo R.Piekautaitė.

Tiesa, R.Piekautaitė neslepia, kad ir iš kitų kūrėjų kartais semiasi įkvėpimo, tačiau jokiu būdu jų nekopijuoja: „Menininkas turi maitintis kitų menininkų kūryba, visas taikomasis menas, aplinka įkvepia, savaime niekas neateina.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramunė Piekautaitė su augintiniu Kemo
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramunė Piekautaitė su augintiniu Kemo

Šiandien ji priima tik argumentuotą kritiką, o ant riebesnių žodžių negailinčių komentatorių sako nėra ko pykti. Svarbiausia, kad pati sau ji yra griežta ir reikli. Tai leidžia sukurti naujas kolekcijas, kurios sulaukia daug dėmesio ir pirkėjų.

„Yra tie, kurie kažką daro ir tie, kurie rašo. Vieni daro vienus darbus, kiti kitus. Jei nebūtų tų, kurie kuria, nebūtų tų, kurie rašo“, – juokiasi Ramunė.

Šiandien ji toliau sėkmingai dirba su naujomis kolekcijomis ir jų pristatymais. Ramunė prisipažino jau besiruošianti kitos žiemos sezonui, o ateinančio pavasario ir vasaros kolekcija jau parduota.

„Vienu metu vyksta gamybiniai procesai su vasaros kolekcija bei kūrybinis procesas, audinių atrinkimas kitai žiemai, tuo pačiu darbas su individualiais užsakymais. Taip vieną kolekciją užbaigi, o kita būna pradėta“, – apie darbo užkulisius pasakojo dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius