-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūno Rudoko rytas slaptame teisme: bankrutuoti ar nebankrutuoti

Penktadienio ankstų rytą Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti civilinę bylą, kurioje aktorius Ramūnas Rudokas siekia savo, kaip fizinio asmens, bankroto. Teisėja iškart paprašė žurnalistų išeiti iš salės, nes aktorius turi nepilnamečių vaikų. Paaiškėjo, kad R.Rudokas nepateikė teismui visų reikiamų įrodymų apie savo nemokumą, todėl slaptoji byla atidėta iki pavasario.
Ramūnas Rudokas prašo asmens bankroto
Ramūnas Rudokas prašo asmens bankroto / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išvakarėse 47 metų R.Rudokas Žmonės.lt pasakojo, kad kreiptis į teismą jį privertė pasivijusi istorija iš praeities.

„Bankas laiku neperžiūrėjo sutarčių. Ypač tais laikais, kai sunki krizė ištiko mūsų visą ūkį, buitį. Dėl to po daugelio metų teko pasekti kitų garsių žmonių pėdomis ir prašyti bankroto“, – Žmonės.lt sakė garsus vyras.

Savo finansinių sunkumų kilmės – kam ir kiek skolinosi bei kiek nesugebėjo grąžinti, aktorius nedetalizavo.

Penktadienį teisme paaiškėjo, kad R.Rudoką smaugia jam nepakeliami įsipareigojimai „Nordea“ bankui. Dar litais jis buvo paėmęs šimtatūkstantinę būsto paskolą, kurios grąžinimo įmokos neatitiko jo finansinio potencialo. Nekilnojamąjį turtą teko parduoti, tačiau gautų lėšų vis tiek neužteko padengti įsipareigojimų bankininkams.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ramūnas Rudokas prašo asmens bankroto
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ramūnas Rudokas prašo asmens bankroto

Aktoriaus interesams teisme tik trečiadienį pradėjęs atstovauti advokatas penktadienį iškart pareikalavo viešą bylos nagrinėjimą paversti uždaru.

„Paviešinus duomenis apie vaikus, spauda tikriausiai tai išviešintų. Pavojus yra realus“, – tikino advokatas ir vien tokiu argumentu įtikino teisėją, kuri pareiškė bylą nuo šiol nagrinėsianti neviešai.

Dalis R.Rudoko bankroto bylos medžiagos yra susijusi su išlaikymo dydžiais jo vaikams.

2015 m. rugsėjį R.Rudokui ir šokėjai, choreografei Katerinai Voropaj gimė sūnus. Iš ankstesnių santykių R.Rudokas turi dvi dukras, Mildą ir Patriciją. Praeityje aktorius lyg savo sūnų augino ir pianistą Paulių Rudoką. 

Penktadienį teismas už uždarų durų dirbo tik kiek ilgiau nei pusvalandį. Po posėdžio R.Rudokas išlėkė iš salės ir sparčiai pasileido teismo koridoriumi, nesileisdamas į kalbas su žurnalistais.

Pasirodo, šįkart teismui išnagrinėti fizinio asmens bankroto bylą pritrūko medžiagos. Teisėja nutarė kreiptis į banką dėl papildomų dokumentų išreikalavimo. Dėl to ir posėdį teko atidėti – dabar R.Rudokas bus kviečiamas į teismą tik kovo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius